En bit avklarad

Jag sitter här, i den lilla stuga ni ser på bilden nedan, och lyssnar på regnet.

DSC_0009

Ca 32 mils körning blev det idag och tack vare farthållaren gick det ganska bra. När jag slipper ha foten på gaspedalen hela tiden, kan jag ändra ställning lite ibland och det är avgörande för att jag ska ge mig iväg på lite längre bilturer. Jag kanske ska nämna att det är i Orsa jag befinner mig. Mitt i Orsa Finnmark började bilen varna för halka men termomtern visade aldrig mindre än 3 grader. Hemma ska det däremot bli riktigt snöväder i morgon. Jag vet inte riktigt om jag ska vara glad, för att jag hann undan, eller lite ledsen för att jag missar säsongens första riktiga snöfall. Det lär nog mest bara bli sörja av alltihop eftersom det blir mer regn och lite högre temperatur senare i veckan.

I morgon ska det bli sol här i Orsa på förmiddagen så jag sparar promenaden till dess. Under tiden kan jag njuta av en grå men ganska fin utsikt från fönstret.

DSC_0008

En liten stuga är det men ändå rymligare än ett hotellrum och mycket trevligare. Kanske inte världens skönaste säng men den duger bra åt mig.

DSC_0007DSC_0006

En liten kul detalj hittade jag i badrummet. Tavlan med texten är placerad uppe på ett skåp men jag arrangerade om lite inför fotograferingen. Hade ni tänkt på den felaktigt vända våtrumstapeten utan att se skylten? Jag gjorde faktiskt det, men så är jag ju en fd scout.

DSC_0012


14 comments

 1. Jag tycker stugan ser väldigt trevlig ut och betydligt mysigare än ett hotellrum. Som före detta scout hade jag också reagerat men jag köper faktiskt miljöaspekten. Tror det är många som inte noterar det.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Den här stugan är alldeles lagom stor för en person, eller möjligtvis ett par med samma sovvanor 🙂
   Jag tycker lite synd om mattläggaren som satte tapeten upp-och-ner. Hans miss kommer att leva kvar väldigt länge. Det är ju bra att ingen vet vem han är 😉
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Jag såg på TV:n att det kommit mycket snö i Jämtland, men de preciserade inte mer…. Jag tänkte på dig då… men just det, du är på resande fot söderut! Är det varmt underlag så lär inte snön bli långvarig, misstänker jag.

  Litet behändigt boende, men jag tänker som du – sängen ser inte alltför skön ut. Önskar dig, trots det, en god natt!

  Gilla

  • När jag tittar i väderappen nu verkar det mest bara vara regn som kommer hemma. Det är nog bra eftersom de flesta har sommardäck fortfarande. Men nu blir det nog fart på däckbytena.
   Jag är nöjd med den här lilla stugan. Inget saknas. Jag har sovit gott men en skönare madrass skulle inte skada. Nästan alla boenden jag har bokat har haft väldigt sköna sängar så det är ett litet minus att inte kunna erbjuda det.

   Gillad av 1 person

  • Ja, Orsa är fint men tyvärr är det en ort man oftast bara kör igenom. Vi har bott på campingen någon gång och utforskat lite av omgivningarna men det finns säkert mycket mer att se.
   Jaså, bor du också på Frösön? Då kanske vi har stött på varandra på någon stig när vi har vandrat omkring 🙂 Trist med regnandet men det är nog bra att det inte verkar bli så mycket snö. Det kan få vänta tills vinterdäcken sitter på.

   Gilla

  • Ja, den är fin och dessutom ren och fräsch 🙂 I dag strålar solen och då blir utsikten ännu finare.
   Du är inte ensam om att inte tänka på hur symbolen ska se ut. Den stackars mattläggaren fick säkert pruta rejält på priset för sitt jobb.
   Kram

   Gilla

 3. Inte ska du vara ledsen för att du missade första snön. Det kommer ju massor för nu kommer den jäkla tiden när vi har ett halvt år med snö och elände så njut du så länge du får gå på barmark och slipper halka och kyla. Jag för min del funderar på att gå i ide om inte snön går bort igen.

  Gilla

 4. Mysiga små ställen du hittar! Måste bara skriva att jag fnissade här på jobbet åt skylten, väldigt trevligt inslag. Jag hade inte heller låtit mattläggaren lägga ny våtrumstapet. Hur som så funkade den så också, iallafall för oss som inte varit en scout. Min kompis anlitade en kille att tapetsera om hennes sovrum. Blomvården hängde neråt golvet och jag undrade ifall killen varit på kanelen eller bakfull när han gjorde jobbet. Han kunde nog inte slita blicken från min kompis. så det var nog hon som distraherade honom.
  Frost men ingen snö här hos mig och jag är bara glad för det 🙂

  Kramar

  Gilla

  • Ja, det finns många fina små stugor och även lägenheter att hyra när man är på resa 🙂 Ett bra sätt att kunna få det lite rymligare och oftast trevligare än på hotell. Jag fnissade en hel del jag också när jag först såg tapeten och sedan läste skylten. Stackars mattläggare! Han lär i alla fall aldrig göra om det misstaget 😉
   Haha, om din kompis var där och distraherade mattläggaren så får hon kanske ta på sig en del av skulden 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s