Humor från Ikea

Det har nog inte undgått någon att jag packar inför flytten redan nu. Det är drygt två månader kvar innan flyttfirman kommer och tar med sig alla mina saker men för mig är det omöjligt att vänta. Och varför skulle jag göra det? Det finns absolut ingen anledning till att jag skulle vänta in i det sista och kanske behöva stressa.

Allt hamnar inte i kartonger eller väskor. Jag har t ex en särskild hög med diverse bruksanvisningar och andra bra-att-ha-papper som jag ska lämna kvar till de blivande husägarna. Det mesta i mitt kök kommer från Ikea och ibland kan de faktiskt vara ganska roliga. I frysens bruksanvisning ligger ett löst papper med exempel på olika ljud som frysen kan ge ifrån sig. Jag gissar att de genom åren har tagit emot ett antal frågor om vad som kan vara fel om det låter si eller så. Jag minns att jag skrattade högt åt dessa exempelbilder när jag såg dem första gången. Nu fick jag mig ett gott skratt igen. Jag gillar att resultatet blev den här lappen med en del humor i stället för en sedvanlig tråkig informationstext.

dsc_0006


18 comments

 1. Haha, vilken perfekt bild för skylsöndag! Har aldrig sett något liknande, men kan förstå grejen. När jag var nyinflyttad här så tyckte jag frys och kyl hade mycket knäppa ljud för sig. Och inatt då jag var uppe o kissade hörde jag för första gången att fläkten lät! Jag är urkass med såna papper. Men jag vet var kyl-ofrys samt instruktion för spisen ligger, för de fick ligga kvar i samma låda även sedan jag flyttat in. Jag tyckte det var bra att börja med packningen i god tid, det var värre när det var någon vecka två kvar för då började man behöva grejer man packat ner…
  Trevlig helg och kram från pörtet

  Gilla

  • Haha, ja där skulle den nog passa 🙂 Kanske lugnar den någon som precis har köpt en frys.
   Jag har alltid varit noga med papper som jag vet kan behövas senare. Efter ett antal flyttar vet jag att just bruksanvisningar måste finnas.
   Jag har försökt tänka på vad jag kan behöva ända till de sista dagarna. Om jag plötsligt saknar något så får jag helt enkelt klara mig utan 😉 Det börjar bli dags att ta itu med källaren och allt jag har samlat på mig där. Inte kul men om jag bara kommer igång så är det nog inte så jobbigt. Den här gången ska jag inte ta med mig alla sorters sågar och andra stora verktyg som min man en gång köpte 😉
   Trevlig helg önskar jag dig också 😀
   Kram

   Gilla

 2. Genialiskt! Även jag fick mig ett gott skatt så här på småtimmarna. Jag är väldigt känslig för det där med ljud från frys/kyl, minsta lilla avvikelse från det normala så ska jag hålla på att analysera var problemet är. Ska tänka på din bruksanvisning nästa gång. När jag flyttade från huset så sorterade jag massor av pärmar och där satt det bla plastfickor med sparade bruksanvisningar på allt som tillhört utrustning genom åren. Förstår inte varför barnen skrattade åt mig 🙂
  Var i stugan en snabbis igår, solen sken och jag ställde mig i min lilla solhörna och njöt av de värmande strålarna. Blev så sugen på att stanna kvar, men det får bli en annan dag, jobbet kallade.
  Hoppas din rygg känns bättre idag och jag hoppas även att du har sova i natt trotts fullmånen.

  Kram

  Gilla

  • Ja, visst är den jättekul 😀 Någon har tänkt till lite extra för ett skratt mitt i allt uppackande och installerande är aldrig fel 🙂 Det är många år sedan jag lyssnade efter olika ljud i maskiner och hus. Jag tror att det låter helt annorlunda om det verkligen är något problem. Hus knarrar och knäpper och maskiner kan låta på alla möjliga sätt och dessutom piper allt vid olika tillfällen. Min systers tvättmaskin spelar t o m en liten trudelutt när den är klar 😀
   Haha, jag sparar också på allt sådant och glömmer att sortera ut det som inte är aktuellt. Det är bra att flytta med jämna mellanrum och rensa i allt, både papper och onödiga saker.
   Jag förstår så väl din känsla för din stuga. Innan vi renoverade den stuga vi sedan bodde permanent i, åkte vi dit så ofta vi kunde. Den speciella känsla vi hade då försvann lite när vi sedan flyttade dit men det är ändå den plats jag alltid har älskat mest. Så är det fortfarande men jag skulle inte vilja ha tillbaka den. Orkar inte på egen hand.
   Tack för din omtanke 🙂 Ryggen är som den är och sömnen likaså 😉 Månen har aldrig påverkat mig men nu är det två nätter sedan jag helt slutade med insomningspiller. Det påverkar nog fortfarande.
   Kram

   Gilla

 3. Haha … underbart! Ett inlägg som skulle platsa perfekt i ”Skyltsöndag”! Riktigt roligt och absolut träffande beskrivningar!
  För övrigt tycker jag du gör helt rätt och förbereder i god tid – skönt att slippa stressa!
  Tack för ett härligt morgonskratt!
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

  Gilla

  • Haha, jag förstår att både du och Paula tänkte så men hos mig dök inte tanken upp innan ni båda skrev det 😀 Det är fritt fram för kopiering av bild om någon av er vill det.
   För mig finns det inget alternativ till att börja i god tid. Jag är som jag är i det fallet och det är skönt att ha kontroll 😀 Min syster känner sig lite stressad över att hon själv inte har kommit igång på samma sätt. Men hon har i stället kört flera rundor till tippen. Det har jag kvar att göra.
   Kul att kunna bjussa på lite ikeahumor 😀
   Jag önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Den var rolig! Jag har jobbat en kort period på Ikeas kundtjänst på köksavdelning. Där kunde man få de mest märkliga frågor.
  Kram

  Gilla

  • Ja, både kul och lite oväntad 😀
   Haha, ja då förstår du varför behovet fanns att skicka med något om alla ljud 😀 Kanske lägger folk bättre märke till informationen i det här formatet 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Härlig information! Den gör nog att många människor drar på smilbanden, kanske mitt under flyttbestyren! Litet roliga detaljer är aldrig fel, oavsett var de hamnar. Njaaae, det finns tillfällen som inte är lämpliga för humor… Fyndigt av IKEA i alla fall! 🙂

  Gilla

 6. Pingback: Skyltsöndag # 193 – ANKIS BILDBLOGG


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s