Vackra Österlen

Från Åkers styckebruk kom jag på måndagen till Motala och min syster. Även hennes son var där och han ville följa med oss på vår resa till Skåne och Blekinge. Tisdag morgon bar det av och på eftermiddagen var vi framme vid vårt hyrda hus 700 m från både strand och Stenshuvuds nationalpark. Vi gjorde några stopp för att sträcka på benen och låta Roddy, min systers hund, få komma ut en stund. Min syster kände till den här rastplatsen med en fin promenadrunda.

Väl framme installerade vi oss, åt middag och lite senare gick vi ut på upptäcktsfärd. Jag blir lyrisk när jag hittar en så här stor och vacker ek eftersom jag bara ser dem när jag har åkt söderut.

Hundar får inte vistas på stränderna under sommaren men när vi kom ner var det så gott som folktomt och vi tog oss en bit bort där vi inte störde någon.

Vi såg massor av dessa gulblommiga buskar längs vägen och jag gissar att det är någon sorts ginst.

Knäbäckskapellet, även Sankt Nikolai kapell, är ett kapell vid stranden i Knäbäckshusen. Det tillhör Rörums församling i Lunds stift. Kapellet är inrett i en ålabod som flyttades dit 1958 av kyrkoherde Albert Lindberg i samband med att resten av byn flyttade till sin nuvarande placeringWikipedia

Det är roligt att ha en hund med på promenaderna. Jag passade på att fota och han ställde villigt upp. Det finns mycket spännande i vattnet.

Där borta ligger nationalparken.

Spring- och lekstund med matte är alltid roligt.

Vi kom fram till den bäck där vi skulle ta oss över en liten bro för att komma tillbaka till vårt hus.

Men innan vi lämnade stranden ville Roddy leka en stund även i bäckmynningen.

Ett spännande bygge.

Vi lämnade havet och vandrade ca en timme genom det vackra skånska landskapet.

Närheten till Kivik betyder så klart att det finns många äppelodlingar.

Mor och son i vackra omgivningar. Min syster har inget emot att vara fotomodell men hennes son är mer sparsmakad med vad han ställer upp på. Men det här tyckte han var ok.

En härlig första dag här och så kommer det förhoppningsvis att fortsätta. Nu ska vi snart vandra bort till nationalparken och vädret fortsätter att vara perfekt 😀


10 comments

  • Ja, Skåne är otroligt vackert så jag förstår att du längtar…även om du alldeles nyligen var i en annan del och njöt och vandrade just här förra året. Ni kommer säkert snart hit igen 😀
   Kram

   Gilla

 1. Nu är du i välkända trakter för mig! Det är verkligen underbart på Österlen, stranden vid Knäbäckshusen är fin och det lilla kapellet har jag också varit i. Ni får inte missa Haväng!
  Kram

  Gilla

  • Det här måste nästan kännas som hemma för dig och visst är det underbart 😀 Det är lite komplicerat att besöka stränder när man har en hund med sig men vi har ändå redan sett flera fina och en där det var tillåtet att ta med hundar. Kanske hinner vi med Haväng men det finns så mycket att se 😀
   Kram

   Gilla

 2. Ser alldeles fantastiskt ut! Så tråkigt att vi inte kunde ses, men det får bli en annan gång.
  Är så glad för din skull att du kom iväg på din härliga resa tillsammans med din syster, hennes son och så fina Roddy!
  Jag har inte orkat läsa och kommentera, men nu känns det lite bättre … och jag ska fortsätta läsa nästa inlägg!
  Kram

  Gilla

  • Det är fantastistk och jag njuter av att få vara här. Det är jättetrist att vi inte kunde träffas men jag hoppas att ett nytt tillfälle kommer så småningom. Jag kommer säkert neråt igen, men kanske inte i sommar. Nu har du så mycket annat att tänka på och även flytten ska slutföras så ta det lugnt och ta hand om varandra. Jag är i alla fall glad för att det känns bättre.
   Kram 💕

   Gillad av 1 person

 3. Jag har aldrig varit på Österlen så nu får jag passa på att se det via dina ögon, och det är då inte det sämsta! Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s