Soluppgång över min stad

Ja, jag vet att det var alldeles nyligen som jag skrev om hur jag gick mot soluppgången men när de riktigt fina morgnarna är så få, då gäller det att passa på. Men lite variation blir det eftersom jag den här morgonen tog bilen till utsiktstornet på Östberget. Solen hade en bit kvar att färdas innan den skulle synas. Och ja, jag vet även att det inte är solen som färdas utan det är vi och vår planet som rör oss. Jag tog den första bilden nästan så fort jag kommit ur bilen.

DSC_0001

Jag gick fram till toppen av Gustavsbergsbacken och tittade ut över Östersund. Jag fortsatte ner en bit och jag gick både i liftgatan och en liten bit i backen. Så kan man göra innan liften startar men sedan är det nog inte en bra idé.

DSC_0006

Enligt uppgift skulle solen gå upp 08.16 i dag och jag såg att jag hade tillräckligt med tid på mig för att hinna följa ett spår till utsiktspunkten.  Strax efter att jag kommit dit syntes den första skymten av solen och den var väldigt punktlig.

DSC_0053DSC_0055DSC_0059DSC_0072

Det var en väldigt skön morgon och jag fortsatte längs motionsspåret, som är tillräckligt brett för att både skidåkare och vandrare får plats. Men jag behövde inte bry mig om det eftersom jag var helt ensam. Inte en enda morgontidig människa mer än jag ville ta vara på den fina morgonen just här.

Här är det uppdukat för snöbollskrig. Jag hoppas att ingen ska behöva få dessa isbollar kastade på sig.

DSC_0087

Jag kom så småningom tillbaka till utsiktstornet och kände att om ryggen hade velat så hade jag gärna gått en runda till.

DSC_0103

Men jag nöjde mig med att ta ännu ett foto på fjällen (de börjar bli ganska många nu) långt där borta i diset och sedan satte jag mig i bilen och åkte hem.

DSC_0113

Jag satte mig med en kopp kaffe och gick igenom alla bilder. Efter en stund gick jag in i badrummet och fixade till det sista i min duschhörna. Kommer ni ihåg min egen lilla lösning med olika sorters gardinstänger och finurliga fästanordningar? Det fungerade men var inte något jag med stolthet skulle visa upp. Den nya lösningen är inte heller någon direkt lyxlösning men det är i alla fall en riktig duschstång. När jag googlade efter duschstänger var jag helt inställd på att jag skulle vara tvungen att anlita någon som borrade och skruvade fast den åt mig. Men det jag hittade var både smidigare och billigare. Som tillbehör till den här duschstången fanns det metallplattor med samma form som väggfästena. Med ett superstarkt speciallim limmade jag fast plattorna på kaklet, skruvade fast väggfästena i plattorna och sedan skulle limmet härdas i 24 timmar. Det jag gjorde i dag var bara att montera själva duschstången och hänga upp draperiet. Ett draperi som har legat i flera år i sin förpackning och som jag nu lät ta plats i stället för mitt gamla med guldfiskar. Men naturligtvis mätte jag lite fel och för att draperiet skulle nå ner så lång som jag hade tänkt fick gardinöglorna agera extra förlängning. Den lilla nödlösningen kan jag acceptera. Jag har faktiskt inget annat val eftersom limmet verkligen är ett superlim.

20200208_152501


16 comments

  • Tack, ibland är det bra att vara morgonpigg 😀
   Jag visste inte att det är en vanlig lösning på förlängning men det är klart att det inte bara är jag som har tänkt på det 😀
   Kram och detsamma!

   Gilla

 1. Visst är det underbart vackert när solen tittar fram och extra glad blir man av att få ta del av detta på en sådan fin plats som du bjuder på. Här är solen uppe 07.38, så när jag kör hemmåt om några timmar efter nattens jobb så vill jag också se en vacker soluppgång. Annars njuter jag så gärna av din.
  Bra jobbat där med förlängningen av draperiet, mycket bra lösning.

  Önskar dig en lika fin morgon idag!

  Kram

  Gilla

  • Jag känner mig lycklig varje gång jag står och tittar ut över mina hemtrakter och förhållandena är så fina 😀 Fina vyer finns lite överallt och jag vet ju att din stuga ligger i ett av de vackraste landskapen. Du känner säkert något liknande när du tittar ut över havet eller bara ut i trädgården. Vi har fortfarande mycket kortare dagar här uppe men vi är snart ikapp och går om 😀 Jag hoppas att du fick se en vacker soluppgång när du slutade.
   Förlängningen funkar bra och det är ju huvudsaken. Nu ser i alla fall duschhörnan inte lika amatörmässig ut längre 😉
   Kram

   Gilla

 2. En härlig morgon, helt i min smak … och underbara bilder! Här är ordspråket ”Morgonstund har guld i mund” alldeles sant 🙂
  Vilken smart lösning med duschdraperiet!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, där tycker vi lika 😀 Dina gryningar är tidigare än mina än så länge men snart är vi ikapp och går om. Och visst stämmer ordspråket bra in på hur det ser ut 🙂
   Lösningen för duschdraperiet blev helt ok och det känns faktiskt bättre med en riktig duschstång än med min förra lite kluriga lösning.
   Tack detsamma och kram!

   Gillad av 1 person

 3. Underbara bilder, måste vara fantastiskt att bo med sådan utsikt.
  Du är fiffig, blev hur bra som helst med gardinöglorna!
  Kram

  Gilla

  • Jag tycker själv att jag bor på den bästa och vackraste platsen i Sverige men alla har inte samma smak. Men jag blir stolt och glad när jag får bekräftelse på att det är fint 😀
   Tack, gardinöglorna var med även i den förra lösningen så det föll sig naturligt nu när det fattades några cm. Jag har i alla fall en riktig duschstång nu och det är jag nöjd med 😀
   Kram

   Gilla

  • Tack! Roligt att du tycker så för jag har alltid svårt med sållningen 😀 Förr hade jag sällan bilder i inläggen men när jag mådde som sämst såg jag andra bloggares fina foton och ville prova. Det visade sig vare bra eftersom alla fotopauser gjorde gott för hur jag orkade och jag var tvungen att orka ut på någon hundpromenad varje dag. Sedan var jag fast i det beteendet och jag mår fortfarande bra av att stanna, kanske huka lite och fota 😀

   Gilla

 4. Det var bra gjort att ge dig ut så tidigt. Själv somnade jag om frampå morgonkvisten och när jag äntligen steg upp kunde jag titta på vackra lätta rosa moln genom köksfönstret.
  Senare på dagen gick jag ut i blåsten och den helmolniga himlen.

  Gilla

  • Det här gjorde jag igår då solen sken en stor del av dagen. I dag har inte vädret varit lika lockande och det blev bara en liten kort runda utan kamera. Jag är morgonpigg så för mig är det inga problem med att vara på plats vid utsiktstornet den tiden 🙂

   Gilla

 5. Oj det är verkligen till att vara morgonpigg och fina bilder fick du ju till. Folktomt verkar det var den där tiden på morgonen. Jag har ingen ork till några promenader just nu och det smakar fortfarande äckligt i munnen. Tandläkaren var ju tvungen att öppna till hålet efter tanden och rengöra så nu måste det läka ihop igen och dåligt blir det med ätandet. Fick i alla fall röding igår med potatis och sås och det gick bra. Röding är en av mina favoritfiskar.

  Gilla

  • Jag sover längre på morgnarna nu när jag använder sömntabletter. Förut vaknade jag oftast vid femtiden och nu sover jag minst en timme längre. Men det är ändå tidigare än för de flesta och jag har inga problem med att hinna ut till soluppgången när den är 08.16 😀
   Jag missförstod dig och trodde att du mådde mycket bättre men nu förstår jag att du fortfarande har det väldigt jobbigt. Jag tycker att det tar alldeles för lång tid att få ordning på värken och att du borde kunna få någon bra smärtlindring. Röding med potatis och sås låter supergott och det är ju bra att du kan äta något du gillar.

   Gilla

 6. Fy bubblans vad duktig du var med duschdraperiet, är mållös! jag är motsatsen så när min hallampa pajade idag och jag klev upp på stegen för att försöka ta loss lampskärmen för att byta glödlampan och kände att jag höll på att svimma, så insåg jag att jag tänker be om hjälp… bra jobbat o kram från pörtet

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s