Små promenader

Min syster vill inte släppa iväg mig ensam på hundpromenader än men jag har hängt med några gånger när hon har gett sig iväg. Jag måste visa att jag klarar av att gå tillräckligt långt för att hundarna ska hinna göra det de ska och att jag dessutom klarar av att böja mig ner och använda de svarta små påsarna när det behövs. Jag har ännu inte fått godkänt på längden på promenad, jag vänder efter ca fem minuter, men i morse visade jag att jag klarade av det andra momentet. Det är egentligen ingen brådska. Det är bra att ta det i lugn takt och försöka utöka lite i taget. Men jag vill gärna avlasta min syster och börja ta hand om morgonrundorna igen. Det skulle även vara kul med en fotopromenad men så mycket ork finns inte än. Då kommer vi inte nästan någonstans och hundarnas behov måste få komma i första hand.

I helgen har min syster sina båda barn och dotterns sambo hos sig och i lagom mängd har jag deltagit i deras mysiga gemenskap. De samlades här i första hand för att fira syrrans födelsedag men hon inkluderade mig och mitt nya liv i firandet också och det var ju snällt. Vi gjorde det enkelt för oss och beställde hämtmat. Med min nuvarande snabbt stillade hunger kunde jag dela upp min mat i sex portioner. Jag frös in fyra av dem, åt upp en och sparade en i kylen. Det är tur att jag i alla fall tycker att det smakar gott. Och var inte oroliga för att jag ska tyna bort. Jag fyller på med mycket småätande mellan måltiderna.

Eftersom det inte blir några fotopromenader nu så blir det en repris men ändå inte riktigt. Mina två buketter är fortfarande lika fina men nu har tulpanerna i den ena slagit ut och då ser de ut så här.

005003


13 comments

 1. Det är ju perfekt att du bor ihop med din syster så du kan få hjälp av henne nu. Skönt att du kommer ut på promenader även om dom inte blir så långa. Men det kommer så småningom.
  Kram

  Gilla

  • Hon är min räddning, eller kanske snarare Kaspers räddning, för utan hennes hjälp vet jag inte hur jag skulle ha gjort med honom. Men jag vill gärna komma tillbaka till att orka hjälpa henne också och där är vi nog snart 😀
   Jag längtar verkligen efter mina promenader och att kunna utöka dem ännu mer än förut 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Härligt att det går så fort framåt – du är verkligen duktig! Skönt att din syster fortfarande kan ta hand om hundpromenaderna, men jag tror inte det dröjer innan du åter fixar det på egen hand.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är härligt men jag vet inte om jag känner mig så duktig. Jag har haft turen att klara mig igenom det här utan problem (peppar, peppar) och jag vill ju komma vidare. Möjligtvis kanske jag är duktig som lyder min syster och tar det lite lugnt 😉 Det är väldigt skönt att ha någon som man litar på som tar hand om det jag inte klarar. Men jag tror att du har rätt i att jag snart är tillräckligt mycket på banan igen för att återta vissa ansvarsområden 🙂
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Ja, jag inser ju att jag måste börja från början och ta det långsamt framåt 🙂 Jag får se till att fortsätta att vara tålmodig men snart har jag fått mer ork än innan operationen och det är då jag kommer att känna mig riktigt nöjd 😀
   Min syster är ovärderlig 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Babysteps är grejen 🙂 Det är bra att du är klok nog att lyssna på kroppen. Med din iver och envishet så är du snart på banan igen. Jag förstår att du uppskattar din syster lite extra i det här läget, att ha någon en litar på för att ta hand om sitt älskade djur måste vara ovärderligt.
  Men som skrivet – babysteps 🙂
  Härliga foton för övrigt, de får mig att längta lite extra efter våren. Hit har vintern hittat tillbaka och allt är vitt igen 🙂

  Gilla

  • Jag ska vara försiktig men ändå försöka komma framåt 😊
   Kasper har fått vara hemma med sin moster som han älskar. Det betyder väldigt mycket 😁
   Jag missade ju helt den sista vackra vinteromgången så jag hoppas på en repris. Sedan kan t o m jag vara nöjd och börja längta efter våren 😄

   Gillad av 1 person

   • Rätt tänkt tycker jag.
    Vintern lär inte ge upp än på ett tag förmodar jag. Vi kommer nog alla att längta rejält efter våren innan den är klar! En av fördelarna med vårt klimat, vi får längta lite efter nästa årstid 🙂

    Gilla

   • Ja, det är nog något jag skulle sakna om jag fick för mig att flytta utomlands (nu har jag inga som helst planer på det). Årstiderna har sin charm!

    Gillad av 1 person

 4. Med hundar tror jag man håller sig friskare. Både för att de ger kärlek och vänskap men också för att de ser till att man kommer ut och rör på sig. Självklart måste du ta det lilla lugna nu, men du verkar ju redan ha kommit igång. Jag är dunderförkyld och har fått hjälp av min exman i helgen med hundpromenader., Han har en halvsyster till min hund så de är goda kompisar och han kan lika gärna ta två på promenad så har dom trevligt sällskap. Och jag är tacksam för hjälpen när orken tryter.

  Gilla

  • Jo, men så är det helt klart. Min vovve är min finaste kompis men ändå har jag bestämt att jag inte ska ha någon mer hund sedan. Jag ska vara fri att göra vad jag vill. Vi får väl se hur det blir efter några år utan hund 😉
   Så skönt och praktiskt att ni kan hjälpa varandra, för jag gissar att du hjälper din exman ibland också. Det är en trygghet att ha någon att be om hjälp och som du skriver, extra kul för hundarna att få trevligt sällskap 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s