Sista dagarna innan hemfärd

Jag hängde så klart med på morgonpromenad sista dagen hos min syster och den här gången gick vi till Motalas kanske mest kända strandområde, Varamon.

Vi stötte på en relativt nykläckt fågelunge som jag tror är en sädesärla.

Den långa stranden är välbesökt fina sommardagar men vi fick ha den nästan helt för oss själva. Några tidiga, hurtiga personer tog sig ett morgondopp från en lång brygga och en annan hundägare var där en kort stund men förutom dem var vi ensamma där.

En fin liten fågelfamilj såg vi när vi vände hemåt. De simmade omkring i en pytteliten sjö.

Förr var lupiner blommor som jag alltid blev glad av att se. Men de senaste åren har jag förstått att de är invasiva. Jag kan ändå inte låta bli att beundra dem.

Hemma hos min syster har Roddy sin egen plats i soffan men han har inget emot att dela med sig av utrymmet.

Efter lunch återvände jag till Örebro för att hjälpa till med det som krävde tillgång till bil. Jag fick fira min födelsedag med båda döttrarna och svärsonen och nu har jag fått en stor dos av umgänge med min fina familj. Min son var tyvärr inte med oss men man kan inte få allt.

Nu är det en ny dag och lite senare åker jag norrut igen. Jag mellanlandar i Mora den här gången och i morgon kommer jag hem. Hur trevligt man än har haft det är det alltid väldigt skönt att komma hem.


10 comments

 1. Fina bilder på både dig och Roddy, grattis i efterskott! Visst är det skönt att komma hem till sitt eget, ju äldre man blir desto mer uppskattar man att komma hem igen!
  Kram

  Gilla

  • Det var mysigt att dela plats med Roddy 😀
   Tack så mycket. Jag firar inte särskilt mycket. Det räcker oftast med att ungarna och några andra ringer och säger grattis. Desto roligare var det att faktiskt träffa dem på födelsedagen. Men det blev ingen tårta och inga presenter. Det vill jag inte ha.
   Det ska bli väldigt skönt att komma hem. Just nu är jag i Mora men i morgon kör jag sista biten hem 😀
   Kram

   Gilla

 2. Så bra dagar du har haft tillsammans med nära och kära. Dessutom fick du firat din födelsedag vilket inte var det sämsta. Grattis i efterskott förresten! Även om man har haft bra dagar tillsammans så burkar det ändå vara skönt att komma hem till sitt eget!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det har varit jättefina dagar. Vissa av dem ganska slitsamma men ändå väldigt roliga 😀 Kul att flytten kom så lägligt att jag fick fira födelsedagen med delar av familjen 😀 Tack för grattis 😀
   Just nu sitter jag på ett B&B i Mora och längtar efter att komma hem i morgon. Nu blir det ingen mer resa för mig innan restriktionerna hävs.
   Kram

   Gilla

 3. Jag har campat runt Vättern och även Vänern på den tiden det var campingliv som gällde. Har dock inte mycket minnen från Motala…heller, däremot från Vadstena och söderut. Roddy ser ut att stortrivas med livet, inte undra på!

  Gilla

  • Runt Vättern finns det många fina orter och naturområden. Vadstena ligger väldigt vackert och jag hyrde en liten campingstuga där tillsammans med Kasper några dagar bara för att få sitta och se ut över vatten 😀
   Roddy har fått ett bra liv sedan han kom till min syster. Det märks att hon är hans stora kärlek men små skvättar av den kärleken kan hamna på mig också emellanåt 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s