Naturen börjar vakna

Det var sommarvärme här när jag var på resa söderut men värmen försvann när jag kom hem och efter någon dag kom regnet. Det gjorde ingenting. Det var rätt skönt att ha en anledning att ha en väldigt lugn dag utan att gå utanför dörren. Men dagen därpå längtade jag ut. Jag hade några morgontimmar på mig innan nästa regn kom. Efter regn blir naturen alldeles glittrig av droppar. De ligger i växter som små juveler och ger helt nya sinnesupplevelser. Just den här bilden blev jag lite snurrig av. Först tänkte jag ta bort den eftersom den såg suddig ut. Men sedan såg jag att själva bladet är skarpt och att det är vissa droppar som är lite mystiska. Daggkåpans blad fick alltså vara kvar som bild.

I morse drog jag upp rullgardinen och såg ut på blå himmel, sol och den stora blommande häggen. Förra veckan skrev jag om att jag skulle få uppleva häggens och syrenernas blomningar två gånger i år och så blir det. Häggen blommar för fullt men syrenerna har bara knoppar än så länge.

Det kändes som om det var länge sedan jag gick min favoritpromenad upp på höjderna med den fina utsikten. Det var dags för en promenad dit och det var fint med allt som har börjat blomma.

Fälten var gula av maskrosor och i en av dem jobbade årets första humla.

Det är verkligen precis som om jag får uppleva försommaren två gånger. Midsommarblomster fotade jag nere i Motala och nu har de börjat slå ut här också. En liten gäst gör det extra roligt att fota.

Likadant var det med liljekonvaljer. Jag såg dem men fotade inte när jag var söderut. Nu har jag sett några blommande exemplar här men det är mest väldigt små knoppar.

Smultronblommor är det gott om.

Gullvivorna tittar också fram lite här och där.

För några veckor sedan, eller om det t o m har gått en månad, upptäckte jag en buckla på min bil. Jag har ingen aning om när, var eller hur den har hamnat där men jag vet att det vita märket i ovankanten kom dit när jag väldigt försiktigt skulle backa ut från min plats i det väldigt trånga garaget under huset (det går faktiskt under flera hus). Jag har en liten bil men får ändå vara väldigt försiktig. Trots att jag ganska snart lärde mig hur jag bäst skulle manövrera in till eller ut från min parkeringsplats, vet jag att jag i nästan ingen fart alls stötte mot en pelare. Men jag borde väl ha sett om bucklan var där när jag såg märket och kan det verkligen bli en sådan buckla av att bara nudda en platt yta på en pelare. Förmodligen är det jag själv som har klantat mig men jag kan absolut inte komma på när det skulle ha hänt.

I dag kom jag mig äntligen för med att skriva en skadeanmälan på nätet till försäkringsbolaget. Det blir lite konstigt när man ska beskriva dag, plats, händelseförlopp och uppge om en polisanmälan gjorts. Jag var ju tvungen att skriva som det var, att jag inte har en aning. Jaja, det är som det är och nu kan jag bara vänta på svar om vad som gäller. Det är ingen panik eftersom den fungerar som den ska.


16 comments

 1. Du bor verkligen fint och naturen är fantastiskt vacker. Vilken förmån dessutom att få uppleva samma blomning två gånger under en säsong, det kan man inte klaga på.

  När det gäller bucklan tycker jag att du borde sett den tidigare för den var ju inte så liten. Nåja, bilen rullar som den ska i alla fall vilket är det viktigaste.

  Kram

  Gilla

  • Ja, det gör jag och jag tror att både du och jag bor i det vi kallar våra paradis 😀 Det är inte alls dumt att få dubbel upplevelse av en del växter. Det hade hänt mycket här under min vecka på annat håll och det forsätter i snabb takt. Snart är nog blomsterängarna i full blomning 😀
   Ja, jag tycker också att jag borde ha sett bucklan om den hade funnits när jag kollade det vita märket. Men jag kan mycket väl ha missat den efter det eftersom jag sällan tittar så noga just där när jag går till förarsidan av bilen. Bilen fick ju göra en lång utflykt och bucklan var inte alls något hinder. Men den är ju inte särskilt fin och det skulle kännas bra att få den åtgärdad.
   Kram

   Gilla

 2. Underbart att få uppleva allt två gånger! Vackra bilder från ditt hemma!
  Trist med bucklan, men den där kan du inte gjort själv utan att ha känt! Den går ju att åtgärda, men jag förstår att du tycker det är konstigt!
  Ha en fin dag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är inte varje år man får göra det. Jag kanske borde göra den här resan varje vår/försommar 😀 Mitt hemma är en plats jag aldrig tröttnar på. Sjö och fjäll är en stor del av det jag älskar med att bo här.
   Visst är det trist att det har blivit en buckla. Jag borde ha märkt om jag backade in i något som resulterade i en så pass stor buckla. Men jag kan inte vara helt säker. Ibland sviker minnet och jag kanske var stressad och inte noterade att något hände. Jag får förmodligen stå för självrisken och det får jag väl acceptera.
   Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Jättevackra bilder och det är ingen dålig syn du möts av när du drar upp rullgardinen!
  Tråkigt med bilen, kan ju vara någon som kört in i den. Jag backade på en stolpe en gång och det blev väldigt fula märken, men jag tycker din buckla är lite för stor för att du ska ha missat den.
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det är till stor del naturen här som gör att jag känner mig så hemma 😀
   Ja, det är trist att bucklan är där och eftersom jag inte har någon annan att skylla på får jag nog stå för självrisken. Jag försöker tänka att det kunde ha varit värre. Tänk om jag inte hade haft en helförsäkring.
   Kram

   Gilla

 4. Alt vær er egentlig fotovær. Motivene endrer seg fra dag til dag når man er ute. Merkelig det der med sånne bulker i biler. Det kan jo ha vært noen som har kjørt inn i din bil når den er parkert også og bare stukket av. Mange rare folk. Håper forsiktingselskapet er reale så du slipper å betale selv.

  Gilla

  • Ja, så är det men jag fotar inte särskilt mycket när det regnar. Men efter regn är det fint ute 😀
   Det kan vara någon som har kört in i min bil och smitit men jag tror att jag får betala självrisken på försäkringen eftersom jag inte ens kan säga när det hände. Jag kan inte heller vara helt säker på att jag inte har orsakat skadan själv. Trist men det är nog bara att acceptera.

   Gilla

 5. Första fotot var ju helt fantastiskt, så intressant, häftiga färger och så annorlunda! Alltid kul med något som sticker ut!
  Attans med bilen, du får ta dit forensic-teamet och leta dna! Hihi, skoja bara
  Tycker jag ser smultronblom överallt nu, men när det väl är dags för bären då har alla plantor gått och gömt sig. Med andra ord glömmer jag var jag sett dem, för bären är ju mycket svårare att få syn på än de vita blommorna..
  Kramen

  Gilla

  • Haha, tack 😀 Och jag som först tänkte kassera det. Det var ju bra att jag hejdade mig lite.
   Ja, det är trist men jag måste nog acceptera att jag får punga ut med självrisken.
   Jag plockar sällan smultron längs stigarna eftersom massor av hundar går och kissar där. Men längre in från stigarna händer det att jag hittar något jag vill smaka på. Söta, goda sommarsmultron är inte så tokigt 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Vilken magisk himmel, härligt med alla dessa färger.Vilken fantastisk tid vi har nu. Jag bara njuter och njuter. Tyvärr så har det blåst några dagar nu och det gör mig seg. Jag saknar solen, det sägs att den ska komma i morgon men då sover ju jag.
  Hoppas det löser sig med bucklan och att den blir fixad på ett bra sätt oavsett hur den kommit dit.

  Kramen

  Gilla

  • Det är en härlig tid just nu men jag skulle gärna ha några grader svalare. Men jag ska inte klaga på det fina vädret. Det är efterlängtat. När det är kyligt ute gillar jag inte alls blåsten men när solen gassar och värmen stiger, då får det gärna blåsa svalkande vindar.
   Bilen har blivit skadebesiktigad och 6:e juli ska den lämnas in. Den blir förmodligen kvar på verkstaden hela veckan men det är inga problem för min del. Kanske bara en fördel eftersom jag får 100 kr per dag om jag inte hyr en bil.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s