Fler vimsigheter

Jag känner att jag inte är klar i huvudet och det märks ibland i mina handlingar. Jag är ändå väldigt mycket piggare och mer medveten än jag trodde med tanke på min erfarenhet av morfin. Tidigare morfinomgångar har jag blivit väldigt påverkad, knappt kunnat hålla mig vaken alls och mått illa samtidigt som det har varit omöjligt att äta. Så är det inte nu. Jag är bara lite snurrig och väldigt trött.

I går ringde min dotter till mig och jag satte mig tillrätta och la en filt över mig. Efter en stunds samtal undrade jag var jag hade min telefon och medan jag pratade, och utan att säga något till min dotter (hon höll på att berätta något), reste jag mig upp och gick in i både kök och badrum för att leta efter min mobil. Inte förrän då kom jag på att jag faktiskt pratade i den.

I morse åkte jag taxi in till mitt första besök på mitt hemsjukhus efter operationen. Jag träffade min kontaktsköterska och läkaren och planen var att jag skulle registrera mig i receptionen och betala min avgift där innan jag åkte hem. Det var stängt när jag kom strax efter sju. Naturligtvis glömde jag att göra det och inte förrän jag kom hem insåg jag att jag hade glömt att betala. Jag har precis avslutat en frikortsperiod så jag skulle ha betalat idag. Jag är en sådan person som skäms oerhört om jag inte gör rätt för mig och jag ringde genast sjukhuset för att höra om det går bra att ”dubbelbetala” vid nästa besök som är redan på måndag. En väldigt glad, ja faktiskt skrattande röst, svarade att det var ingen fara. De skickar faktura men jag kan ju höra med dem på måndag om de hellre vill att jag betalar då.

Lugnad somnade jag gott i mitt soffhörn. Ni undrar kanske varför jag inte la mig i sängen. Det skulle jag nog ha gjort om det inte vore för att jag bara kan ligga på rygg. Det gör för ont att ligga på något annat sätt och även om det känns bra för operationssmärtan så blir resten av kroppen lite sur och trött för att den inte får ändra läge. Då är mitt soffhörn ett bra alternativ och även i natt gick jag upp och satte mig där en stund för att kunna sova lite till. Jag är ganska van att småslumra i mitt soffhörn efter några år då jag plötsligt har blivit väldigt trött. Jag fortsätter alltså bara med en vana som jag länge har vetat passar mig.

002001

Om någon av er skulle vara intresserad av hur ett ärr efter en levertransplantation ser ut så har jag efter mycket tvekan lagt upp en bild på det på min pld-blogg.


18 comments

 1. Ja du, nog har en letat efter både glasögon och annat som en haft på sig – utan morfin 😉
  Skönt att höra att du mår ganska okej. Hoppas du tar det så lugnt som du behöver 🙂

  Gilla

  • Det är nog ganska vanlig 😉 Tur att det inte bara är jag.
   Det viktigaste är att alla prover visar att det inte är några problem. Sedan kan jag stå ut med lite smärta ett tag till. Det visar ju bara att processerna är igång med läkningen 😀 Jag har ju lovat att ta det lugnt så då får jag väl hålla det 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Är det inte värre än så så ska man nog vara tacksam. Vem har inte letat efter en telefon 😉 Hoppas du kan ligga snart som du vill för man har sina favoritställningar.

  kran

  Gilla

  • Ja, självklart är det här bara småsaker som man kan skratta åt. Jag vet att du har värre erfarenheter och det går inte ens att jämföra. Att leta efter något som man håller i eller har på sig har nog alla gjort 😀
   Så länge jag har mitt sköna soffhörn så är jag nöjd. I natt har jag sovit fyra timmar där och vaknade utvilad 😀 Men jag längtar så klart till att kunna ligga och sova hela natten i min säng.
   Kram

   Gilla

 3. Haha … jag kan ju erkänna att jag letat efter både det ena och andra … och detta utan någon inverkan av morfin 🙂
  Bra att du kan ta till soffhörnet när det inte känns bekvämt i sängen.
  Nu ska jag titta in på din andra blogg och kika på såret 🙂
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

  Gilla

  • Jag har förstått att jag absolut inte är ensam om att vimsa till det lite ibland 😀 Man känner sig ganska dum när man upptäcker sitt misstag men det kanske är ännu värre om det är någon annan som talar om att man har det man söker på sig 😉
   Mitt soffhörn har varit min räddning många gånger och jag sörjer redan att jag snart måste göra mig av med min soffa. Den är så otroligt nedsutten just i mitt hörn och jag måste sitta på en kudde.
   Detsamma till dig 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Oj vilka fina bilder! Jag är precis lika vimsig utan att ha någon morfin i mig. Har också letat efter mobilen när jag pratat i den, letat efter glasögon när jag har dom på mig. Igår pratade jag med min son och sa något jätteroligt, som jag visserligen själv kom på efter ett ltet tag att det var helt fel, sonen kom inte ens på det! Han är lite vimsig han också!
  Kram

  Gilla

  • Tack!
   Skönt att jag inte är ensam 🙂 Det trodde jag inte att jag skulle vara men det känns ändå skönt att få det bekräftat. Vi får väl se det som att vi behöver skratta och då är det bra att göra lite tokiga saker 😀
   Kram

   Gilla

 5. Hej, så härligt att läsa att allt går framåt. Och du har ju faktiskt en anledning att vara vimsig till skillnad från mig som bara är det ändå. Ibland skyller jag på åldern, ibland på att jag har ett täppt halskärl. Men inte vet jag, tar det med en portion humor. Det är enklast så. Jag brukar leta efter telefonen, dock inte när jag pratar i den. Skulle behöva två så jag kunde ringa från den ena till den andra och slapp leta så förtvivlat…Vilka fina foton, har du tagit dem från ditt fönster? Nu läser jag vidare

  Gilla

  • Ja, jag hör om så många bakslag för andra i samma situation så jag är helt förundrad över att det går så bra i mitt fall. Men jag vågar inte riktigt ropa hej ännu. Nästa vecka kan jag mycket väl bli inlagd med avstötningsbehandling. Det vet jag men ändå tror jag inte riktigt på det scenariot när det gäller mig – och det är nog bra 😀
   Jag var vimsig förut också och jag skrattar gott åt mina egna tokigheter. Så länge det inte ställer till det för någon annan så är det ingen fara 🙂 Du kanske skulle skaffa en sån där nyckelring som svarar när man visslar på den. Den kan du fästa i telefonen 😉
   Ja, haha utsikten från mina fönster är det jag ser just nu så då får jag ta tillvara de stunder sol och himmel bjuder på 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s