Vasaloppsmorgon

Jag har alltid tyckt att det är kul att följa Vasaloppet och i år är det lite extra spännande tack vare de speciella pandemiomständigheterna. Därför ville jag vara redo med en kopp kaffe framför tv:n redan halvåtta, strax innan damernas start. Under en period har mina promenader inte varit något jag har sett fram mot, av flera orsaker, utan mest känts som något jag bör göra och måste ta mig för att komma ut på. När det är på det sättet påverkas också blogglusten men jag gör små besök här i alla fall och jag vill och försöker hålla koll på vad ni har för er. Jag kommer ändå ut nästan alla dagar och i dag hade jag redan innan planerat att gå ut så att jag hann tillbaka till Vasaloppsstarten i god tid. Det var ett bra beslut för då fick jag se en lite begränsad del av en fin soluppgång. Jag kom ut ur ett skogsparti och fram till ett bostadsområde när den här himlen visade sig.

Jag vände ner mot sjön och hade lite tur. Trots att solen redan var en bit uppe över horisonten gav den himlen och molnen en del färg.

Jag var hemma ca en kvart innan damernas start i Vasaloppet och i år går det undan i spåren. Eller rättare sagt mellan spåren eftersom ingen verkar välja att åka i spåren. Nu är det inte mycket mer än en timme kvar tills någon har vunnit och herrtäten har passerat de snabbaste damerna. Det blir spännande att se hur det går. Och sedan fortsätter dagen med ännu mer längdåkning och skidskytte.


17 comments

 1. Jättefina bilder! Har nog anat att du fortfarande känner inför promenaderna som du beskrivit tidigare. Det är nog bra att försöka gå ut ändå. Jag har också tagit morgonpromenader ett tag innan jag startar datorn och börjar jobba. Hoppas kunna hålla i den rutinen.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Ja, det blir förhoppningsvis roligare längre fram och det måste jag tro på. Jag intalar mig att jag mår bra av att röra på mig och att jag måste ut och få luft och kanske lite sol. Oftast lyder jag mig själv då 🙂 Jag tror att dina morgonpromenader är bra för dig så att du blir lite piggare innan det är dags att starta datorn. Innan du började jobba hemifrån kom du ju ut när du skulle ta dig till jobbet och en promenad är en bra start på dagen.
   Kram

   Gilla

 2. Med tanke på att det är nyttigt att komma ut och röra på sig så är det säkert bra att du fortsätter med promenaderna. Sedan hoppas jag att du återfår glädjen över dem igen. Du fick i alla fall se en fantastisk soluppgång. Själv har jag helt tappat intresset för att se skidåkning. Förr satt jag som bänkad men plötsligt försvann bara intresset och nöjet. Varför vet jag inte…

  Kram och god söndagskväll!

  Gilla

  • Ja, promenader för ju med sig ett antal positiva följder och det är så jag måste tänka. Soluppgången var fin och rätt som det var sprang en ekorre förbi framför mig. Då glimtade det fram en liten glädjekänsla en stund 🙂
   Jag tror att om ett intresse försvinner så kan det bero på att andra intressen kommer i stället. Du har ett liv med barnbarn och hundkurser förutom allt annat du har fullt upp med. Då kanske det tar över och vem vet…skidintresset kanske kommer tillbaka när du blir gammal 😀
   Kram och detsamma!

   Gillad av 1 person

 3. Idag blev det mycket tv-tittande. Min andra promenadrunda blev vid 17-tiden. Det var mycket skönt och friskt att komma ut, men tänk så folktomt det var. Jag mötte en enda människa under tiden som jag var ute. De här promenaderna kan locka lite si och så under tid. Kanske din promenadlusta kommer tillbaks när det börjar bli mera barmark. Så att man kan variera sig lite. Så känner i alla fall jag.

  Gilla

  • Ja, jag var tvungen att gå ifrån för att röra på mig lite då och då men tv:n gick varm idag. Konstigt att det var så tomt ute när du gick ut. Men det var säkert skönt att få ha promenadvägarna för dig själv 😀 Min brist på promenadlust har inte så mycket med väder att göra utan beror mer på olika tillstånd i både hjärna och kropp. Men det ska förhoppningsvis lösa sig. Jag vill gärna uppskatta att promenera när våren närmar sig. Och om bara drygt en månad kommer ju storspovarna 😀

   Gilla

 4. Jag som har hund och borde vara uppe tidigt är väldigt trög i starten de morgnar då jag är ledig, så jag är djupt imponerad av dig som ger dig iväg så tidigt. Som tur är så har jag även en hund som inte traktar efter att vara ute först med att läsa av dagstidningen, han gillar nog mera kvällsposten 🙂 Jag lovar att jag ska bättra mig tills vi se ❤
  Härliga bilder du bjuder på och jag kan tänka mig hur fantastiska de är där du var.
  Sista natten nu, sedan blir det ön igen. Längtar!

  Kram kram

  Gilla

  • Jag skulle inte komma ut tidigt om jag inte vore naturligt morgonpigg. Så har det alltid varit. Hundar vänjer sig vid våra vanor och om jag någon gång sov längre än till kl 06.00 kom Kasper och undrade varför jag låg kvar i sängen. De har verkligen en inbyggd klocka 😀 Eddie har tagit efter dina vanor och om han får en sen kvällskissning så behöver han ju inte gå upp i gryningen. Du behöver inte alls ändra dig när vi ses. Det beror så klart på vad vi ska hitta på men annars får man sova så länge man vill hos mig 😀
   Tack, soluppgångar är ofta väldigt vackra.
   Kram

   Gilla

 5. Vilket fantastiskt nytt rekord av Lina Korsgren! Å vilka fina förhållanden.
  Hörde av kommentatorerna att det var yrsnö i spåren och att de därför åkte emellan dem. Det tyckte jag såg jobbigt ut, att hela tiden hålla på att pararera. Men det fixade ju åkarna alldeles ypperligt.

  Gilla

 6. Hej, det är tur att det finns morgonpiggelinare som du som kan visa upp hur vacker soluppgången är. Så slipper jag tvinga mig ur sänghalmen, fniss…
  Jag blev nästan lite stressad av det digra sportprogrammet i helgen, skidor på längden och tvären med och utan bössa, och så fri-idrott mitt i alltihop! Men, nu var det slut på det roliga…Så idag blev det en rejält längre promenad för oss. Vinden hade också mojnat, igår var den riktigt bister.
  Jag är inte säker på att jag skulle ta mig ut varje dag om inte hunden behövt sitt…
  Ha en fin vecka, vintern ska komma åter, så jag får nog anledning att byta tillbaka till vinterstövlarna.
  Kramen

  Gilla

  • Hahaha, ja det är ju bra om vi kan komplettera varandra i det avseendet 😀 Det var lite väl mycket sport men jag prioriterade längdåkning med och utan bössa. Nu är det lite tomt och plötsligt blir det mycket tid över. Men några helger till kan vi se fram mot spännande tävlingar.
   Kram

   Gilla

 7. Blogglysten kommer og går litt, men stort sett så lager jeg noen innlegg på rad når jeg setter meg ned. Da har jeg noen dager å gå på om jeg ikke vil skrive noe en dag. Men jeg har stort sett mange bilder jeg vil dele, så får skrivingen bli lang noen dager og kort andre ganger. Sport setter jeg meg ikke ned for å se på, da må noen andre ha satt på slik at jeg egentlig bare blir sittende å se på det andre ser på.

  Gilla

  • Det är som med andra intressen och ibland känns det inte lika kul. Men lusten kommer alltid tillbaka så småningom.
   Jag tittar inte på så mycket sport under sommarhalvåret men längdskidor och skidskytte gillar jag. Och ibland vinner vi ju faktiskt över Norge 😀

   Gilla

 8. Duktig du är som kom dig ut den där dagen då det var sport hela tiden. Jag må säga att jag inte gjorde så mycket mer än satt i soffan och fikade och såg på tv. Jag går inte ut när det är skitväder. Jag vägrar. När det är skapligt är jag ute och lägger annat åt sidan men 18 grader kallt och blåst som idag gillar jag inte. Fy vilket misstag att gå ut. Jsg fryser ännu.

  Gilla

  • Jag gick ut innan sportsändningarna började så jag missade inget av allt jag ville se 😀 Resten av dagen tillbringade jag mest framför tv:n. Är det väldigt blåsigt eller regnigt så håller jag mig också inomhus men annars försöker jag komma ut en stund varje dag. Hoppas du har blivit lite varm nu.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s