Stenshuvud nationalpark

Onsdagen bjöd på lika fint väder som dagen innan och vi tog med oss vår matsäck, kameror och en del annat för att upptäcka Stenshuvud nationalpark. Vi delade upp parken och dagen i två etapper och morgonrundan tog vi på den norra delen där själva Stenshuvud ligger. Vi tog bilen dit för att ha tillräckligt med krafter till den runda vi ville gå.

Jag gick inte tillräckligt nära för att ta reda på vad det här är men jag gissar att det är ett rejält insektshotell.

Roddy måste så klart få bada när vi passerade en fin badplats.

Diverse blommor längs vägen.

Jättens Port. Jätten Sten bodde i Berget och pelarna är porten in till hans trädgård.

Jag och Roddy vid fyren. Min systers bild.

Stens huvud är egentligen tre huvuden och här har vi tagit oss upp till det norra.

Ett annat huvud med lika fin utsikt.

Även denna bild är min systers.

Att gå i en bokskog är en härlig upplevelse och här hittade vi en riktigt pampig bok.

Vi kånkade på vår matsäck nästan hela vägen runt innan vi konstaterade att vi måste ju äta upp den innan vi kom till bilen. Här satt vi fint och med skön skugga. Min syster blev myggbiten men mig verkar de som tur är inte gilla.

Vi fick sällskap av den här lilla figuren.

Vi tyckte att Roddy skulle få bada igen och åkte till ett väldigt fint hundbad. Hela stranden är ett hundbad och det är inte så vanligt.

Och Roddy ville självklart bada.

Vi kom tillbaka till huset och bestämde oss för att ta det lugnt till efter middagen. Men ca 18.00 kom vi iväg igen och den här gången promenerade vi från vårt hus till den södra delen av nationalparken. Där finns Kortelshuvud och vi måste självklart upp även på den höjden. Stigen gick genom bokskog och, tyvärr, också genom kohagar. Har man en hund med sig och läser på skyltar att det har hänt olyckor med korna så känns det inte så kul att gå förbi en flock med kor. Vi behövde bara passera kor vid ett tillfälle men varje gång vi gick genom en grind eller en trappa över ett staket blev vi mer uppmärksamma och lite spända.

Uppe på Kortelshuvud kunde vi se Stenshuvud.

Vi tog en liten omväg för att Roddy skulle få ett extra dopp men han var inte särskilt intresserad. Han hade tydligen badat färdigt för den här dagen och då gick vi tillbaka ”hem”.

Vi blev iakttagna och vi stod länge och tittade tillbaka. Suddiga bilder men de får vara med ändå.


14 comments

 1. Denne turen må være en opplevelse for livet. Så mang flotte ting og nydelig landskap som du gjengir. Prate med venner og familie må være en skikkelig bonus på runden din. Jeg nyter å få følge med deg på tur.

  Gilla

  • Ja, jag får helt klart massor av fina minnen av både de jag träffar och platser vi besöker. Jag har åkt omkring mycket med husvagn i hela Sverige tidigare men det finns alltid nya, sevärda ställen att upptäcka 😀 Jättekul att du gillar att hänga med 😀

   Gilla

  • Det är säkert välbekanta platser för dig och jag har sett en del av det här förr. Men nu tar vi oss verkligen tid att njuta av många vackra besöksmål här och jag förundras över hur mycket det alltid finns att upptäcka om man ger det lite tid 😀
   Vädret är verkligen på vår sida 😀
   Kram

   Gilla

  • Ja, det här är absolut en plats man gärna vill återvända till. För min del väcker det både minnen och känslor att vara här men nu har vi gett oss tid att verkligen uppleva och se mycket av Österlen 😀

   Gillad av 1 person

 2. Visst är där fint! Njuter av dina foton. Jag har kört skolungdomar dit på skolresor på den tiden när jag rattade buss. Blev riktigt sugen på att åka dit igen nu när jag ser dina fina foton. Härligt väder och trevligt sällskap. vad kan man mer begära.

  Kram

  Gilla

  • Superfint och det tar aldrig slut. Vi har sett massor av fina platser som jag inte har hunnit skriva om än men det kommer så småningom. Du som bor så nära har verkligen många utflyktsmål att njuta av om du vill resa en bit åt det här hållet 😀 Jag har fått det bästa av både väder och sällskap så jag mår gott i själen…men kroppen protesterar lite och det får den göra.
   Kram

   Gilla

 3. Stenshuvud är en fantastisk plats där vi varit ett par gånger, men det är många, många år sedan! Härliga bilder, som kommer att finnas kvar som fina minnen! 🙂
  Kram!

  Gilla

 4. Ni har verkligen tur med vädret på semestern! Och så fina vyer över havet. Bokskogen hade jag gärna trampat omkring i, finns ju inga här där jag bor heller. Kul att ha sällskap av Roddy, hunden som heter detsamma som min systers hund! Ja kossor ska man inte förringa, de är stora djur och kan bli uppretade av t.ex skällande hundar. Tur att ni slapp incidenter!

  Gilla

  • Vädret har visat sig från sin bästa sida och det har så klart gjort alla upplevelser ännu bättre. Hav och bokskog tillsammans är väl en del av det bästa från Skåne 😀 Roddy är en charmig vovve och ett trevligt resesällskap. Dessutom ställer han gärna upp som fotomodell 😀 Jag var också försiktig när jag och mina hundar träffade på kor. Men oftast är korna snälla och vana vid att se hundar. Tyvärr vet man aldrig i förväg hur det är.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s