Tänk om man fick bo här…

Efter frukost och morgondusch började det ljusna och jag slängde en blick ut genom köksfönstret. Lägenheten jag bokade är ganska gammal och sliten men ren och fräsch och den har allt som behövs. Som en bonus bjuder den även på den här utsikten. Men jag hade tur som hann se den. Bara en kvart senare hade dimman rullat in igen och allt var grått och nästan ogenomträngligt.

DSC_0003

Jag ville gärna ta en tidig promenad men väntade med det för att kanske dimman skulle hinna lätta. Efter kaffe och en stunds surfande på nätet kunde jag inte vänta längre. Jag ville ut. Vid åttatiden vandrade jag iväg och mitt första mål var att gå till ”krönet”, en högt belägen plats på Frösön där det är en vidunderlig utsikt över Östersund med Storsjön i förgrunden. Så är det oftast men inte den här dagen. Jag struntade i att fota och gick en liten bit nerför en backe Men så hejdade jag mig och tyckte ändå att det var  ganska fint med den tjocka dimman som bara låg över sjön och visade en siluett av Arctura (vattentorn med restaurang i toppen) och med den gul- och rosaskiftande himlen som extra krydda.

DSC_0012

Jag hade inte planerat att gå en lång promenad som skulle slita alltför mycket på ryggen. Men när jag var inställd på att vända kollade jag på mobilen exakt var jag var, eftersom jag hade gått planlöst och inte är så hemma i de trakterna. Jag såg att jag bara var en 20-minuters promenad från området där jag skulle gå på visning. Mina fötter tänkte inte och det gjorde tydligen inte min hjärna heller för jag bara började gå.  Så småningom kom jag ut ur ett skogsavsnitt och fram till det som jag vill ska bli mitt område.

DSC_0015

Jag fortsatte på gångvägen mot de hus som låg närmast sjön och det var lätt att hitta rätt. Jag ville inte ställa mig direkt utanför dörren till den aktuella lägenheten och fota men mellan två av husen, på lite lägre höjd än lägenhetens, fanns den här vyn. Ännu mer dimma som är på väg att rulla bort från Annersia (som de som bor där kallar Bettersia).

DSC_0016

Jag gick förbi lägenheten och fortsatte på en liten gångväg ner mot en väg nedanför området. Som jag misstänkte låg hus med egna bryggor längs stranden och det är ju inte så kul om man bor lite längre upp. Men jag hann inte långt, jag stod vid en punkt där jag såg området så här nära (fotot är inte beskuret) och när jag vred mig åt vänster…

DSC_0033

såg det ut så här. En liten skogsplätt med en stig ner till sjön.

DSC_0032

Där nere såg det ut så här. Sjöutsikt från lägenheten och närhet till strand, jag blev ännu mer övertygad om att jag vill hit. Men jag hade ännu inte sett själva lägenheten.

DSC_0038

Jag gick vidare och på tillbakavägen valde jag att gå så nära sjön som möjligt. Bara en liten stund efter upptäckten av stranden fanns ännu en allmänning som gick ner till sjön.

DSC_0042

Jag var helt såld på att bo här men försökte ändå hålla tillbaka förhoppningarna lite. Det blev många foton tagna innan jag kom hem och jag insåg att jag helt har missat detta fina område när jag bodde i Optand.

Jag lämnade mitt boende vid tvåtiden, tog en buss till stationen och la in mitt bagage i ett skåp. Då hade jag nästan två timmar att fördriva innan bussen skulle ta mig till visningen. Jag gick långsamt in mot centrum och bort till Stortorget, där jag gick in på Törners. Jag var inte särskilt hungrig men behövde värme och vila så jag beställde en sallad med kikärtsbiffar, pasta och massor av tillbehör. Gott men för mycket. Jag kunde i alla fall sitta där en stund tills det var dags att börja gå mot busstorget.

Lägenheten var precis som jag trodde, jag blev så glad så jag höjde det befintliga budet med 50.000 kr.Vad det leder till vet jag inte och det är ju inte bara buden det handlar om. Jag måste kunna visa att jag har en köpare på huset i Mjölby för att få loss ett nytt lån. Bara ett kontrakt finns så löser banken det ekonomiska tills alla affärer är klara. Men det är många frågetecken. Jag ska prata med någon mer bank och samtidigt hoppas på att ingen annan är lika intresserad av lägenheten som jag.

Nu sitter jag på tåget, passerar snart Norrköping och utanför fönstret har den ena fantastiska vyn efter den andra synts.Tågresa i soluppgång är inte det sämsta.


34 comments

   • Hur ser prisbilden ut i Östersund? Vad måste man vara beredd att betala för en 2:a – 3:a? I mina kvarter så handlar det om 2,0 – 2,5 miljoner, hoppas att priserna i Östersund är betydligt lägre.

    Gilla

   • Det varierar nog väldigt mycket, precis som överallt. Jag har bara tittat på treor och inte de som ligger över 1 250 000 kr. Det finns ett antal sådana men den här är både finast och bland de billigaste. Troligtvis för att nuvarande ägare vill i väg till sin fina nyproducerade bostad och vill ha en snabb affär. Utgångspris är 900 000 kr och en månadsavgift på 5355 kr. Just nu ligger jag högst i budgivningen med 850.000 kr. Kolla in Frimans väg 273 i Östersund på hemnet om du vill ha en bild av vad man kan få för de pengarna här 🙂

    Gilla

 1. Vilka underbara bilder! Jag förstår att du längtar dit. Bankerna har blivit tuffare, när jag köpte min lägenhet hade jag inte sålt mitt hus, det tog några månader så jag hade dubbla kostnader där ett tag. Som tur var såldes huset så jag kunde flytta in i lägenheten jag så gärna ville ha. Hoppas allt går vägen för dig!
  Kram

  Gilla

  • Tack, det är fint där. Lite kul för mig att upptäcka nya fina platser där ”hemma” 😀
   Det kanske blir dubbelboende här också, det får man nog räkna med. Men bara allt löser sig så får jag acceptera det.
   Kram

   Gilla

 2. Håller alla tummar för att det går din väg! Jag förstår din längtan även om jag själv inte längtar norröver – det ser verkligen vackert ut!

  Gilla

  • Tack! Alla hållna tummar hjälper, det är jag övertygad om 😀 Alla har vi våra egna platser som ger oss extra mycket känslor. Det har aldrig varit någon tvekan om var den platsen är för min del. Ni har fått läsa om det många gånger här. Så småningom är jag där, vare sig det blir i den här lägenheten eller någon annan 😀

   Gillad av 1 person

 3. Håller mina tummar hårt för att du ska kunna vända hem.Här behöver vi inte visa att vi har en köpare utan ett lånelöfte räcker gott.

  Kram och lycka till ❤

  Gilla

  • Tack Znogge!
   Det är för att lånet ska betalas ut på tillträdesdagen som jag behöver kunna visa att jag har en köpare (banken som vill se det). Då kan de överlappa några månader. Mäklaren behöver inte veta mer än att ett lånelöfte finns. Jag kanske skrev lite otydligt. Det kan bli så när man själv vet hur man tänker men glömmer att alla andra inte har samma uppgifter 😀
   Kram

   Gilla

   • Jag var tvungen att kolla in lägenheten och den ser verkligen fin ut! I vår kommun får man vara beredd att betala en bit över 2 miljoner för något liknande 😦 Mycket pengar… Hoppas den blir din!

    Kram

    Gilla

   • Ja, visst är den fin. En del omtapetsering och så småningom badrumsrenovering så blir det perfekt 😀 Men inget, förutom det gula rummet, är jätteakut. Budgivningen är inne i ett lite kritiskt skede nu. Nära min gräns och min motpart har inte lagt något bud på ett tag. Jag är jättenervös men blir det inte den här så får jag leta vidare.

    Gillad av 1 person

 4. Vilket underbart ställe! Känns nästan som om det står ditt namn på dörren redan. Fantastiska slingriga stigar, promenadvägar till vattnet och alldeles underbart.
  Håller tummar och tassar för din skull.
  Det är din tid nu!

  Massor av kramar ❤

  Gilla

  • Jag hoppas och önskar men vågar inte tro på det förrän alla bitar är på plats. Men kanske…
   Det finns mycket att upptäcka till fots och jag tror att jag ganska lätt kan ta mig till större skogar. Någon gång vandrade vi runt en liten sjö i närheten och dit är det nog också gångavstånd. Jag behöver kuperad terräng för ryggens skull och jag tror att jag hittar mycket av den varan där 😀 Närheten till Storsjön är absolut det bästa 😀
   Tack till både dig och Eddie för att ni håller tummar/tassar 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Wow, ser ut som kanonläge!

  Om jag förstår dig rätt så bor du söderut, söder om Norrköping? Och ska flytta till Frösön? Spännande… Jobb på gång, eller bara en längtan att bo dä? Kanske kärlek? Ja, det finns många anledningar till att flytta! -)

  Jag hoppas allt går i lås för dig vad gäller lån och lägenhetsaffär?

  Gilla

  • I det läge jag är i nu, då jag inte längre är intresserad av hus och trädgård, är det här en perfekt lägenhet.
   Jag är född i Östersund, flyttade söderut med min familj, återvände med min man och hade mina lyckligaste år där. När jag blev änka föreslog min syster att jag skulle flytta ner och hitta ett tvåfamiljshus med henne. Det gjorde jag och vi har hjälpt varandra mycket under de här åren. Nu är längtan tillbaka stor och jag och min syster har inte lika stora behov av att hjälpas åt. Det är tråkigt att flytta ifrån henne och den fina skog vi har här men jag hör inte hemma i Mjölby. Hela min kropp och själ ropar att de vill tillbaka till Jämtland 🙂 Jag är långtidssjukskriven och vill inte hitta en ny kärlek så jobb eller kärlek har inget med beslutet att göra 🙂 Jag gör bara det jag själv längtar efter 😀
   Tack, det är spännande och väldigt nervöst nu.

   Gilla

 6. Det ser verkligen helt fantastiskt ut och jag förstår att du blev förtjust!
  Fantastiska bilder med de låga dimbankarna och det ser ut som ett härligt område där du får naturen nära. Jag håller förstås tummarna att du blir lycklig ägare till lägenheten … och helst utan att slåss mot några rika budgivare. 🙂
  Ska kolla in adressen på hemnet 🙂 Nyfiken? Jag? haha … inte ett dugg!
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag tycker att det är väldigt fint med tanke på att det är en lägenhet i ett bostadsområde. Då kan det nog inte bli mycket mer natur 🙂 Tack för att du håller tummarna och hoppas med mig 😀
   Jag skulle också ha varit nyfiken. De är ju så kul att kolla på bostäder 🙂 Jag ska följa med min syster på flera visningar i morgon och det ska bli jättekul.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Värsta thrillern detta ju ! Hur ska det gå? Lyckas du säja huset så du får loss stålar? Herregud så spännande, klart jag håller tummarna, jag ser ju pontentialen”! Snacka om drömboende.Klart att du ska bo där, snart! Alla tummar är i luften, hoppas det hjälper! Kram

  Gilla

  • Gissa om jag är nervös. Mitt i budgivningen och den andra har inte lagt något bud på ett tag. Men det har varit uppehåll förut så jag vågar inte hoppas. Men jag vill bo där, det känns i hela mig 🙂 Hoppas verkligen att tummarna hjälper. Tack för dem 😀
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s