En liten utflykt

Igår hittade jag några små snödroppar i gräsmattan. Idag är de helt översnöade men snart tittar de nog fram igen. Krokusarna i rabatten sticker bara upp någon cm än så länge men de sätter nog också fart snart. Nu när jag skriver det här så tänker jag på att det nog är sista gången jag kan rapportera om vårtecken så här tidigt. Det finns vissa delar jag kommer att sakna med att bo här. Jag gillar verkligen Mjölby. Men det finns inget som uppväger känslan av att få komma dit där ”hemma” är.

DSC_0005

För ett tag sedan var jag lite väl överoptimistisk när det gäller hur mycket aktivitet jag orkar med. Det resulterade i att både fredag och lördag det här veckoslutet blev helt uppbokade. I morgon åker jag till Örebro för att se en musikal där min svärson har en huvudroll. Hans familj vill naturligtvis också se den och kommer ner från Jämtland. Det här är något jag tycker ska bli väldigt spännande och roligt. Min svärson i rollen som en väldigt otrevlig man. En personlighet så långt ifrån hans egen som man bara kan tänka sig. Just därför tror jag att han kommer att göra den fantastiskt bra.

På lördag var det meningen att jag och en god vän skulle träffas i Stockholm. Hon frågade för någon vecka sedan om jag verkligen orkar. Igår medgav jag att nej, det gör jag nog inte. Vad ska man hitta på hela dagen om man inte kan gå eller stå särskilt mycket? Jag har varit hos naprapaten två gånger och känner ingen skillnad. Häromdagen kändes det lite bättre men smärtan gjorde bara en reträtt för att samla krafter och sedan kom ett nytt anfall. Tyvärr blir det inget besök i Stockholm men vi har gjort upp planer om en lunch i Mariefred om några veckor i stället. Samtidigt besöker jag svärmor och försöker träffa andra släktingar som bor nära henne.

Igår kväll kom jag på att jag i stället ska bo kvar en natt i Örebro för att slippa köra hem i mörkret på kvällen. Jag kommer att vara trött och väljer att kosta på mig en övernattning. Hos min ena dotter är det redan fullt med gäster och hos den andra får jag inte heller plats. Men jag hittade ett skapligt boende till ett bra pris lite utanför staden. Där ska jag sova gott och sedan blir det lättare att köra hem. Det här ska bli jättekul av många anledningar. Jag ska krama mina döttrar, titta på en bra musikal, gosa med kattbröderna, träffa härliga personer från Jämtland och till sist sova gott innan jag åker hem igen.


20 comments

 1. Jag tycker det låter som ett väldigt klokt upplägg och det var rätt tänkt att boka en övernattning. Det är inte alltid som det finns plats hos nära och kära så då är det ett bra alternativ. Hur som helst så låter det som en spännande helg väntar. Det är alltid intressant att se en person ikläda sig en helt annan personlighet än den egna!

  Synd att ryggen inte har blivit märkbart bättre men det beror nog på vilken diagnos man har. För Husses del skulle en naprapat vara det samma som att slänga pengarna i sjön medan viss sorts träning kan ha en viss effekt. Bara hans knä blir bra…

  Kram och ha en fin kväll!

  Gilla

  • Jag tror att det blir bra så här. Nu behöver jag inte ha så bråttom iväg direkt efter föreställningen utan kan ta det lugnt.
   Det blir spännande och jätteroligt. Både min dotter och svärson är väldigt musikaliska och min dotter har lovordat sin mans roll i den här uppsättningen 🙂 Att se denna fina och omtänksamma unge man visa upp en helt annan sida ska bli väldigt intressant 😀
   Jag tror inte att naprapaten kan göra så mycket för mig. Men då har jag i alla fall försökt och behöver inte ångra att jag inte gjorde det. Någon gång till ska jag i alla fall träffa honom.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 2. Det är nog klokt att ta det lite lagom lugnt, dumt om du tar ut dig och får sota för det under en lång tid sen. Synd att naprapatbesöken inte hjälpt, kanske har hen någon idé om vad som är på tok?
  Men, oavsett så låter det som om du kommer att ha en trevlig fredag! Hoppas teateruppsättningen är så bra som du tror! Ha det gott och njut av både släkt, bekanta och kissemissar 🙂 (och just det, teatern också så klart)

  Gilla

  • Ja, ibland styr förnuftet och jag tar riktigt bra beslut 🙂 Naprapaten gör sitt bästa men jag tror inte att han kan göra så mycket för att hjälpa mig. Han kan inte säga något om vad det kan vara för problem men han medger att han är lite extra försiktig efter njur- och leveroperationer och eftersom jag är benskör just där. Inget böjande och knäckande utan bara som en ganska skön och rejäl massage. Under tiden berättar han om alla resor som han har gjort till all världens ovanliga platser. Kul och intressant 😀
   Jag är övertygad om att både musikalen och alla människor och katter kommer att ge mig mycket energi. Jag tror att vi alla är väldigt nyfikna på hur svärsonen är som elak 😀

   Gillad av 1 person

 3. Här har det snöat hela kvällen, blöt tung snö. Blask och slask igen. Alla vårblommor göms under det där blöta, men jag tror inte det stannar så länge.
  Du har ju massor av kul på G. Musikal. vad roligt och att din svärson har huvudrollen gör det ju hela såååå spännande. Då är han nog extra nervös nu när svärmor kommer. Mysigt att få gosa med döttrarna också och de små katterna. Så bra att du hittade ett boende, inte så roligt att ligga längs med vägarna nu när vädret är så opålitligt.

  Kram

  Gilla

  • Här är det vitt och fint, kallgrader, vindstilla och en blå himmel. Underbar dag helt enkelt 😀 Blommorna får vänta lite och jag hoppas att de har det skönt under det vita täcket.
   Det ska bli så himla kul att se honom uppträda igen. Han och min dotter träffades i gymnasiet där båda gick musikinriktade linjer. De har varit ett par sedan min dotter var 16 år och jag tror att svärsonen är helt bekväm med att jag kommer och tittar på honom. Jag har sett otaliga framträdanden med dem båda och har varit väldigt stolt alla gånger 😀 Min dotter valde juristutbildning och är glad för det nu när det går väldigt bra. Men jag har saknat deras musicerande, många minnen från när de satt hemma hos oss och sjöng och spelade, så nu är jag jätteglad för att få en ny chans att se och lyssna 😀 Jag ska kramas och gosa så att det räcker för en låååång tid framåt. Jag vet ju inte när vi kan ses nästa gång.
   Ibland använder jag det lilla förnuft jag har och inser mina begränsningar 😉 Det ska bli väldigt skönt att slippa köra hem på kvällen.
   Kram

   Gilla

 4. Det låter jättetrevligt och speciellt att få se svärsonen i en huvudroll! Skönt att du bestämde dig för att stanna kvar och köra hem utvilad. Tråkigt med din rygg, kan du orka mer om du tar smärtstillande? Fast det kanske kommer surt efter och det är ju inte heller roligt.
  Kram

  Gilla

  • Det ska bli hur kul som helst och det blir mycket roligt på samma gång 😀 Enligt min dotter gör han rollen helt suveränt så jag har höga förväntningar.
   Det känns väldigt bra att inte stressa hem. Det här var ett bra beslut 😀
   Jag har kvar en hel del citodon, de smärtstillande piller jag tog när levern var jobbig. Nu tar jag två på kvällen för att kunna somna men eftersom jag blir ganska påverkad av dem vill jag inte ta dem dagtid. Då är det värmedynan som gäller. Jag kan ju inte köra bil om jag är snurrig i huvudet heller så jag får klara mig utan piller. Det är ännu en anledning till att jag nog tog rätt beslut om övernattning. Jag lär ha lite besvär efter dagens aktiviteter.
   Kram

   Gilla

 5. Men så kul det låter! Träffa familj och vänner och folk man trivs med o sen få gå på musical ! Låter jättespännande. Och så klokt av dig att ta en övernattning! Jag känner att om man råkar boka in för mycket för tätt inpå varandra så kan det bli jobbigt att riktigt njuta. Vid första tillfället är man kanske lite spänd för att man vet att det är annat som också väntar och vid andra tillfället kanske man är lite trött o sliten..Efter mina utmattningsperioder är jag så himla stresskänslig och det är inte bara i huvudet utan sätter sig i kroppen också. Men du är så klok, du söker hjälp för krämporna, resultatet kanske inte visar sig direkt men mina erfarenheter av naprapat och kiropraktiker är goda. Men, ibland hjälper ju inte ens handpåläggning…Hoppas du får en finfin helg, med mycket bra musik och trevligt umgänge/Kram

  Gilla

  • Det var precis så kul som det lät 😀 Väldigt roligt att träffa alla, god mat, en musikal vars ämne berör och som dessutom var fantastiskt bra. Senare sov jag gott i mitt bokade rum på ett motell 🙂 Det sista var tur att jag hade fixat. Jag vet inte hur jag skulle ha orkat köra hem efter allt kul. Det var tur att min vän var så klok och insåg att vi nog borde avboka vår Stockholmsdag för jag hade nog försökt och sedan tagit ut mig totalt. Jag är nog inte så klok på egen hand utan behöver ofta hjälp för att inse vad som är bäst 😉 Visst söker jag hjälp men inte förrän det har gått lite för långt. Jag tror inte riktigt på att naprapaten kan göra något åt det här men det känns bra att ha provat. Det kanske blir några besök till innan jag ger upp.
   Tack, det fick jag 😀 En helt underbar kväll.
   Kram

   Gilla

  • Tack så väldigt mycket för länken. Jag log igenkännande hela tiden utom inne på Copper hill. Där har jag aldrig varit. Strax efter att den filmen spelades in plogades vägar upp på isen från vinterparken. Dels en stor bilväg och även några smalare stråk för skridskoåkare, vandrare och sparkåkare bl a. Jag han nämnt ”medvinden” någon gång och det är de upplogade lite mindre vägarna. Nu vet jag inte hur det är eftersom vädret har varit lite si och så. Men jag hoppas att isarna har varit starka nog för alla aktiviteter.
   Musikalen var omvälvande och väldigt viktig. Dessutom blev jag otroligt imponerad av hela arrangemanget. Mer om det i ett blogginlägg senare 😀 Jag är väldigt glad över att jag bokade ett rum. Jag sov gott och sedan gick det relativt lätt att köra hem 🙂
   Önskar dig detsamma.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Ser ju ut som en härlig helg i alla fall och du är klok som försöker ta det så lugnt det nu går. Några snödroppar syns inte till men kanske i början på maj men vad ved jag. Det är lite tidigare på Frösön

  Gilla

  • Det var en väldigt kul och bra helg 😀 Jag är väldigt glad att jag bokade det rummet. Jag sov gott och kunde köra hem i dagsljus.
   Nej, jag förstår att det är lite för tidigt för snödroppar hos dig. Men om ca två månader är våren uppe i Jämtland. Härligt!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s