Lite sliten men nöjd

Det tog precis en vecka att måla mitt sovrum och det kanske inte är underligt om jag känner mig lite sliten nu. Dels har jag skuffat, dragit och lyft möbler och dels är målning inte alls optimalt för någon med värk. Men oj, vad kul det är att göra något där man ser ett tydligt resultat och det var helt klart värt konsekvenserna. Spacklingen var inte alls jobbig och inte heller slipningen efteråt. Att få maskeringstejpen på plats var det tråkigaste men när den togs bort efter målningen så glömde jag det. Jag hittade en gammal bild, tagen när jag nyss hade flyttat in för fem år sedan, och den får vara jämförelsebild nu. Jag tänkte nämligen inte på att ta ett foto innan jag satte igång med förvandlingen.

Det är svårt att fota mot ett fönster och få färgerna att stämma med verkligheten men det här blev ändå väldigt nära.

När jag bara hade lite målning kvar och dessutom hade köpt färg för att måla den dörr, som av någon anledning var av trä och inte alls målad tidigare, kom jag i alla fall mig för att ta en bild för att jämföra.

Dörren fick fyra strykningar och jag är inte helt säker på att det räcker. Kanske måste den få en omgång till. Efter tre strykningar såg den vit och fin ut men när den hade torkat blev den lite gulaktig. Jag är glad för att jag tänkte på att köpa färg även till dörren för jag tycker att resultatet blev en klar förbättring. Ja, blå är min favoritfärg och det syns i min lägenhet. I natt flyttar jag in i mitt sovrum igen. Jag har sovit väldigt gott i gästrummet, som skymtar längst bort i bilden, men jag trivs bäst i det rum jag har valt som mitt sovrum. Det har den absolut bästa utsikten.

Några bilder från promenader blir det inte den här gången eftersom jag inte har sett något nytt eller något värt att visa. Ni har sett allt så många gånger redan. Men jag fick önskemål en gång för ett tag sedan om att visa hur det rosa pusslet blev när det var färdiglagt. Jag tog en bild med mobilen och packade sedan ihop allt i kartongen igen. Nu har min svärsons mamma fått det och så småningom får jag ett pussel som hon lägger.

Det pusslet var en felaktig leverans, som jag fick behålla när jag påpekade det och någon vecka senare fick jag även det pussel jag hade beställt (bilden nedan). Men det är klart att jag ville lägga det rosa pusslet också trots att det inte var i min smak alls. Ni vet ju att jag gillar blått. Det här pusslet är nu nerplockat i sin kartong för vidarebefordran vid tillfälle till svärsonens mamma och ska sedan vidare till äldsta dottern. Även detta är en mobilbild med lite blänk som lite störande extra bonus.

När jag nu är igång och visar pussel så får även ”skridskoåkaren”, som motivet heter, vara med. Ingen har bett om att få det så det hamnar i någon låda tills jag samlar ihop ett lass till någon second handverksamhet. Ni kanske känner igen vyn mot Östersund. Ett ganska vanligt pusselmotiv här i kommunen.

Just nu vräker snön ner ute men eftersom termometern visar på plus så blir det bara blött. Men kanske fortsätter det när det blir minusgrader i natt och då kanske jag vaknar till en vit värld där t o m träden är vita igen. Det är ju fint och kanske ökar det fotoinspirationen.


En kommentar

  1. Wow så snyggt och vad duktig du är! Min dotter gör ju jämnt om hemma, målar och tapetserar och fixar, jag har varken anlag eller lust. Men jag skulle förstås kunna välja färger o sen ha en hantlangare som gör allt jag begär, haha! Det blev mycket ljusare i ditt sovrum, och jag älskar turkos, så jag tycker det blev fint, även om jag tyckte om rummet innan också, den gamla väggfärgen är dock för mörk för att jag själv skulle trivas. Jag tror ibland att det har att göra med att jag ser dåligt när det är mörkt, både utomhus eller när det är skum belysning inne. Hos min dotter får jag nästan treva mig fram längs väggarna då allt är så mörkt. Men mysigt också på sitt sätt. Nu kan du ge dig själv en klapp på axeln!

    Vilket tålamod du har med pusslen! Bokhusmotivet har jag sett, tror att den finns som pbn den skulle nog vara kul att måla. Det sista motivet var också snyggt, men oj så tålamodsprövande. Har du också testat

    https://www.boardgamer.se/puslespil/wasgij/ de här pusslen? Jag trodde att de bara var skojiga detaljrika pussel förrän jag idag insåg att pusslet inte blir detsamma som motivet utan man ska lista ut vad som händer efteråt. Självklart hade en viss dotter gjort flera såna…suck, aldrig att jag får tipsa henne om något nytt.

    Söndagskram från pörtet

    Gilla

    • Tack Paula! Jag har varit med i byggen och renoveringar tillsammans med min man och lärt mig mycket men numera räcker det med målning. Men turkosa väggar fick jag inte. Det kanske har att göra med hur färgerna visas i din dator. Det är mer gråblå väggar i mitt sovrum nu och lite mer vilsamt än det lite skarpare turkosa. Däremot finns den nyansen både i gardiner och kuddar. Men ljusare blev det och jag ska nog sova gott där inne 😀 Det sägs att man ska ha mörkt i sovrummet för att sova riktigt bra men jag har inte märkt någon skillnad sedan jag flyttade hit.
      Haha, jag orkar inte pussla länge för då skriker nacke och axlar men några bitar då och då brukar det bli. Varje pussel tar lång tid att lägga. Jag har hört talas om de där pusslen där man ska tänka framåt men jag vill ha avkoppling och slippa tänka mer än vad som krävs för att hitta rätt bitar. Men för de som har hela hjärnans kraft kvar är det säkert en kul variant.
      Kram

      Gillad av 1 person

  2. Ja men du … det blev ju hur snyggt som helst! Vilken fin färg du valt och vilken skillnad mot den mörka grå som var där innan. Och så snygg dörren blev som vit. Vackra gardiner också. Du kan verkligen känna dig nöjd.

    Det rosa pusslet var väldigt rosa. Inte lätt att hitta rätt bitar där. Pussel nummer två var verkligen speciellt. Man skulle kunna säga att när man sitter i den fåtöljen och läser en bok från det enorma biblioteket har man tagit sig vatten över huvudet 😉 ”Skridskoåkaren” var ett vackert pussel.

    Kram

    Gilla

    • Tack Anita! Jag tycker också att det blev fint 😀 Tänk att det ska behöva ta fem år att komma igång. Men man vänjer sig lätt och jag har nästan inte tänkt på att dörren var i trä och att väggarna var så mörka. Men plötsligt fick jag nog och nu är det mer som jag vill ha det. Gardinerna är gamla men jag gillar dem.
      Ja, ett väldigt rosa pussel och det tog tid att lägga det. Alla pussel tar tid eftersom jag inte orkar sitta i pusselläggarställning länge men det här tog extra lång tid. Men det blev klart till sist och bor nu hos någon annan. Haha, där fick du till det med beskrivningen av pussel nummer två 😀 Skridskoåkaren finns i många hem här 😀
      Kram

      Gilla

  3. Snyggt blev det där, riktigt bra jobbat av dig, sjutton vet om jag hade klarat av att få det så fint med penseln.

    Hustrun här har ett pussel påbörjat och ytterligare ett på ”kö”, själv har jag inte ens öppnat detta mitt enda pussel jag någonsin köpt, få skärpa mig verkligen. 😉

    Ska tydligen snöa här under påskhelgen, blir väl att sitta med sillburken och några ägg och iaktta eländet från köksfönstret.

    Ha det nu jättefint.

    Gilla

    • Tack Micke! Jag tar till mig av berömmet och känner mig nöjd med mitt jobb 😀 Jag har varit med och byggt hus från grunden och renoverat flera hus så jag har lite vana. Men numera räcker det med målning och annat lejer jag bort.
      Mitt pusslande kommer i perioder och sedan kan det gå flera år tills lusten kommer igen. Det är bra att ha en plats där det kan ligga länge utan att vara i vägen. Det ska inte vara ett måste utan kännas kul att pussla så jag tycker inte att du behöver skärpa dig. Men kanske kommer inspirationen om du packar upp pusslet och börjar med ramen. Lycka till!
      Jag tycker att våren kan få komma nu men har egentligen inte så mycket emot om den dröjer. Men snart vill jag ge mig ut på jakt efter tussilago och blåsippor 😀
      Tack och detsamma!

      Gilla

  4. Så bra det blev och vilken fin färg du valde! Betydligt bättre än den mörkt gråa som det var tidigare. Sedan var det verkligen ett lyft dessutom att dörren målades. Jag är inte alls förtjust i trädörrar men som vit blev den hur fin som helst. Riktigt bra jobbat av dig så jag förstår att du är nöjd.

    Kul att få se vilka pussel du har lagt. Själv lägger jag enbart Jan Van Haasterens tecknade och detaljrika motiv. Pussel nummer två är dock ett väldigt härligt motiv tycker jag.

    Önskar en god söndagskväll nu!

    Kram

    Gilla

    • Tack Znogge! Jag gillar färgen och hur den ser ut på väggarna och visst blev det mycket bättre än hur det var innan. Dörren, som går till ett litet förråd, blev också mycket bättre så här. Tänk att jag gillade furu jättemycket förr men absolut inte vill ha trädetaljer nu 😀 Tack för beröm och jag tar till mig det 😀
      Du hinner med massor av pussel medan jag lägger ett enda och jag skulle gärna lägga de som du har också. Men på något underligt vis blir det mest pussel med naturmotiv som hittar till mig 😀
      Tack och detsamma!
      Kram

      Gillad av 1 person

  5. Det där gjorde du bra! Hurra!

    Jag är inte alls händig på det sättet… men jag tror att jag skulle kunna om jag bara fick lite tips först. När jag har lyckats att komma på plats i Umeå. så kanske det finns behov av lite uppfräschning.

    Pusslen skulle jag aldrig i världen komma på att försöka lägga. Stressen stiger, bara av att se bilderna. Jag känner att jag inte alls har det tålamod som krävs. Det rosalila är dessutom i helt fel färg för mig. Gillar nog mest det med böcker. Att titta på alltså, utan pusselbitar.

    Gilla

    • Hahaha, tack Anna-Lena!
      Jag är säker på att du kan måla väggar precis lika bra som jag. Sunt förnuft och lösningsfokus har du och det är vad som behövs. Det är kul att fixa till sin bostad själv och dessutom mycket billigare än att anlita någon. Färgen köper jag på Rusta och den färgen har fått högsta betyg i undersökningar tidigare. Billig och bra 😀
      Om du blir stressad av pussel så är det lika bra att låta bli dem. De pussel jag har lagt har fått ligga framme länge och jag har lagt några bitar när jag har haft lust att göra det. Men nu räcker det för den här gången. Kanske kommer inspirationen när jag får pusslet från svärsonens mamma. Det rosalila skulle inte jag heller ha valt men nu fick jag ju det gratis utan att be om det. Inte alls min färg heller. Det med böcker gillar jag också däremot.

      Gilla

  6. Vilket jättebra jobb du har gjort! Verkligen snyggt … och med den målade dörren blev det ännu bättre!

    Jag har varit med och målat i både lägenheter och hus under åren, men är inget jag längtar efter att göra igen 🙂

    Du har varit flitig med pusslandet också … min favorit är pusslet med böckerna! Häftigt!

    Ha det gott!

    Kram

    Gilla

    • Tack Anki! Det är kul när det blir bra och nu kan jag både vila och vara nöjd med mitt jobb 😀 Den dörren var den enda som inte redan var vit men nu är det åtgärdat och även det blev bra. Jag förstår att du inte längtar efter målerijobb och det gör egentligen inte jag heller. Men plötsligt kom inspirationen och det var nog på tiden 😀
      Pusslandet har tagit lång tid. Det är flera år sedan jag la skridskoåkaren så jag har nog inte varit så flitig som det verkar 😀 Bokpusslet var roligt att lägga och det fick jag mycket hjälp med av min dotter när hon var här. Hon la alla böcker och jag resten.
      Tack och detsamma!
      Kram

      Gillad av 1 person

  7. Så fint det blev, och jag förstår det tagit på krafterna men glädjen i att ha gjort det själv förstår jag överväger det mesta. Gissar du sovit gott i natt! Att lägga pussel är så rogivande, men av någon anledning har jag inte gjort det sedan förra julen.. Hrm, får nog investera i några nya så jag kommer igång igen. Önskar dig en skön måndag! Kram

    Gilla

    • Tack Anna! Det var värt all möda och jag tycker ju faktiskt att det är kul när jag väl kommer igång. Extra kul är det när det blir bra och det tycker jag att det blev 😀 Jag har sovit gott i mitt nymålade rum.
      Det är, som du skriver, rogivande att lägga pussel. Jag kan inte sitta i den ställningen länge så det blir bara några bitar lagda i taget. Men då har jag ju kvar det roliga länge 😀 Men nu blir det inga fler pussel lagda förrän jag får det som min svärsons mamma håller på att lägga. En fin fjällbild…med mina fjäll 😀
      Tack och detsamma!
      Kram

      Gilla

  8. Före/Efter-bilder är bland det roligaste jag vet.

    Tillfredsställelsen i att se det färdiga resultatet och se den stora skillnaden mot hur det var tidigare. Jag älskar också blått (och grönt) och tycker att ditt rum blev så harmoniskt, och tänk vad mycket ett färgbyte på en dörr kan göra för helheten.

    Grattis till ett väl utfört arbete Ingrid. Njut och återhämta dig nu. 💙

    Gilla

    • Jag tycker precis likadant och jag blir lite extra nöjd när jag ser jämförelsen 😀 Tack Barbro! Jag känner också att det blev ett lugnt och harmoniskt rum. Den dörren var den enda som inte var vit när jag flyttade in så även den har det funnits målartankar om länge. Men man blir hemmablind efter ett tag och då går tiden. Men nu är det äntligen gjort 😀
      Tack Barbro! Jag ska göra båda delarna ❤

      Gilla

  9. Det blev ju fint med blått sovrum! Ser mysigt ut.

    Vilka pussel du lyckas lägga! Både du och Znogge har sånt tålamod, jag hade gett upp väldigt fort.

    Kram

    Gilla

    • Tack Marie! Jag är väldigt nöjd med resultatet och sover gott där nu 😀
      Mina pussel har tagit väldigt lång tid att få färdiga men det är just det som jag gillar. Att kunna ha ett pussel liggande och lägga någon eller några bitar lite då och då 😀
      Kram

      Gilla

  10. Så fint ditt sovrum blev, gillar färgerna. Förstår att du känner dig nöjd. Här kommer du att sova gott. Har också gjort om i sovrummet så det får bli ett inlägg hos mig också framöver.

    Vilka fina pussel. Gillade det rosa, men det har säkert tagit sin tid att lägga.

    Då var det onsdag igen, denna gången i den stilla veckan.

    Kram

    PS Har du fått något mail av mig?

    Gilla

    • Tack Lotta! Jag är väldigt nöjd med hur det blev 😀 Kul att få se hur även du har förändrat hos dig.
      Hahaha, du är nog den enda som gillar det rosa pusslet och visst tog det tid. Men det beror mest på att jag inte orkar sitta i pusselläggarställninge så länge. Men många korta stunder gav ett färdiglagt pussel 😀
      Ja, mailen kom men till spam. Nu är de flyttade till inkorgen och besvarade 😀
      Kram

      Gilla

  11. Men kära vän inte har du väl tänkt måla väggarna svarta? Nog är det nog svart här halva året. Inte för att det är något bättre med vitt för nu har det ju snöat hela veckan och verkar ska bli mer. Önskar dig i alla fall en glad påsk och kanske är vädret bättre i stan. Att flyga till blåkulla ger jag sjutton i iår. Kanske jag tar och badar bastu istället.

    Gilla

    • Hahaha, nej nu har du helt missförstått och tänkt tvärtom 😀 Väggarna var svarta när jag flyttade in och först nu har jag kommit mig för att måla om dem och nu är de blåa 😀 Glad påsk önskar jag dig också. Flyga till Blåkulla kan andra få göra. Det är bättre du tar en skön och varm bastu.

      Gilla


Lämna en kommentar