Vågar jag hoppas?

Ja, jag börjar faktiskt tro att jag ska kunna använda foten mer än jag tidigare har haft förhoppningar om. Kanske kan jag hänga med på någon vandring när vi åker norrut om lite mer än en månad. Kanske inte jättelångt men i alla fall några km. Den här veckan har jag promenerat mellan 3000 och 5000 steg varje dag. Jag blir lite svullen och får mer ont men det går över till morgonen därpå. Jag gör alla mina rörelser, tåhävningar är de viktigaste, och även där känner jag att jag klarar aningen mer. Kanske får jag lulla på i en lite långsammare takt än mitt resesällskap men jag behöver nog i alla fall inte avstå från att se och uppleva härlig natur. Det här ska nog bli bra och det är klart att jag vågar hoppas 😀

Tre dagar har jag tagit på mig för att hitta alla stolpar omkring Frösö Park, nära Bynäset. Jag brukar klara av hela området vid ett tillfälle men det är ändå en framgång att jag över huvud taget kunnat leta mig fram i både skogsmiljö och bland bebyggelse. Igår hittade jag en liten sötnos på stigen där jag gick. De här krabaterna verkar inte vara lika vanliga här som söderut. I vår trädgård i Mjölby var det gott om dem och likadant i skogen intill. Men kanske är det så att det hör ihop med att vi inte har några mördarsniglar och jag har nog aldrig sett några skogssniglar här heller. Jag blev lite glad när jag fick syn på den här snäckan men om det här exemplaret betyder att mördarsniglarna också är på ingång så är det ju inte så kul.

Den här lilla bron vågade jag inte testa hållbarheten på. Jag var tvungen att komma över till andra sidan för att kunna se vilka bokstäver jag skulle registrera men jag letade upp ett bra ställe att kliva över på i stället. På samma sätt tog jag mig tillbaka igen. Hoppa är inte att tänka på. Lite försiktig måste jag vara för att det ska gå åt rätt håll.

Det här området var så gott som tömt på militär verksamhet under ett antal år men nu är de tillbaka.

Jag gissar att det här är en träningsbana för de grönklädda gossarna men eftersom jag står precis vid ett hotell och tar bilden så gissar jag att det även blir en lekplats för barn, och kanske deras föräldrar, ibland.

Liljekonvaljblad hittade jag men knopparna är fortfarande väldigt hårda.

Efter att ha uträttat några ärenden idag gick jag en promenad runt Lillsjön och förutom några stolpar hittade jag lite mer utvecklade liljekonvaljknoppar. Jag tog med mig två hem och de luktar faktiskt ganska starkt trots sin litenhet.

Helt oväntat fick jag igår ta del av det utlovade elstödet. Vatten och värme ingår i avgiften och jag står själv för hushållselen. Några månader gick kostnaden faktiskt upp några hundralappar men inte trodde jag att det skulle ge mig rätt till stöd. Hela 257 kr fick jag. Det firade jag med att köpa mig en ny jacka idag. Pengarna räckte inte men jackan hade jag köpt i alla fall eftersom mina två, minst tio år gamla, jackor har sett sina bästa dagar. Jag fick i alla fall ett litet bidrag till min jacka.


16 comments

 1. Så härligt att höra att det går framåt med din fot för den har ju varit en minst sagt envis historia. Jag håller en tumme för att du kan hänga med på vandringarna även om de kanske inte kan bli långa som vanligt.
  Det var nog ett väldigt klokt beslut att inte gå över den bron men det är verkligen fin och passar så fint in där i naturen.
  När vi var i Kivik såg vi blommande liljekonvaljer och de är ju bara så fina. För att inte tala om doften sedan.
  Grattis till elstödet. Ett bidrag till en jacka var väl absolut inte fel alls!

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Det är härligt av flera anledningar. Dels för att jag nu kan komma ut en bit i naturen och dels för att jag kan tro på att bli av med det här problemet 😀 Om jag sedan inte kan hänga med lika långt och i samma takt som de andra när vi kommer iväg så får det vara ok. Det blir i alla fall bra 😀
   Haha, ja tänk om jag hade brakat igenom och stukat båda fötterna, eller ännu värre. Du ser vad klok jag har blivit efter min klantighet tidigare 😀
   Liljekonvaljer betyder mycket för mig och i månadsskiftet vill jag gärna hitta några fina exemplar. Kanske blir det så.
   Ja, elstödet var jag väl inte i direkt behov av men lite extra tillskott är alltid trevligt. Jag tyckte mest att det var en kul grej 😀
   Kram

   Gilla

   • Det har gått framåt med din fot och du kan säkert hänga med en hel del misstänker ja. Det blir bra!
    Det hade varit en snygg historia det och dessutom synd på den vackra bron.
    Bara att tacka och ta emot. Det är nog svårt att behovspröva elstödet även om det kanske hade varit det bästa.
    Kram och god kväll!

    Gilla

   • Jag utgår från att det ska bli bra 😀
    Bron är vacker och passar bra in i naturen men kanske kunde det finnas en annan lite säkrare en bit ifrån. Men vattendraget var inte större än ett dike så det går säkert bra för de flesta att ta sig över.
    Lite extra pengar är alltid välkommet även om det inte gjorde någon större skillnad.
    Kram och detsamma

    Gilla

 2. Tjejerna i familjen har bägge fått elstöd utbetalt. De har nämligen pantat sina elstöd hos mig och lånat motsvarande…o nu har jag fått tillbaka pengarna. Själv var jag förvånad över min månadsavgift på hushållselen som inte ingår i min hyra. Drygt 600 kronor för en månad, vad är det som kostar? Kyl o frys förmodligen….nu såg jag att priset sjunker, det är ju inte så att jag inte klarar att betala, men känns ändå onödigt dyrt.
  Så glad att din fot blir bättre o bättre. Du är mycket målmedveten och jag vet att när du har ett mål i sikte (din resa) så gör du allt som står i din makt för att hela du ska vara i bra skick när det är dags. Håller tummarna och är säker på att du kan delta i alla aktiviteter ni hittar på!
  I Sundborn hade vi massor av sniglar, blev inte klok på om det var skogssniglar eller mördardito. tydligen kan de likna varandra mycket, jag trodde färgen avgjorde saken, men så är inte fallet…
  Kramen

  Gilla

  • Vad bra att du kunde hjälpa till medan de väntade. Alla har inte samma tur att ha någon att få hjälp av. Men den lilla summa jag fick var helt oväntad och inte gjorde den varken till eller från heller. Men jag tackar ju inte nej till de extra pengarna. Jag kom upp som mest i summan 588 kr när en månad när elen var som dyrast men nu har det gått tillbaka till under 400 kr igen. Jag vet inte vilket elområde du tillhör men kanske har du haft betydligt dyrare el än jag.
   Ja, nu vill jag bli av med den här fotstukningen och jag gör vad som behövs för att det ska gå så fort som möjligt. Jag vet inte om jag kommer kunna hänga med på allt men många upplevelser ska jag i alla fall få 😀
   Jag kan inget om vilken färg de olika sniglarna ska ha men här behöver jag inte fundera över det heller. I Mjölby fanns de bara ett kvarter ifrån vårt hus men de kom aldrig till oss. Jätteskönt. Men jag var rädd för att kanske trampa på dem och det gav äckelkänslor.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Så skönt att läsa att du nu känner en förändring i läkandet av foten. Mellan 3000 och 5000 steg per dag är inte dåligt och att svullnaden går ner tyder ju verkligen på att det går åt rätt håll. Blir verkligen glad för din skull. Du ska se att du kommer att kunna gå vandringar om den dryga månaden. Glad blev jag också över ditt bidrag till jackan. Och glad över dina liljekonvaljblommor som sprider väldoft. Jag har rosa liljekonvaljer i rabatten och igår när jag var på altanen förstod jag först inte vad det var som doftade … men så såg jag dom, de fina rosa som är ovanligt många i år.
  Ha nu en fin dag!

  Kram

  Gilla

  • Det går framåt sakta men säkert 😀 Jag är van vid att gå betydligt längre än de här stegen men just nu känns det som en vinst varje dag jag kan gå så pass långt. Det känns väldigt hoppfullt och det ska förhoppningsvis bli en del fina vandringar på resan.
   Jag blev mest full i skratt åt den lilla summa jag fick och inte hade jag förväntat mig något. Men alla bäckar små…
   Jag hoppas snart hitta massor av fullt blommande liljekonvaljer, en av mina favoritblommor. Vad härligt att få gå ut i trädgården och känna doften och vad fint med rosa lilkjekonvaljer 😀
   Tack Anita och detsamma!
   Kram

   Gilla

 4. Så glad att läsa att din fot är bättre och att du kan öka längden på dina vandringar … och säkert kommer den att vara ännu bättre när det är dags för er resa!
  Tror du gjorde rätt som inte testade den där bron 🙂
  Plockade en bukett liljekonvaljer häromdagen … och de doftar verkligen ljuvligt!
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

  Gilla

  • Nu känns det ganska säkert att foten ska vara skapligt bra när vi ger oss iväg på resan. Även om den skulle hålla sig på det här stadiet så kan jag ge mig ut på små äventyr och det känns bra.
   Förnuftet fick styra den här gången och det var nog klokt att inte gå på bron.
   Jag hoppas kunna plocka fullt utslagna liljekonvaljer till mitten av nästa vecka för att sätta i minneslunden. Kanske blir det så eller så får jag hitta några andra blommor. Doften är oslagbar.
   Tack Anki och jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Vad roligt och vilken lättnad att du börjar känna dig bättre i foten. Fina bilder som vanligt!
  Jag fick 1400 kr i elstöd förra gången, blev jätteförvånad eftersom jag också bara betalar hushållsel. Denna gången får jag 152 riksdaler 😊
  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns väldigt skönt och nu hoppas jag på att det ska fortsätta så och inte stanna på den här nivån.
   Underligt att du fick en mindre summa än jag den här perioden. Jag har ju haft billigare el men vem vet, jag kanske har slösat mer än du.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s