Snön kommer med vackert sken

Varje gång det snöar så ser jag det här vackra skenet när det är mörkt ute. Men det är underligt att det inte verkar dyka upp hos någon annan eller så är det min kamera som är lite speciell och fångar upp just de här färgerna. Jag kan inte låta bli att fota lite när det blir så här och det är inte första gången ni ser liknande foton här.

001003004007008

Några bilder med riktigt svart bakgrund får också vara med.

CSC_0064DSC_0057

Jag har bara fotat från trädgården och det räcker ju bra när det inte finns möjlighet till annat. Men jag kan inte låta bli att just nu sörja över att min andelslägenhet i Åre står helt tom den här veckan medan jag är här nere. Så blir det inte fler gånger. Nästa år är jag där och kanske några av er också 🙂


10 comments

 1. Godafton, jag kan inte heller låta bli att fota snöflingor om kvällarna. Så du brukar hålla till i Åre? Ja då förstår jag att du gillar vinter och längtar…det blir en lite lång väntan men den som väntar på något gott..
  Så kul att du också jobbat på bank, vilken? Jag började ju bankbanan redan i Finland, sen 1978 när jag kom till Sverige blev det dåvarande PK-banken som jag blev trogen ända till 1986 när jag fick möjlighet att börja på finska Okobanken som startade upp som en av de utländska bankerna i Stockholm. De åren var de roligaste i mitt yrkesliv, jag gjorde allt. Rekryterade personal, utbildade personal, var utlandschef, marknaschef, reste runt i Sverige, reste mycket till huvudkontoret i Finland. Jag fick vara en entreprenör helt enkelt. Sen tog det roliga slut, nya chefer från Finland tillsattes som jag inte alls kom överens med. Då valde jag att gå över till en anställning hos en av bankens kunder istället…Flåt, det blev långt det här. Sussa gott

  Gilla

  • Det är inte mest Åre jag längtar till. Jag flyttade från Jämtland för tre och ett halvt år sedan och andelsveckan i Åre är det jag har kvar där uppe. Jag har försökt sälja men inte lyckats och nu börjar jag känna att det är tur att den är kvar. Som om jag har kvar en bit av det liv jag var så lycklig i. Jag tänker inte vänta ett år på att åka tillbaka ”hem” men den veckan kommer nog att bli min årliga återvändarvecka 🙂
   Min tid i bankvärlden blev inte så lång. Jag började på sparbanken i Strängnäs 1990, trivdes fantastiskt bra och lärde mig otroligt mycket genom den utbildning jag fick. Sådana kunskaper som alla skulle ha nytta av. Familjejuridik bl a och mycket annat som gäller privatekonomi. Jag jobbade i det som kallades allexpedition och det var väldigt omväxlande. Men sedan kom bankkrisen och alla med färre än fem anställningsår fick gå. Då hade jag bara jobbat i tre år så jag förstod snart att det inte skulle bli en bankkarriär. Strax efteråt flyttade vi till Jämtland och jag kände att jag hade kommit hem (jag är född där). Min pappa jobbade på PK-banken nästan hela sitt yrkesverksamma liv så när jag började hos konkurrenten hade vi många roliga samtal med en viss underton av tävling om vilken bank som var bäst 😀 Fina minnen! Du hade turen att få en lång och rolig tid i bankvärlden och jag förstår att du trivdes. Med det kontaktnät du byggde upp är det inte underligt att du blev erbjuden anställning när du ville byta. Be inte om ursäkt. Det är kul att få veta lite om vilket liv bloggvänner har levt så tack för det 😀

   Gilla

 2. Härligt att du kan komma ut och fota lite nu! Ja det är ett märkligt sken där på himlen, undrar om det är gatlampor någonstans som lyser upp på något vis?
  Åre är nog kvar nästa år ska du se, då är du ”fit for fight” igen 🙂

  Gilla

  • Hahaha, ja jag kom ju inte så långt men trädgården räcker bra när det är sådana förutsättningar 😀
   Jag har konstaterat att det måste finnas snö för att det här skenet ska finnas och förmodligen spelar belysningen en roll också. Det är nog något magiskt med Mjölbyluften 😉
   Ja, nästa år måste jag komma dit och det ska mycket till för att stoppa mig då 😀

   Gillad av 1 person

   • Ha ha… ja tydligen är det något magiskt i luften i Mjölby 🙂
    Trädgården är väl gott nog tänker jag, jag menar du är faktiskt nyopererad 😉
    Och jag tvivlar inte en endaste sekund på att du kommer iväg till Åre nästa år 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Förstår att du är lycklig över snön som kom … det är inte jag 🙂 Jag får ont i ryggen och min onda axel bara av att se det vita eländet. Jodå – det är vackert, men bara på bild.
  Vackert ljus hos dig – undrar om det kan vara något som lyser upp himlen, något som inte du uppfattar, men som din kamera ”ser” – väldigt fint på bild tillsammans med den vita snön 🙂
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag är lycklig men, som jag har skrivit förut, jag slipper ju skotta. Jag skulle inte vara lika glad om jag hade sådana plikter. Jag vill inte ha mycket snö för jag lider med min syster som då måste ut och jobba hårt. Men ett lagom tjockt täcke och snötäckta träd och buskar gör mig glad 😀
   Jag kommer nog aldrig att få veta vad som ger det här skenet. Det kan ju t ex komma från olika slags partiklar i luften som syns mer när snö och lampor reflekteras i dem. Hoppas bara att det inte är några hälsofarliga partiklar som finns i vår luft här. Då är det trevligare att tänka på att Mjölbyluften är magisk 😀
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Härliga bilder. Jag hoppas vi slipper snö här nere i Skåne. Jag ser ju dagligen snödroppar och vintergäck så nu längtar jag så efter vår!
  Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s