”Misshandlad”

Det är inte så illa som man kan tro. Det är två röntgenläkare som har stått för misshandeln och de var så försiktiga de kunde. Det var dags för ett postoperativt  ultraljud för att se om lever, gallgångar, vener och artärer såg ut som de skulle och att alla flöden var ok. Läkarna kunde ju inte rå för att mina inälvor trilskades och att tarmarna la sig i vägen för det de ville se. Det tyckte jag lät intressant. Jag hade ingen aning om att tarmar kan ändra läge och lägga sig på olika platser.

Först plågade den ena läkaren mig i ca en halvtimme. Suckandes och letandes efter rätt saker och han tryckte hårdare och hårdare. Jag bet ihop för att inte göra det ännu svårare för honom. Till sist gav han upp och sa att han måste rådfråga en mer erfaren kollega. När hon kom in hade hon också svårt att hitta det hon skulle men efter ännu tjugo minuters hårt tryckande och ständiga uppmaningar om att andas in och hålla andan (några gånger glömde hon att säga att jag kunde andas normalt igen), blev de till sist nöjda. Väldigt trevliga läkare båda två och de förklarade vad de letade efter och hur det skulle se ut. Jag kände mig inkluderad och de var så hänsynsfulla de  kunde. Ändå kände jag mig ordentligt manglad efteråt och det lär nog sitta i ett tag. De konstaterade leende att allt ser väldigt fint ut och det var ju det viktigaste. Fast jag hade inte ens tänkt tanken att det inte skulle se bra ut. Allt har gått så bra hittills så jag tar för givet att det ska fortsätta så 😉

Ibland stöter jag på något jag aldrig sett förut. Just det här har helt säkert funnits där men är lätt att missa. Men när man har turen att gå förbi just när solen får det att lysa som guld bland trädstammarna, då hajar man till. I vintras såg jag björknäver, där solen lyste igenom, hos en bloggvän och tänkte att det var konstigt att jag aldrig hade lagt märke till något sådant. Men så plötsligt fanns den där och jag kom precis lagom när solens strålar fick den att lysa.

 

 

För några år sedan köpte jag en grön växt, som jag trodde skulle vara bara grön. Jag har ingen aning om vad det är för något men en dag blev jag glatt överraskad. Hårda, runda knoppar tittade fram och så småningom började de spricka upp och blev till blommor. Inte särskilt märkvärdiga blommor men ganska fina i sin enkelhet. Det är alltid kul att bli överraskad och nu står den här och fler och fler knoppar öppnar sig.

En helt misslyckad månbild men jag tycker att den blev lite söt så den får vara med. Jag tycker att den ser ut som en liten gubbe med en spretig tofs på  huvudet.

262


9 comments

 1. I bland lever organen sina egna liv men efter den manglingen var det skönt att allt såg ut som det skulle. Men med din goda återhämtning var det väl nästan bara väntat. Fast visst kan det vara skönt att få svart på vitt.

  Det var en trevlig överraskning att den gröna växten blommade. Förvisso inga stora blommor men jag tycker att de är söta.
  När det gäller månen så var det väl en självklarhet att bilden skulle vara med. Jag tycker du har lyckats alldeles perfekt med att fånga gubben i månen och en glad och busig sådan!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det verkar som om de flyttar omkring lite när de får lust 😉 Det var bara en rutinkontroll och jag kände mest att det var lite bökigt att behöva fasta och göra undersökningen. Men självklart är det bra att få veta att allt ser bra ut. Jag är glad för att jag blir väl omhändertagen inom vården men det är oundvikligt att man blir lite trött på alla kontroller.
   Det är kul när oväntade blommor dyker upp 🙂 Jag har ingen särskilt bra hand med blommor men den här trivs tydligen 😀
   Ja, visst ser mångubben lite finurlig ut. Jag blir glad av honom så det är klart att han förtjänar en plats i bloggen.
   Kram

   Gilla

 2. Så skönt att allt ser bra ut – då har du ju fått dina misstankar bekräftade 😉 Men inte så kul att bli manglad kan jag tro… hoppas du inte får alltför ont efteråt.

  Gilla

  • Jag trodde aldrig något annat än att det var bra och det är skönt att inte vara den oroliga och nervösa typen 🙂 Jag känner mig fortfarande lite mörbultad men det är inga stora problem. Nu ska jag förhoppningsvis inte göra fler undersökningar på ett tag. Det räcker så väl med alla provtagningar 😉

   Gillad av 1 person

   • Nej jag förstod att du inte misstänkte några problem – skönt att du fick det bekräftat.
    Jag kan tänka mig att det blir en del provtagningar, skönt om du får minska ner lite på det framöver.

    Gillad av 1 person

 3. Vad bra när läkarna är trevliga. Men det känns som att många läkare idag ändå är det, det var nog mer förr i tiden som otrevliga läkare var vanligare. Numera om jag träffar en läkare slås jag av hur unga alla är!
  Kram

  Gilla

  • Hahaha, precis så är det för mig också. Den första läkaren såg ut att vara i gymnasieåldern men han var förmodligen minst AT-läkare eftersom han först fick göra undersökningen på egen hand. Men det hördes på hans sätt att prata att han tillhörde en mycket yngre generation. Den andra läkaren var lite äldre men inte i min ålder. Hon sa att det är klart att jag skulle ha en ny lever eftersom jag är så ung 😉 Men jag känner mig ofta som en äldre tant när jag träffar vårdpersonal.
   Kram

   Gilla

 4. Först och främst … skönt att allt såg bra ut! Inte kul när inälvorna trilskas och inte ”vet sin plats” och jobbigt att bli manglad förstås …
  Vilken trevlig överraskning med den oväntade blomman – lite oansenlig men ändå fin i sin enkelhet.
  Så vackert med den solbelysta björknävern och ja, så klart att mångubben måste vara med!
  Kram

  Gilla

  • Haha, mangling av inälvor är nog en av alla saker man måste stå ut med inom vården 😉 Men jag är väldigt tacksam både för god omvårdnad och för att allt är så bra.
   Det är extra kul just med den blomman eftersom jag var på väg att slänga den förra sommaren. Den tappade nästan alla blad och såg inte alls ut att trivas. Jag ställde den lite mer skyddad från sol och det gillade den tydligen 😀
   När solen skiner genom björknävern lägger man märke till den. Annars tänker i alla fall jag inte på att halvt lossnad näver är något speciellt. Kul att få syn på det 🙂 Mångubben blev lite kul men jag väntar fortfarande på min första riktigt lyckade månbild. Nu har jag i alla fall ett stativ så kanske det blir något nästa fullmåne 😉
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s