Roliga dagar med sällskap

Min son och min svägerska överlappade besöksdagarna lite och den eftermiddag de båda var här levererade vädret igen. Det gjorde inte min kropp (det blev lite väl mycket dagen innan) men vi tog oss i alla fall ut på en liten promenad ner till sjön. Kvällen blev lugn och skön med mest bara prat och det fanns en del att ta igen där.

DSC_0001

Tidigt morgonen därpå vandrade min son iväg till stationen. Han gillar att gå och det var en skön morgon. Vi andra gav oss lite senare av in till Östersunds centrum för att shoppa lite. Det var egentligen min svägerska som skulle handla men det hamnade inte särskilt mycket i hennes kasse. Desto mer hittade jag och det var ju roligt, men absolut inte meningen. Vi gick inte i många affärer men det var ändå väldigt skönt att efter en stund gå in på Ecocaféet där min svägerska bjöd mig på lunch. En väldigt mysig servering där både veganska och ickeveganska alternativ serveras. Som ni ser var vi lite tidiga men jag tycker att det är skönt att slippa lunchrusningen.

20190520_1440278411437374945300898.jpg

Vi bjöds på lite underhållning men jag har ingen aning om vilka de var eller varför de var där.

20190520_1445056128607280246654606.jpg

Efter en välförtjänt vila, hemma i soffan hos mig, ville vi båda ut en stund till i det fina vädret. Vi gick uppåt, från sjön, kom in i en liten skog och sedan ut på öppna fält. Det var där jag såg rådjuren för ett tag sedan. Inne i skogen blommade små exemplar av något som jag tror är lungört

DSC_0003

Jag satte mig en stund under en hägg, där blomningen inte är långt borta, och förklarade för min svägerska hur hon skulle gå vidare och sedan hitta tillbaka. För mig räckte det och denna gång segrade förnuftet.

DSC_0008

Jag vet att ni känner igen den här vyn nu men sitter man med kameran så blir det en bild.

DSC_0011

Jag har nästan aldrig sett vitsippor runt Storsjön förut och jag tror att jag har skrivit i bloggen att de är väldigt sällsynta här. Men på tillbakavägen hittade jag några exemplar på två olika ställen och min svägerska berättade att hon hade sett fler på ett annat ställe. Kanske är det på Frösön de växer eller så har de lyckats sprida sig sedan jag flyttade söderut. Hur det än förhåller sig så blev jag glad när jag såg dem.

DSC_0020

Nu är vi framme vid söndagen och det var en dag som bjöd på duggregn nästan hela tiden. Några lite kraftigare skurar kom det också men mest var det bara som fukt i luften. Det luktade gott när vi gav oss iväg på en liten utflykt. För naturligtvis ville vi ut lite även denna dag. Jag frågade min svägerska vad hon ville se och svaret blev att det vore kul att komma till Optand. Vi for dit och gick en liten runda ner till sjön och bort mot huset där jag och min familj bodde. Ni har sett bilder därifrån förut och eftersom det småregnade lite fick kameran stanna i ryggsäcken nästan hela tiden. Men när vi hittade blommande lingonris kom den fram en stund.

DSC_0004

Jag ville även föreviga de knoppiga liljekonvaljerna som alltid är tidiga just här, i en myrstack en bit utanför ”vår” tomt.

DSC_0007

Det var lite av våra dagar tillsammans och nu på morgonen lämnade jag av min svägerska vid järnvägsstationen och fortsatte själv ut på andra äventyr. Men det får nästa inlägg berätta om. Jätteroliga dagar har det varit.  Jag vet att både min son och min svägerska gärna kommer tillbaka och de vet att jag vill att de ska göra det.


14 comments

 1. Vilka härliga dagar du har haft, först med sonen och sedan med svägerskan. Kan tänka mig att ni hade mycket att avhandla. Dock var det bra att du lyssnade på din kropp denna gång och inte förlängde promenaden. Ska man äta lunch ute så slipper jag gärna rusningen och äter hellre före eller efter.

  Kram och ha en fin start på den nya veckan!

  Gilla

  • Det har varit jättekul och de valde ju rätt tid vädermässigt att komma hit 🙂 Nu för tiden orkar jag ju i alla fall mer än innan operationen 😀 Men visst var det bra att jag valde att inte följa med hela vägen. Jag är riktigt stolt över mig själv.
   Det kan gärna sitta några i samma lunchrestaurang men det är skönt att ha lite utrymme till andra 🙂
   Kram och detsamma till dig!

   Gilla

 2. Vad härligt att få besök! Bor din svägerska långt i väg? Jag antar att det är din mans syster, var har dom vuxit upp någonstans? Jättefina bilder som vanligt!
  Kram

  Gilla

  • Verkligen jättekul 😀 Min svägerska och alla andra i min mans släkt bor i Södermanland, de flesta i en liten bruksort utanför Mariefred. Och ja, det är min mans syster. De är båda födda och uppvuxna i Stockholm men ingen av dem ville bo i en stor stad.
   Kram

   Gilla

 3. Det där med vitsippor är underligt. Det har inte funnits här heller. Jag tog hem en tuva från Sundsvall där det är helt vitt av vitsippor och tuvan levde men bara på ett ställe. Nu 10 år efter det har jag massor med vitsippor och dom sprider sig överallt. Glad är jag för dom är fina.

  Gilla

 4. Härliga dagar som det låter!
  Vad bra att du lät förnuftet segra – det behövs ibland 🙂 Ni tog ju en riktigt rejäl promenad någon dag innan, lagom är som sagt bäst!

  Gilla

  • Både härliga och roliga dagar 😀
   Ibland är jag tillräckligt klok för att låta förnuftet bestämma 😉 Fjällturen krävde en del men jag skulle inte vilja ha den ogjord. Vissa prioriteringar är lätta att göra 😀

   Gillad av 1 person

 5. Så trevliga dagar ni har haft! Lite knäppt, häggen blommar inte ännu hos er men liljekonvaljen har kommit lika långt som här! Däremot hittade jag midsommarblomster idag, och knoppar på lupiner, jisses! Gullvivor har jag aldrig sett så mycket som i år, och vitsipporna har nog blommat en hel månad nu. Inte mig emot…
  24 grader idag, nu är det sommar!/Kram

  Gilla

  • Det har varit jätteroliga dagar 😀
   Jag har sett instagrambilder från en annan plats på Frösön och där blommar Häggen. Den är nog snart i full blom här också. Liljekonvaljerna är bara små gröna spetsar på de flesta håll. Jag visste sedan tidigare att de alltid är tidiga just vid den här myrstacken och så var det nu också. Dit gick alltid min man och plockade en bukett liljekonvaljer till mig på min födelsedag som kommer om några veckor. Midsommarblomster eller lupiner har jag inte sett ännu så de har nog kommit längre hos dig. Det är en märklig känsla att jag under några år var bland de första att se vårtecken och nu är jag nästan den sista 😉
   Kram

   Gilla

 6. Åh så mysigt du/ni haft det. Så roligt att även du hittade något när ni tog en tur till stan. Så fina blommor. Här blommar allt på en och samma gång. Men jag har aldrig sett oxeln med så mycket blommor tidigare som i år, Den är så översållad av sina vita blomklasar att man inte ens ser bladen. Det kommer att bli mycket mat till fåglarna när bären mognat.
  Kramar

  Gilla

  • Ja, det är jättekul när peroner man trivs med och tycker mycket om kommer på besök 🙂 Det exploderar i naturen nu och varje dag hittar jag nya sorter som blommar. Nu har jag hållt mig inne och vilat foten några dagar så nästa promenad finns det säkert mycket nytt att upptäcka.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s