Kärt återseende

Ni som har vuxna barn vet kanske hur det är när man fäster sig vid deras partner och det en dag tar slut. Det är en familjemedlem som plötsligt inte längre ingår i flocken och det kan bli riktigt tomt. Riktigt så illa blev det inte för fem år sedan då min son och hans dåvarande sambo/fästmö bestämde sig för att de hellre ville vara bästa vänner än ett par. De har fortsatt att vara, som de säger, familj och de är så självklara i sin vänskap att det värmer mitt hjärta. Trots detta har jag inte träffat min f d svärdottersaspirant sedan de avslutade förhållandet. Hade jag varit frisk och orkat ta mig till Uppsala tidigare så hade vi nog setts men nu, efter fem år, var det äntligen dags. Det var så roligt att träffas och tillsammans äta en vegetarisk buffé (supergod! Kan inte fatta att jag inte gillade kikärtor för några år sedan och därmed inte heller hummus).

057

Efter lunchen gick vi en liten runda till domkyrkan (väldigt pampig och görs inte rättvisa på bild) och kom sedan till Fyrisån.

058059061063064

Här skiljdes vi från denna väldigt trevliga tjej och vände tillbaka till min sons lägenhet. Tanken var att vi skulle mellanlanda där en stund för att sedan ta med oss jordgubbar, som vi skulle stoppa i oss sittandes på en filt någonstans vid Uppsala högar (ett vackert gravfältsområde).

Jag överskattade min kropps styrka. Allt vandrande i Stockholm dagen innan satte sina spår och jag tog slut mycket tidigare nu. När vi nästan var hemma hos min son tog ben och ländrygg tvärslut igen och det var bara att konstatera att det skulle inte bli några högar, tyvärr. I stället blev det soffhäng, prat och så småningom lite att äta. Jag vsste att min son gärna skulle gå och träna ett pass step up så jag övertygade honom om att jag kunde vara ensam en stund. När han kom tillbaka åt vi middag och lite senare de goda jordgubbarna. De smakade nog minst lika bra att sitta i soffan och äta som att äta dem på en filt i gröngräset. Jag och min man har besökt Uppsala högar ett flertal gånger så jag vet hur fint det är där men det kommer många fler tillfällen.

Vid lunchtid idag tar jag tåget hem till Mjölby igen. Där är det, enligt min app, värmebölja igen och när jag kommer hem ska det vara ca 28 grader. Men det ser ut att komma några regnstänk om några dagar så det hoppas jag på.


18 comments

 1. Här är det 5 grader och full storm. Nu får man börja att elda igen efter värmeböljans slut. Uppsala är en fin stad tycker jag. Jag har varit där några gånger eftersom min bästa vän AMV har sina barn där nere som vi hälsat på

  Gilla

  • Usch, det låter inget vidare men jag tror att det är bättre väder på gång hos dig också 🙂
   Det finns mycket fint att se i Uppsala och i mitt förra liv (jag tänker på det så) bodde två av barnen där och vi gjorde små utflykter för att se olika delar av staden. Jag gillar vatten så jag vandrar gärna längs Fyrisån men högarna är också fint att besöka 🙂

   Gilla

 2. Ibland måste man lyssna till kroppen också! Uppsala högar har funnits där i många år och de kommer med största sannolikhet att finnas kvar i många år till 😉 Ärligt talat så har jag aldrig besökt dem ”på riktigt” fast de är så nära. Lite märkligt det där att man är så dålig på att utforska det som finns i ens omedelbara närhet. Då fick jag en sak till att lägga på ”to do-listan” (hittade en annan sak hos Anki igår).
  Uppsala är en vacker stad faktiskt, särskilt när man ser den på bild. Det låter som du haft ett par sköna dagar ihop med sonen. Ha nu en skön tågresa hem!

  Gilla

  • Ja, det måste man och i det här fallet var det ingen tvekan om vad kroppen tyckte 😉
   Det brukar vara så att man inte ser det som är närmast utan söker sig längre bort. Eftersom sonen, och förut även äldsta dottern, bor i Uppsala och vi ofta åkte förbi med husvagnen stannade vi några gånger till vid en plats avsedd för just husvagnar bakom högarna. Det blev naturligt att ta hundpromenaderna i området så nu är det ganska bekant. Men jag återvänder gärna 🙂
   Hoppas ni hade en trevlig examensdag med din son 😀 Jag hade några jättekul dagar med min.

   Gillad av 1 person

   • Visst är det så, lite märkligt egentligen att gräset alltid verkar grönare på andra sidan… Men det är väl för att man tänker att man alltid kan se det som finns nära senare.

    Gillad av 1 person

 3. Vår son är som en mussla när det gäller vissa saker men jag har förstått att han och hans före detta sambo har en liknande relation vilket jag tycker är bra. Härligt att få träffa dem och ni verkade få en bra dag tillsammans!

  Kram och trevlig fredag!

  Gilla

  • Jag tror att det är vanligare nu för tiden att man kan fortsätta vara vänner efter att ett förhållande har tagit slut. I alla fall om inget drastiskt har inträffat. Egentligen är det ganska logiskt för ofta blir man ju väldigt goda vänner i en lång relation och den biten är det ju fantastiskt att kunna behålla. Men då måste nog båda känna likadant och ingen bitterhet kan finnas.
   Det var väldigt roligt att äntligen ses igen. Det har nämnts några gånger att hon skulle följa med min son och besöka mig men det är sådant som aldrig blir av, tyvärr.
   Kram och jag får önska dig en trevlig lördag eftersom fredagen passerat 🙂

   Gilla

   • Tack och jag önskar dig det samma för nu är lördagen här! Vänskap är inte att förakta och det är bra om den kan bestå. Oftast blir man som förälder involverad i den andra släkten så på många vis är det en sorg när det tar slut. Desto roligare då när ungdomarna kan fortsätta att vara on speaking terms 😀

    Kram

    Gillad av 1 person

 4. Så trevligt att de håller ihop, fastän på ett annat plan så att säga och kul att ni kunde ses igen 🙂
  Uppsala är en stad jag inte besökt på väldigt många år … tror nog det är dags igen för där finns säkert massor att se.
  Det du missade den här gången kan du med all säkerhet se en annan gång för högarna lär ju finnas kvar 🙂
  Välkommen hem till Mjölby igen!
  Kram

  Gilla

  • Det är jätteroligt att de fortfarande har den vänrelationen. De är inte bara vänner utan varandras trygghet och familj när de behöver det. Det är ju de två som känner varandra bäst av alla i bekantskapskretsen. Det var naturligt för mig att ringa till henne innan jag ringde till min son när hans pappa dog och då tog hon ledigt för att vara hos honom. Vi har en lång relation bakåt i Jämtlandstiden så det var verkligen kul att träffas igen.
   Uppsala har mycket att erbjuda och jag har nog också mycket kvar att upptäcka. Det får jag många chanser till framöver och jag tror att du också skulle gilla att strosa runt där 😀 Högarna är en av alla fina platser och jag lär nog få fler tillfällen 🙂
   Tack, det var som alltid väldigt skönt även om jag inte direkt längtade hem. Roligast var det att Kasper blev glad 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Så skönt att de kan fortsätta vara vänner. När/om man får nya partners kanske det inte är lika lätt eller kanske funkar det jättebra. Tur du lyssnar på din kropp, det är kanske lätt att göra mer än man orkar.
  Kram

  Gilla

  • Ja, de har verkligen lyckats bevara sin vänrelation. Det finns inga alternativ till att fortsätta vara varandras ”familj”. Den partner som inte skulle acceptera det kan nog inte vara en partner särskilt länge. Men det har inte varit några problem hittills och det är väldigt skönt.
   Haha, jag har inte så mycket annat val än att lyssna nu 😉 Jag borde kanske ha lyssnat lite tidigare men jag hade ju så kul 😉
   Kram

   Gilla

 6. Hej, jag och exet har ju en fin kompisrelation, han ställer alltid upp . Jag skickar listor med saker jag behöver från stan, han handlar under veckan och tar med sig när han kommer hemåt i slutet av veckan då han oftast ligger borta på jobb i veckorna. Vi hjälps åt med hundar och katter. Nu då han har en ny flickvän har vi inte umgåtts så mycket, tidigare bjöd jag på middag ibland och fika ibland. Men livet förändras, och det är precis som det ska. Det tristaste var då vi skildes för jag var väldigt drastisk och avslutade relationen med hans barn och barnbarn. Jag skulle ändå inte hålla kontakt eller kunna träffa dem och det gjorde väldigt ont. Då är jag krass och bara bryter. Fast alla barn fick ett brev av mig där jag förklarade mitt agerande. Jag hade sörjt ihjäl mig om jag hade fortsatt vara kompis på sociala medier och sett foton o följt allas liv. Det funkade inte för mig. Vilka fina dagar du har nu att lägga i minnets arkiv. Inte konstigt alls att du tog slut, inte ens en frisk människa orkar hur mycket som helst! Man behöver inte alltid fylla dagar med upplevelser, samtal och samvaro är ännu viktigare! Kram

  Gilla

  • Så länge det inte finns barn med, gemensamma eller bonusbarn, så är det nog lättare. Det måste kännas bra att ni kan hjälpa varandra och vara vänner men det är klart att det kan vara svårt när en ny partner kommer in i bilden. Men det kanske inte är för att hon inte vill att ni ska träffas utan mer för att de lägger mer tid på varandra. Men det är klart att det är svårt att förlora kontakten med de bonusbarn man har vant sig vid.
   Ja, mitt ”nya liv” börjar fyllas med minnen och det känns jättekul. Det kommer alltid att vara mitt ”förra” och mitt ”nya” liv. Båda är bra på sitt sätt. Men så är det nog för dig också. Vi sätter upp skiljelinjer mellan olika delar var våra liv och det kan gälla före eller med sjukdom eller före och efter ett förhållande tex. Jag har fått betala för dagen i Stockholm i flera dagar men nu börjar jag känna mig som då igen 🙂 Men du har helt rätt i att det är väldigt mysigt att bara umgås och prata också.
   Kram

   Gilla

 7. Så trevligt återseende! Hur som så är det kul när man kan ses oavsett hur familjestatusen ser ut. Uppsala är sååå fint. Måste bara fråga med tanke på det du skrev hos mig. Är Christina din syster?

  Varma kramar från Blekinge

  Gilla

   • Tack för tipset! Verkar vara en mycket bra metod för att få ett bättre klimat på arbetsplatsen. Många är trötta nu efter alla förändringar i vår förvaltning. Jag hoppas att det vänder snart så att vi som vill kan fokusera på rätt saker.
    Vi är ju olika när det gäller rustningen inför saker som händer i livet både då det gäller en själv, familjen och det som finns runt omkring. Det vet ju vi. Det gör sig inte självt.

    Kram

    Gilla

   • Jag vill inte vara reklampelare för min syster men när det kommer upp kan jag inte låta bli att tala om att jag själv har fått en hel del aha-upplevelser genom henne. Vi har båda mycket av det tänket med oss från vår uppväxt så det kommer naturligt men alla vetenskapliga studier och annan forskning, som hon berör i böcker och föreläsningar, visar att det ger bra resultat.
    Men som du skriver så är vi olika och alla har inte förmågan att fokusera på det som fungerar bäst eller, i privatlivet, ger mest glädje. Vi som kan det är lyckligt lottade 😀
    Kram

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s