Plan C

I onsdags morse vaknade jag upp i Mora efter att ha sovit väldigt gott. Jag hittade goda veganska alternativ på frukostbuffén och mätt och nöjd gick jag till mitt rum, tog på mig ytterkläder och promenerade sedan iväg ut mot gryningen. Jag bestämde mig för att den här gången inte gå mot vasaloppsmålet så jag tog gångstigen åt motsatt håll. Men på något sätt hamnade jag ändå just där till slut och det blev målgång ännu en gång.

Jag märkte inte att det snöade förrän jag tog den här bilden med blixt. Det var ett väldigt lätt snöfall som kameran gjorde lite tydligare.

Jag passerade några konstverk. ”Cant´t stop playing” heter det första. Efter dalahästen kommer ”Vasalöparen” och av det jag såg på skylten, som hade ett vitt lager av is på sig, är det ingen särskild person som har stått modell utan bara en skidåkare, vilken som helst. Och så till sist vasaloppsmålet.

Jag kom till äldsta dottern i Örebro lagom till eftermiddagsfika och möttes av en lång, varm, mysig kram. Där var det julstämning. Många tomtar överallt och en fint lysande julgran med både gammalt och nytt pynt. Jag tycker om den söta ängeln men det fanns mycket att titta på.

Jag hade tagit med mig hela julbordet (tung packning) och lite senare kom yngsta dottern med make och åt tillsammans med oss. Kaffe med julgodis och lussebullar blev det efteråt och snart var en väldigt trevlig dag slut. Men innan det var dags för sängen ville både jag och äldsta dottern ta en liten promenad. Det tog bara några minuter innan vi kom till stadsparken där ljusshowen ”the magic forest” gjorde allt för att fånga besökarnas uppmärksamhet. Den lyckades väldigt bra med det och för mig var det en överraskning att den fanns där. Min dotter visste om det men hade inte tänkt på att vi skulle se den innan vi var på väg dit. Jag kan inte ens gissa hur många lampor och ljusdioder som har använts eller hur lång tid det har tagit att få dit allting men det var en imponerande syn. Vi gick omkring i ljusparken en lång stund och upptäckte hela tiden stora och små detaljer. Varje halvtimme blev det ett kort ljusspel och det kan ni se längst ner i inlägget. Till dess får bilderna tala för sig själva. Kanske var första intrycket att det var lite för mycket av allt men det var ändå imponerande.

Dan före dopparedagen kom vi iväg tidigt till Uppsala och till min son. Vi hann med både fika och julbord innan vi kom fram till att vi ville göra ännu en ändring i vår planering. Nu blev det plan C, som vi alla tycker blir väldigt bra. Min son fick äntligen, dagen före julafton, veta att han fick avslag på sin ledighetsansökan. Hans arbetsschema innebar att han skulle ta sig till arbetsplatsen på kvällen, han åkte vid niotiden, sova där och sedan börja sitt pass okristligt tidigt. Han kör just nu (tidig julaftonsmorgon) tåg fram och tillbaka några gånger mellan Stockholm och Uppsala och enligt schemat ska han vara klar och här i Uppsala 09.15. Sedan är han ledig resten av dagen och då bestämde jag och dottern oss för att det ju är mycket roligare och bättre att vi stannar kvar här idag också. Varför åka hela vägen till Frösön på julafton när vi kan vara här och ha julafton tillsammans med sonen? Plan C innebär alltså att vi får en mysig julafton tillsammans alla tre och jag och dottern kan ju lika gärna göra resan hem till mig i morgon.

Hoppas att ni alla får en lika fin jul som vi. Det blir inte alltid som det är tänkt men det kan bli minst lika bra ändå 🤶🎅🎄 GOD JUL!


14 comments

 1. Vilken färgexplosion där i parken! Kul med filmen som åskådliggör det hela.
  Tycker plan C är alldeles utomordentlig! Mycket bättre att göra återfärden till Frösön i morgon istället! Bättre på flera sätt … en mysig julafton utan stress i Uppsala och mycket mindre trafik på vägarna.
  Ha det nu så bra och njut!
  Kram ♥

  Gillad av 1 person

  • Visst var det häftigt, även om det var lite för mycket för att riktigt ta in. Det var kul att få se allt det.
   Plan C gjorde äventyret ännu bättre och det är ju klart att vi inte kunde åka härifrån på julafton när sonen slutar så tidigt. Jag hoppas att du har rätt i att trafiken minskar till i morgon. Det var i och för sig inte mycket trafik på vägen söderut heller men jag körde åt rätt håll och på ganska små vägar.
   Ja, jag njuter och jag hoppas att du också får en väldigt fin jul tillsammans med familjen.
   Skickar ännu en julkram ❤

   Gillad av 1 person

 2. Er plan C låter ju helt perfekt! Men synd om sonen som måste jobba och dessutom får veta det så sent. SJ står inte så högt i kurs just nu.
  Fantastisk ljusshow!
  Önskar dig och de dina en underbar jul ❤
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Just nu känns det som den absolut bästa lösningen och min son kom hem så tidigt att det kändes som om vi var tillsammans hela julaftonen. Den är inte slut riktigt än men vi har bara kvällen kvar. SJ står absolut inte högt i kurs hos de anställda och knappast hos kunderna heller. Min son slutar där om ca en månad och får förhoppningsvis mycket bättre villkor hos den nya arbetsgivaren.
   Ja, det var många färger och lampor i ljusshowen. Det tog ett tag att ta in allt och en del installationer var riktigt tjusiga.
   Tack Marie och detsamma till dig. Hoppas att du mår bättre nu och att julen känns bra trots ändrade planer.
   Kram

   Gilla

  • Tack, det var en fantastisk julshow men kanske lite för mycket av allt det fina för att det skulle bli övergripbart.
   Den här julen känns väldigt bra med mysiga stunder med alla mina barn i olika städer och vid olika tillfällen. Att vi skulle stanna kvar här i Uppsala även idag blev ganska självklart när vi förstod att sonen slutade så tidigt på dagen.
   Kram och God jul till dig och din familj!

   Gillad av 1 person

 3. Wow for en imponerende lyssetting i den parken der. Kan tippe dere koset dere veldig med slik tur i julefeiringen. Planer er til for å endres og og jammen tror jeg nesten jeg vi si at de ble til det bedre. En utrolig opplevelse når den kom så overraskende på deg. Ha en flott romjulsfeiring.

  Gillad av 1 person

  • Ja, det måste ha varit en rejäl arbetsinsats för att få till alla lysdioder på rätt sätt. Kul att jag fick se hela ljusshowen.
   Nu är jag hemma igen och det har varit en annorlunda men väldigt bra jul. Kanske t o m roligare än vanligt 😀
   Tack och detsamma till dig.

   Gillad av 1 person

 4. Plan C lät toppen! Och alfabetet är långt ifall det behövs flera bokstäver…
  Vilken mäktig ljusshow! Visst kan jag också tycka att de brett på ordentligt, lite amerikanskt vräkigt men, vi bor i ett mörkt vinterland, och vi är svältfödda på färger och ljus, so why not?? Hade motsvarande show visats i juli hade jag nog muttrat…
  Fortsätt njut av dagarna med ättlingarna!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Plan C blev precis så toppen som det lät 😀 Fler bokstäver behövdes inte.
   Första intrycket var att ljusinstallationen var alldeles för rörig men när vi kom in i mitten och såg alla detaljer blev det bättre. Hur som helst så var det maffigt och imponerande. Som sagt, färger kan vi behöva nu och ljus i mörker är inte heller fel.
   Nu är det vardag igen och dottern tog tåget hem i morse. Men jag njuter av härligt vinterväder och hoppas att det fortsätter så. Gärna med ännu mer snö.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Kära nån vilket ljusspel. Imponerande! Jag är inte så glad i en massa färgade lampor men det här måste jag bara säga att det var som en färgexplosion.
  Så mysigt ni har haft det och visst var det ett klokt beslut att få umgås med sonen också. Det var inte bara jag som fick min ledighet avslagen förstår jag men det blev ju jul ändå 🙂
  Här kommer en försenad julkram

  Gillad av 1 person

  • Det var en rejäl satsning på både ljus och färger och jag håller med om att i vanliga fall är lagom bäst. Men en del av det som imponerade var nog att det var så mycket färg och massor att lägga märke till när vi kom närmare.
   Det här blev en mycket bättre jul än vi först trodde. Men när jag kom på idén att åka ner till mina barn blev det så självklart. Vi hade förväntat oss ett avslag på ledighetsansökan men det är en skam att få besked dagen innan. Nåja, sonen lämnar SJ om en månad och slipper förhoppningsvis ett liknande kaos framöver.
   Kram tillbaka

   Gilla

 6. Vilken fantastiskt fin ljusgrej som du fotat. Helt otroligt vad dom kan kosta på på vissa ställen. Här har dom dragit in ljusstjärnorna på gatan i Hammarstrand och inte ens en julgran har dom skaffat iår. Det är dåliga tider på inlandet i Jämtland.
  Här har vi haft en fin jul med besök på julafton och juldagen. Sonen kom redan i onsdags och jag har inte varit ut på flera dagar för han bär ved och skottar och gör allt som jag inte tycker om. Jag pyntar och lagar mat och det är enkelt för det är ett gäng människor som äter och gillar allt dom kan få i sig. Det är roligt att laga mat då. Hoppas att ni haft en riktigt trevlig helg och att nästa år ska bli om än bättre. Gott Nytt År på dig.

  Gillad av 1 person

  • Ja, det var riktigt maffigt och jag beundrar det jobb som har lagts ner på att få till allt detta. Men ljusinstallationer av olika slag finns i ganska många städer har jag förstått men kanske är det de största städerna som har mest av den varan. Men jag kommer ihåg när vi hade jättefina ljusshower lite överallt i Östersund för ganska många år sedan. Kanske var vi bland de första städerna med den sortens skådespel.
   Vad skönt att du har så mycket hjälp av sonen och att du kan ägna dig åt att laga mat och pynta i stället. Du verkar ha haft en väldigt fin jul och det har jag också haft. Nästa år hoppas jag blir mycket bättre på många sätt men jag är ändå nöjd med hur min jul blev i år.
   Gott nytt år till dig också 😀

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s