Några timmar var det vinter

Helt enligt prognoserna var det vitt ute när jag vaknade. Det snöade fortfarande lite och jag visste att jag var tvungen att gå ut ganska tidigt om jag ville ha fint vinterunderlag på stigarna. Jag väntade tills det hade ljusnat och då gick jag ut i vintern.

Massor av rönnbär men inte en enda sidensvans. Kanske finns det så gott om bär i år så att de inte behöver leta sig hit. Men ett domherrepar åt sig mätta på de nyttiga bären.

En kort stund fick jag njuta men nu är det tre plusgrader och regnet faller. Man får ta vara på det lilla och glädjas åt det.


16 comments

 1. Vad fint ändå med lite snö. Men det var inte länge du fick glädjas. Ja man kan undra hur vintern ska bli. Här var det bara 1 grad i morse så jag fick ta min ullkappa på mig.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var fin…en kort stund. Nu är det slaskigt på gångbanorna och vägarna och förhoppningsvis smälter det bort helt så att vi slipper isen. Det är så här det brukar vara. Det ska snöa några gånger innan det ligger kvar.
   Kram

   Gilla

  • Det brukar bli så varje höst och det sägs att tredje snön brukar ligga kvar. Men vintrarna är inte riktigt som förr och det märks. Januari i år var en fantastisk vintermånad så jag hoppas att det blir lika fint i år 😀

   Gilla

 2. Påminner mycket om hur det ser ut hos mig idag, men jag har varken sett domherrar eller sidensvansar! Jag tror trastarna har börjat äta mycket rönnbär för de har försvunnit från trädtopparna och hänger kvar bara på de lägre grenarna. Daniel gillar snö men glädjen förbyttes snabbt då det blåste hårt ute på fälten. Då ville han in i stugvärmen igen. Min önskan är en vit jul för det är inte någon självklarhet längre på mina breddgrader. Men hoppas kan man alltid…
  Kram från oss i pörtet

  Gilla

  • Sidensvansarna har varit här båda de tidigare höstar jag har bott här men i år verkar de ha tagit en annan väg. Rönnbären är säkert mumma för alla möjliga fåglar. Domherrarna satt kvar en lång stund och åt och de var fortfarande kvar när jag gick därifrån. Det är inte självklart att julen blir vit här heller men sannolikheten är ganska hög. Jag hoppas verkligen att det blir så och helst vill jag ha en vit advent också. Det vore perfekt 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Ser man på, snö hos dig! Perfekt att kika in hos dig för att få lite vinterkänsla. Hos mig är det duggregn och gråväder. Vilka fina fågelfoton du fick till. Det är mycket mat i år så förhoppningsvis så räcker den länge.

  Kram

  Gilla

  • Det är inte mycket kvar av den snön nu och det är så det brukar vara första gången det snöar så att det lägger sig på marken. Men det kommer fler snöomgångar. Det kan vi nog vara säkra på 😀 Domherrarna verkar gilla rönnbär så nu har de massor att stoppa i sig. Här i området får vi inte mata fåglar men vi kan bjuda på massor av rönnbär.
   Kram

   Gilla

 4. Jag vet ju att du gillar snö, så jag är glad för din skull Lite trist att den verkar ha regnat bort …
  Fina bilder blev det, men för min del hoppas jag snön låter vänta på sig till julveckan 🙂
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag blev jätteglad men nu är det mesta av snön borta. Det kommer snart mer snö…det kan man nog fortfarande vara säker på. Jag hoppas att vi båda får som vi vill och förutsättningarna finns nog på båda våra orter 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Underbart är kort men jag är säker på att ni kommer att få er beskärda dos av vinter framöver. Här får vi nöja oss med höst ett bra tag till. Som vanligt bjudet du på härliga bilder.

  Kram

  Gilla

  • Ja, så är det men jag hoppas på en lika fin januari som sist. Hela månaden var helt fantastiskt vacker. Kall och många soliga dagar och massor av rimfrost och snö i träden 😀 Men det dröjer nog ett tag till.
   Tack Znogge!
   Kram

   Gilla

 6. Ser att ni har mindre snö än här. Den har inte tinat bort tyvärr och vägen är oplogad och hal Jag lyckades åka på vattengympan igår i alla fall men nog körde jag sakta och nog var jag rädd och det tog en hel timme att skrapa av bilen för att komma iväg.

  Gilla

  • Ja, nu är det mest is och hård snö kvar men jag hoppas att det kommer mer snart. Bra att du tar det försiktigt på grusvägen. Jag har också kört mycket på grusvägar som blev isvägar ibland. Inte kul alls men tar man det lugnt så brukar det gå bra.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s