19 comments

 1. Så fina bilder, jag gillar särskilt fjärilsfotona och främst den lite blåaktiga fjärilen! Tänk vad vackert man kan hitta i naturen! Hur lurade du haren att sitta still förresten?

  Gilla

  • Tack! Det vimlade av fjärilar, särskilt där solen nådde fram, och både de och harungen (tror jag att det är) ställde snällt upp. Jag behövde varken locka eller skrämma haren till att sitta still. Den hade en favoritplats där vid trädet och där låg den ofta och tryckte. Om jag kom alltför nära sprang den iväg in under ett av husen.

   Gillad av 1 person

   • Aha, haren bodde alltså vid stugan. Trodde du sprang på den ute i skogen.
    Det är, när man tänker efter lite, fantastiskt vad naturen har mycket att bjuda på. Tyvärr är man ju ofta för stressad och pressad för att riktigt hinna reflektera över sådant – lite synd kan jag nog tycka för vi mår ju så bra av det 😉

    Gilla

   • Nej, den bodde granne med oss 😀 Den var nog ganska van vid folk men jag fick inte komma för nära. Det är väl egentligen lite fusk att hitta en nästan tam hare. Jag blir mer stolt om jag fotar en riktigt vild. Det har jag lyckats med en gång men den haren var förvirrad 😉
    Jag har blivit mycket bättre på att upptäcka naturens små under sedan jag och min kamera flyttade ihop. Det har jag skrivit tidigare men jag tänker ofta på hur mycket mer jag ser nu och på hur omedveten jag var om alla små detaljer förut. Ta den lilla blå fjärilen som ett exempel. Sådana brukar kunna fladdra omkring och bara se blå ut. Nu var den snäll och satte sig på min sko och jag kunde ta en riktig närbild. Då upptäcker man så mycket mer 😀 Jag har ju en ganska stressfri vardag, på gott och ont, så tid har jag för reflektion. Men det krävs medvetenhet om naturen också och det har jag, och den ökar 😀

    Gillad av 1 person

   • Äh, inte fusk – mer tur tänker jag.
    Ja jag tror kameran gör lite skillnad i ”upptäckarlustan”, är den med så är i vart fall jag mer uppmärksam. Annars är det lätt att glida in i sin lilla bubbla, förvisso njuter man av naturen ändå men kanske inte på en sådan detaljnivå!

    Gilla

   • Ok, jag ska inte argumentera emot 😀 Jag hade tur 🙂 Vi har konstaterat flera gånger att vi behöver båda de olika promenaderna, med och utan kamera. Båda ger energi på olika sätt 😀 Men promenaderna med kamera är de roligaste eftersom det fortfarande är ganska nytt.

    Gillad av 1 person

 2. Men hur har du betett dig för att dressera fjärilarna att vara blickstilla så länge att du hinner knäppa kort? Jag blir förstummad, jag lyckas aldrig fota fjärilar, dom bar svirrar förbi, om dom sitter snällt på en blomma så lyfter dom precis på sekunden när jag zoomar in dem. Och haren, den som ligger och trycker där borde ju vara helt osynlig för mänskligt öga? Har du trollat? Blommor kände jag igen en del, stolt som en tupp, rosa röllekan gillar jag, den andra orkiden var helt okänd men jättevacker. Nog har du en njutbar sommar, fortsätt så! Kram

  Gilla

  • Ja du, jag kastade en förtrollning över dem 😉 Nejdå, de var så många och överallt satt det fjärilar och gjorde det de gör på blommor (suger nektar kanske). Det var inte särskilt svårt att hinna med att fota. Men jag håller med om att det i vanliga fall är svårt att hinna med. Det här var en bra plats för fjärilsfotografering 😀
   Med haren var det lite fusk för den bodde granne med oss. Den låg ofta precis där vid trädet och lät mig komma ganska nära. Men om jag kom lite för nära sprang den genast iväg och in under ett av husen. En riktigt vild hare i skogen skulle jag aldrig lyckas fota så. Tro mig, jag har försökt. Det bästa jag har åstadkommit var när en förvirrad hare blev helt ställd när jag och hundarna ockuperade stigen som den skulle skutta fram på. Då skuttade den några steg fram och tillbaka framför oss och däremellan satt den helt stilla. Tyvärr hade jag bara mobilen då men jag hade i alla fall gott om tid för att få några bilder. Stackars hare, så fort vi lämnade stigen fortsatte den dit den skulle 😀
   Jag kan namnen på de flesta blommorna i inlägget men några vet jag bara vilken grupp de tillhör. T ex fibblor och orkidéerna tror jag tillhör nycklarna, som är ett orkidésläkte.
   Ja, jag har en fin sommar och jag njuter massor 😀 Hoppas du gör det också.
   Kram

   Gilla

  • Tack! Djuren i Tiveden var snälla och verkade vana vid att bli fotade 😉 Jag kan inte helt säkert säga om det är en hare eller en kanin men det verkar som om flera av de som kommenterat tror att det är en hare. Jag har nog bara tagit det för givet. När jag försökte googla kom jag inte fram till någonting.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s