En fin kväll

Jag fick ett sms med otroligt vackra vinterbilder från ett snötäckt Jämtland bifogade. Det kändes inte roligt att skicka bilder på hur det såg ut här så jag avstod från det. Blött, grått och smutsigt. Jag hann inte mer än att skicka ett svarsmeddelande innan jag såg att min värld höll på att förändras. Ännu en fin kväll med vackert snöfall och det där fantastiska ljuset som fascinerar mig så. Naturligtvis tog jag fram kameran och nu börjar förrådet av liknande bilder bli ganska välfyllt. Tänk att jag aldrig har sett det här skenet förut. Det kan ju inte bara vara just den här perioden som det blir så här. Återigen tackar jag mitt relativt nyvaknade fotointresse för att jag ser och upptäcker nya saker. En tanke snurrar runt i mitt huvud att en del av förklaringen till det här ljuset måste vara snö. Det är när det snöar eller är snö på marken som skenet är som mest framträdande.  Den här gången väljer jag att visa de lite mörkare nyanserna.

494498

Nyårsafton 2017. Det känns som vilken dag som helst och jag hade inte planerat något alls. Varför anstränga sig när man inte behöver? Min syster har inga andra planer än att vara hemma med hundarna och mig och hon hade i alla fall tänkt att vi ska äta något gott tillsammans. Det är ju tur att någon av oss försöker få det lite festligt.

Tidigare, när jag levde mitt förra liv, brukade jag laga mycket mer mat och när vårt hus fylldes av gäster bjöd jag gärna på gratänger av olika slag. Kladdiga, goda rätter som är lätta att förbereda och som kan göras på allt från kött till fisk. Pastagratänger med diverse smaskigt hör till mina favoriter. Min syster saknar nog att komma upp till oss en vecka på sommaren och bli bjuden på alla dessa gratänger (vi varierade med grillat ibland) så hon föreslog att jag ska laga till något riktigt kladdigt så står hon för sallad och tillbehör. Eftersom hon även erbjöd sig att handla så var det ganska enkelt att säga ja.

Nu har jag ägnat förmiddagen åt att förbereda kvällens middag, en fläskfilégratäng med trattisar, champinjoner och diverse annat gott i. Naturligtvis en rejäl dos med grädde också. När det närmar sig är det bara att stoppa in ugnsformen i ugnen och sedan ta det lugnt och vänta. Till maten blir det förmodligen vatten eller cola. Riktigt storslaget. Vid tolvslaget skålar vi i något som min syster redan hade hemma. Jag tror att det är päroncider. Perfekt avslutning på året. När jag läser vad jag har skrivit märker jag att det kan verka som om jag är lite bitter och ironisk. Så är det inte alls. Jag är väldigt nöjd med att fira nyår här hemma tillsammans med min fina syster och våra mysiga vovvar. Det blir en bra och fin kväll även ikväll och kanske kommer kameran fram igen.

Ett riktigt gott nytt år till er alla och en förhoppning om ett fantastiskt 2018.

🍾🥂


11 comments

 1. Önskar dig det samma! Hoppas året kommer med den operation du väntar på (gärna i januari)!
  Låter riktigt gott med det du tänkt tillaga till kvällen! Låt er väl smaka och njut av 2017 års sista kväll!

  Gilla

 2. Maten ni ska äta låter väldigt god! Visst är det skönt att fira lugnt. Stora fester lockar inte mig alls och det är skönt att välja själv hur man vill fira. Gott nytt år till dig 😍
  Kram

  Gilla

 3. Vet du … det första jag tänkte när snön började falla igår kväll var att nu blir Ibod glad 🙂
  Här firas måttligt i lugn och ro – har fixat en enkel liten smörgåstårta med räkor som vi ska smaka nu snart och så lite ost och kex .)
  Fin fläskfilégratäng verkar bli riktigt mumsig!
  Ha en trevlig kväll och så ett Gott Nytt År!
  Kram

  Gilla

  • Haha, ja det blev jag 😁 och nu ser det likadant ut igen.
   Mums 😋 smörgåstårta är jättegott. Fläskfilén smakade riktigt bra så jag tror att vi båda är nöjda 😊
   Jag önskar er detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s