Packar väskan igen

Om några dagar är det dags för en liten resa igen men den här gången håller jag mig inom landet. Nästan ända sedan jag flyttade hit i våras har jag funderat på att ta bilen och göra en liten rundresa bland släkten söderöver. Nu fick jag den anledning jag behövde för att ta beslutet och gissa om jag tycker att det ska bli kul. Anledningen är kanske inte den roligaste delen av resan men ändå ganska spännande. Jag ska träffa min äldsta dotters psykolog för att delta i en utredning. Det spännande ligger i att jag har hört så mycket om honom och är nyfiken på både honom och på hur han ska hantera det här. Min roll blir bara att svara ärligt, inget att vara nervös för alltså. Efter det är det bara roliga och efterlängtade möten kvar.

Jag börjar med att ta mig till Örebro, där båda döttrarna, en svärson och två kattbröder finns. Men jag klarar inte av att köra hela sträckan samma dag så jag har bokat ett boende, via AirBnB så klart, i Orsa. Det är lite långt det också och ligger egentligen inte efter den väg jag hade tänkt välja. Men eftersom jag kan anpassa mig så fick boendemöjligheterna välja väg åt mig. Jag stannar två nätter i Örebro och sedan bär det av mot Motala, där jag ska stanna ett dygn hos min lillasyster (fd sysbo) och hennes fina vovve.  Tyvärr har inte min storasyster möjlighet att träffa mig de här dagarna men man kan inte ta för givet att schemat ska passa alla. Vi får ses en annan gång.

Efter att ha sagt hejdå till min syster svänger jag förbi en kompis i Norrköping och någon gång efter middagstid kommer jag till min svärmor i Åkers styckebruk (Södermanland). Det blir två nätter hos henne och kanske hinner jag träffa någon eller några fler ur släkten där. På vägen hem stannar jag till hos min son i Uppsala men eftersom vi nyss har varit tillsammans i nästan två veckor blir det bara en fika där innan jag åker vidare. En natt utanför Hudiksvall är inbokad och efter en vecka på resande fot är jag hemma igen.

Verkar det stressigt? Nej, egentligen är det inte det för jag har massor av tid för vila och återhämtning efter bilkörningen och däremellan är det mest bara trevligheter som väntar.

En bild på min utsikt när jag tittar ut till vänster från min balkong. Morgondimma och motljus ger de här effekterna.

DSC_0003

Vid samma tidpunkt såg det ut så här rakt fram. Solen har börjat skingra dimmorna.

DSC_0004

Jag gick en promenad lite senare och det blev massor med foton. Men ni har sett mina omgivningar så många gånger så nu nöjer jag mig med att visa en liten rönnplantering vid en vägkant. Ännu en fantastisk dag men de är få och det gäller att ta vara på dem.

DSC_0014


27 comments

  • Jag vill gärna göra det lilla jag kan. Det är inte så mycket men om jag kan bidra med något så är det bra. En del upplysningar om sådant min dotter inte kan redogöra för kanske jag kan komma med. Men mest ser jag fram mot alla härliga kramar och mys med mina nära och kära 😀
   Kram och detsamma.

   Gillad av 1 person

 1. Vilken trevlig resa och även egentliga anledningen – att träffa dotterns psykolog – är förstås angeläget. Resten är enbart nöjen, antar jag att du ser det som i alla fall. 🙂 På en vecka hinner man väldigt mycket. Ser att du väljer airbnb även för enstaka nätter! Så långt har inte jag sträckt mig, vill kunna få frukost på stället. Har du matkorg med dig, eller hur fixar du frukostarna? Om min norrlandsresa blir av nästa år som jag tänkt så blir det nog vandrarhem, misstänker jag. Jag har inte kommit så långt i planeringen än.

  Gilla

  • Det ska bli kul att träffa alla och även om huvudanledningen är att delta i min dotters utredning, är det att träffa henne och de andra som gör mig glad och förväntansfull. Jag tycker att jag har lyckats få in många kul möten under den här veckan och även några nätter på AirBnB. För mig fungerar det bäst med att fixa frukost själv eftersom många hotell har väldigt dåligt veganskt utbud. En macka med grönsaker är inget jag har lust att betala för. Det är bättre att packa en kylväska med div. smått och gott och lägga frysklampar i de frysfack som för det mesta finns. Så gjorde jag och min son både när vi reste tre veckor i Europa och nu när vi var på Island. Dessutom vaknar jag tidigt och vill inte vänta på att hotellfrukostar serveras. Förr, innan jag ändrade min kost, älskade jag stora hotellfrukostar och hade nog tänkt lite annorlunda. Det är även skönt att ha ett större utrymme till ett oftast lägre pris 🙂 Du vet att du är välkommen att bo hos mig när du reser uppåt. Det är bara kul att få träffas och om du vill ha en korvmacka har jag inget emot om du köper med dig en korvbit 😀 Mina gäster behöver inte göra samma val som jag.

   Gilla

 2. God tur! Jeg misunner deg litt bare å kunne sette seg i bilen og ta en ”ferierunde” akkurat når en har lyst og ikke minst har anledning. Kjekt å hilse på når en har slekten spredt rundt.

  Gilla

  • Tack! Friheten att kunna bestämma över min egen tid är den enda fördelen med att vara långtidssjukskriven och det är klart att jag utnyttjar det 😀 Jag förstår att du känner en längtan efter att göra likadant men jag är lite avundsjuk på de som har en gemenskap med arbetskamrater och ett jobb de trivs med. Det optimala vore att kunna jobba så mycket man vill och vara ledig när man känner att man behöver det 😉 Det ska bli jättekul att träffa barn och släkt och visst är det bra att jag, just när jag behöver det, bara kan sätta mig i bilen och åka iväg 🙂

   Gilla

 3. Så bra att du kan vara delaktig och får träffa din dotters psykolog … hoppas det kan hjälpa honom att hjälpa henne.
  Ser ut som en trevlig rundresa … med olika planerade besök … och jag önskar dig en fin färd söderut!
  Underbara bilder från din balkong!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det känns bra och om jag kan hjälpa bara lite grann så är det värt mycket. Min dotter får inte vara med så det är nog mest nervöst för henne, olika delar av hennes liv som möts utan hennes kontroll. Men hon får rapporter både av mig och psykologen efteråt.
   Det ska bli väldigt kul att åka runt och jag tänkte på dig och en annan kompis utanför Mjölby också. Hade varit kul med en liten svamptur med dig ❤ Men det får bli en annan gång för jag tror att det skulle bli lite för mycket med fler besök.
   Tack, jag har försökt ransonera balkongbilderna men det är ju ofta där jag ser olika vädertyper som fångar mig 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Hahaha, varför är jag inte förvånad 😀 Men ja, hon pratade faktiskt om att hon skulle kolla med dig var det finns veganska alternativ. Jag har planerat det så att jag kommer för sent för middag när jag kommer till henne på fredag och jag har gett henne stränga order om att hon inte får förbereda något 😉
   Vi ses.
   Kram

   Gilla

 4. Vad trevligt att åka iväg på en liten roadtrip och både träffa barn och vänner. Det är ju en frihet att kunna ta bilen och bestämma helt själv. Ibland kan jag sakna att ha bil, längre sträckor tar jag alltid tåget men man blir mer bunden vid tider.
  Kör försiktigt!
  Kram

  Gilla

  • Det ska bli kul och jag längtar efter att få träffa alla 😀 Visst är det skönt att bara kunna ge sig iväg när som helst och bilen ger mig stor frihet. Ibland tänker jag att den är en onödig utgift men jag skulle vara väldigt låst utan den. Det är nog en vanesak och det är klart att jag skulle klara mig ändå men än så länge känns det inte som om jag skulle vilja vara utan den.
   Tack, jag ska köra försiktigt och förhoppningsvis blir den snö som ska komma bara vatten innan jag kommer tillbaka.
   Kram

   Gilla

 5. Först förstod jag ingenting, vad gör du i Orsa? Men det förklarar du ju väl, o jag minns att du pratat om utredningen tidigare. Och nu är det då dags…Då förstår jag varför du åter ger dig ut på äventyr. Visserligen inte till okända resmål, snarare tvärtom, något som kan vara minst lika givande. Många kramar lär det bli! Och en kommer via nättrådarna från mig!

  Gilla

  • Haha, jag tänkte inte på att förklara i det andra inlägget eftersom jag hade gjort det här 🙂 Det var ju bra att du hittade infon så att du slipper fundera.
   Det är välkända trakter och personer jag ska uppsöka och jag blir glad i hela kroppen när jag tänker på det och på alla kramar 😀 Tack för nätkramen och jag skickar en även till dig. Nu insåg jag att jag kommer att passera inte så långt ifrån dig. Hade jag tänkt på det tidigare kunde jag ha frågat om du har tid för att säga hej. Men vi träffas förhoppningsvis i vinter i Åre 😀
   Kram

   Gilla

 6. Nu håller jag på att läsa ikapp. Det har ju hänt massor av trevligheter här hos dig sedan jag var inne senast. Vill börja med att tacka för fina kommentarer hos mig. Blir så glad. Det är lite uppförbacke just nu, men skogen och annat håller näsan ovan vattenytan.
  Hoppas det gick bra på samtalet. Jag var också delaktig i sådan samtal för några år sedan när min son hade det jobbigt. Imponerad av arbetsmetod som hon hade där sonen gick. Det var efter våra gemensama samtal som hon kunde gå vidare. Första samtalet fick jag gå på själv för sonen ville inte närvara. Andra och tredje samtalet gick vi på tillsammans. Nu är allt bra med sonen men det vilar alltid en oro i mitt mammahjärta trotts att det är ca 10 år sedan.
  Underbara foton! Naturen är vacker!
  Kör försiktigt!

  Kram

  Gilla

  • Det gäller att hitta små andningshål när livet ställer till det en del. Det är bra att du hittar lugnet och viss ro i naturen ❤
   Det var ett bra samtal som nog bekräftade mycket av det han redan visste. Kanske kom det fram en del nytt också och det kändes bra efteråt. Några fler samtal mellan honom och mig ska inte behövas eftersom det är min dotter som ska redogöra för det som hon kommer ihåg. Klart att oron alltid finns någonstans inom oss och det lär man sig att leva med. Jätteskönt att din son mår bra i alla fall och efter så lång tid kanske hoppet är stort att det fortsätter så.
   Tack, naturen är både vacker och helande!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s