Första delen av resan

I måndags for jag och min son från Frösön och hem till hans lägenhet i Uppsala. Det kändes så skönt att äntligen vara på väg och att ha massor av kul och spännande upplevelser framför mig. Förväntningarna var höga. Vi turades om att köra och på rastplatsen i Ytterhogdal satt vi fint och kunde njuta av vacker natur medan vi åt våra mackor. Matsäck är alltid lite extra gott när man kan avnjuta den på en vacker plats och när vädret är som här.

Nästa stopp gjorde vi utanför Bollnäs. Där följde vi en stig i Tjuvbergets naturreservat.

Vi ville ta oss till den fantastiska utsikt som utlovades och det var inte en särskilt lång vandring dit. Bara några km, vilket var ganska lagom med tanke på att vi hade en bit kvar på resan. Vi kom till utsiktsplatsen och hittade det här tornet.

Och visst var det en fin utsikt. Vi gick ner igen och satte oss och fikade. Naturligtvis blev det varsin chokladboll men det kunde ni nog gissa.

Vi åkte vidare och kom så småningon fram till Uppsala. Ingen av oss var särskilt hungrig så vi gick ut och letade stolpar. Ja, i Uppsala anordnas också en stolpjakt och vi tyckte båda att det kändes kul att gå på jakt efter några av alla stolpar. Vi hann inte med mer än fyra stycken innan vi insåg att klockan höll på att bli ganska mycket. Men det var en väldigt skön promenad och vi fick bl a se den här fina segelbåten när den skulle passera en bro som öppnades.

Tyvärr gick det inte så bra. En av de utstickande pinnarna i masten i fören (jag kan inget om segelbåtar och vad delarna heter) slog i den öppna bron och ramlade ner. Ingen skadades men om den fallande delen gjorde skador på själva båten vet jag inte. Men jag tyckte synd om de som nu var tvungna att fixa en reparation.

Rätt som det var hördes ett ökande motorljud uppifrån och en helikopter lyfte från sjukhusets tak. Jag hoppas att det gick bra för den eventuella patienten.

Nu ska jag försöka få ihop bilderna till ett inlägg från Varberg och när jag får lite tid över vill jag väldigt gärna visa er hur fint vi hade det där.


8 comments

 1. Vilken härlig första etapp på er resa och ni såg ut att ha väldigt fint väder. Visst smakar matsäcken extra god när man sitter ute och äter den. Klart att ni skulle njuta av var sin chokladboll också.
  Vilken otur med masten på båten men förhoppningsvis blev det inga större skador. Viktigast var i alla fall att ingen människa kom till skada tänker jag.

  Kram

  Gilla

  • Det var en väldigt skön dag och då är det skönt att lämna bilen och ta några sköna stunder i naturen. Gärna med en chokladboll i nypan 😀
   Jag vet inte hur allvarlig skada det blev på båten men jag hoppas att det gick ganska lätt att fixa till. Om någon hade stått under den fallande delen så hade det blivit väldigt mycket värre.
   Kram

   Gilla

 2. Åh vilka fina bilder, så vackert det är i vårt eget land. Ska bli spännande att få följa dig på resan.
  Kram

  Gilla

  • Det finns mycket vackert i alla delar av vårt land och under den här resan ska jag få se en hel del av det. Men hur mycket jag än gillar kuster och annat fint så tycker jag alltid att det är finast hemma i Jämtland. Det är en stor förmån att få känna så 😀
   Kram

   Gilla

 3. Gleder meg til resten av reisen deres, det er alltid mye flott dere finner langs veien når dere er på tur.

  Gilla

  • Jag hoppas att du kommer att tycka att resten av resan blir så fin som du tror. Den här gången följer inte min son med så det blir inte en massa skuttande och hoppande. Men jag hoppas att jag kan ta många fina bilder 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s