Vilken dag!

Jag hann inte se hur Kalla tog silvret på 10 km eftersom jag då var på ännu ett besök på sjukhuset. Däremot satt jag klistrad framför tv:n och såg hur Hanna Öberg på ett fantastiskt sätt vann guldmedaljen i skidskyttets 15 km. En skräll enligt experterna men det har jag inte hängt med tillräckligt mycket för att uttala mig om. Hur det än förhåller sig med det så är det otroligt kul att hennes slit har lett fram till detta. Stort grattis till båda skidtjejernas medaljer.

Mitt operationsärr har läkt ihop väldigt fint men ännu finare ska det bli. Det känns inte så viktigt att ärret blir snyggt men eftersom det nu finns ett alldeles nytt sorts förband med speciella egenskaper för att göra ärr fina så är det klart att jag tar emot och använder det.

När jag åkte hem från sjukhuset (nu kör jag min egen bil och slipper fler taxiresor) njöt jag av det vackra vintervädret utanför bilen och önskade att jag hade haft min kamera med mig. Trots att den låg kvar hemma bestämde jag mig för att stanna på den fina rastplatsen strax innan avfarten som leder hem. Mobilen är ju alltid med och under rätt förhållanden duger den bra. Jag trampade omkring i snön i alldeles för tunna skor men det var så skönt och så vackert så det bekom mig inte ett dugg.

002DSC_0372DSC_0378DSC_0379DSC_0381 (2)

Det är fortfarande bara förmiddag och ändå har det blivit två OS-medaljer, mitt ärr och mitt mående är finfina och det är en underbar dag. Molnen börjar växa till sig men vem kan låta det påverka när man ser glädjen hos Hanna Öberg i tv-sändningen?


11 comments

 1. Så härligt att du kan köra själv igen – det är riktig frihet det! Fina bilder från Svartån – ja, jag antar att det var där du stannade 🙂 Bra med kamera i mobilen!
  Spännande värre, både med Charlotte Kalla och Hanna Öberg – duktiga tjejer!
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Det är både roligt och en stor frihetskänsla att sätta sig bakom ratten i sin egen bil och åka iväg 🙂 och ja, det är Svartån. Det finns små pärlor i närheten. jag har faktiskt aldrig stannat till där förut så det var på tiden. Mobilens kamera duger bra vid sådana tillfällen 🙂
   Jag trodde inte att jag skulle titta så mycket på OS men jag har t o m tittat på flera curlingmatcher och tycker att det är spännande. Jätteroligt att det går så bra för svenskar i flera olika discipliner 😀
   Detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Tänk vilken frihetskänsla att få ratta bilen själv och slippa vara beroende av taxibilar eller färdtjänst eller bussar. Bara idag hade vi inte mindre än fyra avåkningar på vägen in mot stan. Den är under all kritik, vägen, o folk i byn är väldigt upprörda för förutom att man behöver njurbälte så förstör man bilen också då det skakar så våldsamt.
  Visst piggar det upp med lite vitt på marken? Ser det fina hjärtat i snön, det var inte du som ritade det? Trevlig att de hittar nya sätt att göra ärren mindre fula, jag har ett stor ärr på magen från naveln o ner efter ett akut kejsarsnitt när jag var 21 år. Det har jag fått leva med hela livet…fast jag har accepterat det bättre än många andra hade gjort.
  Javisst var det en fantastisk dag i skidspåren idag, både med o utan bössa! Jag lider redan för att jag ska jobba på lördag och missar hela den dagens program. Ändå har ju jag det bra förspänt jämfört med andra…

  Gilla

  • Det är jätteskönt att bara kunna sätta sig i bilen och ge sig iväg. Ingen väntan och inga påtvingade samtal när man är trött 😉
   Jag vet hur det är att behöva åka på dåliga vägar. Jag har bott fem km in på en dåligt underhållen grusväg i 13 år och tycker nog att det bästa med att bo mer centralt är att slippa åka på sådana vägar 🙂
   Vi har haft vinter ganska länge nu för att vara här och jag är väldigt nöjd med det 🙂 Jag har känt mig ganska ensam om att gilla vinter här men nu börjar jag också känna lite längtan efter våren. Hjärtat fanns redan där och måste naturligtvis få vara med på bild.
   Hade jag varit yngre kanske jag hade tyckt att det var viktigare med ett fint ärr. Nu bryr jag mig inte så mycket längre. Skavanker finns det i alla fall och en till gör inte så mycket 😉 Jag går ju inte med magen bar särskilt ofta.
   Jättekul att det går så bra för många svenskar i OS. Jag gläds åt att jag kan sitta här och titta och känna hur duktiga vi är 😀

   Gilla

 3. Vilken härlig och bra dag och så vackra bilder du fick till! Vilken tur att du tog dig tiden och stannade till där. Så skönt det måste vara att köra själv och slippa vara beroende av andra.

  OS-sändningarna har jag missat helt så jag får hålla mig uppdaterad via nätet och se eventuella referat när jag hinner.

  Kram och trevlig kväll!

  Gilla

  • Ja, det började bra och sedan vann svenska damlaget i curling sin match mot Canada 🙂 Det var visserligen bara en match i grundspelet men kul i alla fall.
   Jag vet inte varför impulsen att stanna kom just i dag men jag är glad att jag gjorde det. Det var ju en fin rastplats och kanske var det glädjen i att själv kunna bestämma som hjälpte mig till det beslutet 🙂
   Det brukar märkas på alla möjliga sätt när det går bra i tävlingarna så ingen missar nog de medaljer svenskarna vinner. Men eftersom jag har möjlighet så tittar jag på det jag är mest intresserad av.
   Kram och detsamma!

   Gilla

 4. Härliga foton! Vintern är vacker när den är på det humöret – och du verkar också vara på strålande humör! Härligt!
  Visst är det kul med framgångarna för skidtjejerna (och killarna). Jag gillar ju att se på skidskytte men idag får jag hålla mig med repriser och återblickar, men det går ju bra det också!

  Gilla

  • Tack! Ja, haha jag och vintern strålar ikapp 😀 Ärligt talat strålar jag inte hela tiden men jag mår oförskämt bra efter omständigheterna och då blir jag glad 🙂
   Jag har inte tittat mycket på någon skidsport de senaste åren men upptäcker nu att det är kul och att vi återigen har många duktiga skidskyttar. Kalla och de andra längdskidtjejerna har ju hängt i ett tag och det är samma namn som förr så dem känner jag igen 🙂 Återblickar räcker ganska långt det också men eftersom jag har tid att titta så gör jag det när vissa grenar visas.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s