Reseplanering

Nu känns det mycket närmare men ändå väldigt avlägset. Jag har suttit i soffan med datorn i knät och sökt information om resor. Det började med att jag sökte boende på väg till Östersund.

dsc_00611653568_726531267368282_182442141_n

Jag har två självklara stopp på vägen. Ett hos min svärmor i Södermanland och ett hos min son i Uppsala. Om jag stannar några timmar hos min svärmor och övernattar hos min son i Uppsala så behöver jag bara ett övernattningsstopp till för att klara av att köra hela vägen själv. Har jag tur så får jag resesällskap men det räknar jag inte med. Alla har dessutom inte körkort så jag måste planera för att köra  hela sträckan själv. Jag konstaterade att det finns gott om boenden att boka men jag vågar inte bestämma ett datum ännu.

Jag fortsatte mitt sökande och planerande och hamnade på Island. Det finns bra paketresor att välja mellan. Några alternativ erbjuder boende en vecka på hotell i Reykjavik och gemensamma bussutflykter till diverse roliga, vackra och intressanta upplevelser. Andra alternativ innebär att man köper ett färdigt paket med hyrbil, inbokade boenden runt  ön och en karta med sevärdheter att besöka. Minst en vecka måste det bli. Ska jag kosta på mig att åka till Island så vill jag hinna se massor och då ska jag inte vara snål. Det finns bra alternativ för 10.000-11.000 kr och det anser jag överkomligt för ett resmål som jag trodde skulle vara väldigt dyrt att åka till. Då tillkommer alla måltider utom frukost plus kanske några valbara aktiviteter. Jag blev bra sugen på att klicka in en bokning men naturligtvis vågar jag inte heller det ännu.

Bilden hämtad från Vulkanresors hemsida.

vattenfall_fram

 

När jag ändå var igång kollade jag in utbudet av långresor till Cypern och Solkusten i Spanien. Jag föll för en resa till Solkusten i fyra veckor i en fullt utrustad tvårumslägenhet. Enligt bilder och text en väldigt trevlig lägenhet med t ex tvättmaskin. Städning en gång i veckan och det låter perfekt. Jag vill inte att någon ska komma och städa varje dag.  Lägenheten finns på ett fint hotell med pool, utsikt och diverse bra saker. Från 6/3 till 3/4 2019 kostar den resan 10.990 kr exkl måltider men om jag reser ensam blir det en extra kostnad på 4000 kr. Då får jag ta emot gäster för 1000 kr per person och vecka så kanske vill någon besöka mig där. Det erbjuds kurser och aktiviteter om man vill och jag kan se inom mig hur jag njuter av lugnet, klimatet, havet och att göra precis så lite eller så mycket jag vill. Antingen går jag långa promenader längs havet och plockar snäckor eller så deltar jag i de aktiviteter som erbjuds. Vill jag vara social finns den möjligheten och om jag inte vill det så låter jag bli. Underbart! Men självklart är även detta ännu så länge bara en dröm som jag kanske vågar boka till hösten.

Bilden hämtad från allertravel.se

clud delta mar riviera del sol spanien pool

 

Jag vet inte när det här kan bli verklighet. Om allt fortsätter att gå så bra som det har gjort så åker jag till Östersund i sommar, senast i augusti, men utlandsresorna får vänta till året därpå. Kanske ska jag inte planera in båda till samma år utan spara den ena ännu ett år. Det är lätt att bli lite för ivrig. Jag vill ju göra små utflykter inom landet också. Jag har sagt till min son att jag planerar att komma till honom i Uppsala i maj. Tänk att jag inte har orkat ta mig dit ännu. Jag har inte sett hur min son bor. Därför är det mitt första mål. Kanske är jag inte riktigt fit for fight då och kan göra alla utflykter som jag vill med min son och då kanske det passar bra att vid det tillfället hämta upp min svärmor och bara åka till Uppsala över dagen tillsammans med henne. Det skulle nog både hon och min son gilla. Ett lite längre besök kan jag göra senare när krafterna är helt tillbaka.

1231486_636694879685255_1620236945_n527079_636694026352007_332611519_n

Naturligtvis ska jag hälsa på mina döttrar i Örebro också. Men dit har jag faktiskt tagit  mig flera gånger de senaste åren. Resan dit är inte lika lång. Även det besöket får vänta tills de här första tre månaderna har gått, mitt immunsystem har stärkts lite och mina sjukhusbesök inte är lika många. Sedan kommer jag nog farandes lite då och då. Inte alltför ofta men så ofta som känns lagom för framför allt dem 😉

244238

Det är drömmar och framtidsplaner som gör livet roligt. Visst älskar jag mina minnen av det som var men nu ska mitt nya liv börja och jag är ivrig att sätta igång.


18 comments

 1. Härliga planer! Vet inte riktigt vilken jag gillar bäst – typ allihop 😉 Det ska vara Uppsala då som inte känns så lockande för en semestertripp för min del (kanske inte så konstigt). Östersund har jag knappt varit i (jo då men mest åkt förbi faktiskt), Island skulle jag älska att åka till och Spanien går ju alltid hem 😉
  Men, du måste höra av dig när du kommer upp till Uppsala – en liten fika med bloggvänner hoppas jag du får tid till 😉

  Gilla

  • Ja, jag ska ta igen nästan fyra års inaktivitet men jag får nog hålla igen lite och sprida ut det över tid 🙂
   En fika låter jättekul så det får vi planera in när jag antingen stannar mer än bara över en dag eller är på väg norrut 🙂 Det kommer nog att bli ett antal besök 😀

   Gillad av 1 person

   • Ja, det är ju de här möjligheterna jag har väntat så länge på 🙂 Jag hoppas att jag ska fortsätta att känna att jag klarar av att göra saker ensam och inte låta det hindra mig. Sedan är det förstås kul om någon hakar på någon gång 🙂

    Gillad av 1 person

   • Det beror, tänker jag, lite på vad en gör också. Vissa saker är lite gjorda för att göra ensam, kanske det till och med är att föredra. Andra kan det vara trevligt att ha sällskap när en gör. Vad gäller resor så är det kanske resmålet som avgör. Naturupplevelser och liknande skulle jag mycket väl kunna tänka mig att göra ensam medan storstadssemestrar gärna företas i ”flock”. Vid närmare eftertanke längtar jag inte riktigt efter någon storstadssemester alls – det är nog ingen överdrift att säga att jag är en aning introvert 🙂

    Gilla

   • Kanske är det så att vissa resor passar bättre att göra ensam. Jag har bara aldrig tänkt så förut så jag känner mig glad och modig för att jag faktiskt vågar ge mig iväg ensam. Nu har jag ju inte bevisat att jag gör det än men i tankarna är jag i alla fall beredd 😀
    Jag skulle nog kalla mig ambivert. En blandning med stort behov av avskildhet men som även gillar social samvaro. Funkar i de flesta situationer alltså men trivs nog ändå bäst i lite lugnare sammanhang 🙂

    Gillad av 1 person

   • De lugnare sammanhangen passar nog mig bäst även om jag, så klart, gillar att umgås också. Vill dock göra det i mindre ”skala” så jag faktiskt hinner umgås med alla. Det känns trist när till exempel sambons släkt dundrar in i flock och när de går har jag bara hunnit prata lite med hälften på sin höjd 😉

    Gilla

 2. Så härligt att läsa hur du tänker, funderar och planerar! Den resan till Island verkar väldigt lockande för mig! Har haft en dröm att åka dit någon gång, men tyvärr är det inte en realistisk tanke numer, då ekonomin inte räcker för en sådan resa …
  Jag tror det är bra att inte planera för mycket och för långt i förväg – man vet aldrig … 🙂
  Kram

  Gilla

  • Jag har lite blandade känslor inför min ekonomi. Visst är jag glad för att försäkringar ger mig en inkomst, som visserligen inte är hög men som ändå ger mig möjlighet att lägga undan en del varje månad till exempelvis resor. Men anledningen till dessa försäkringsutbetalningar är ju inte något att vara glad för. Men nu har jag bara mig själv att tänka på och kan prioritera som jag vill och jag väljer att lägga en stor del på att ha lite kul. Men jag har brottats en del med känslor kring det här. Jag kom fram till att min man skulle ha varit väldigt glad för att jag har möjligheterna att resa 🙂
   Ja, vi vet ju båda genom erfarenhet att planer kan gå i kras men helt vill jag ändå inte sluta planera och drömma. Jag behöver ha något att se fram emot och blir det inte som jag planerar så får jag planera om 🙂 Jag älskade alla våra husvagnssemestrar och nu får jag acceptera att de är slut men jag hoppas att ni kommer iväg på många fler härliga husbilsresor 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Du gör helt rätt! Självklart ska du se framåt, drömma och planera för vad du vill göra! Jag hoppas att du inte missförstod mig!
    Kram

    Gilla

   • Åh, Anki – absolut inte! Du ska veta att jag har tänkt precis de tankarna väldigt många gånger men jag märkte att jag inte kunde låta bli att planera i alla fall 🙂 Vi är alla olika. En del vill leva i nuet och ta dagen som den kommer och den del ser bara framåt. Jag gillar båda synsätten och faller även tillbaka in i minnen från förr. Mitt undermedvetna låter mig få det bästa av alla de delarna 😀
    Kram

    Gillad av 1 person

 3. Ja nu smittas jag åter av din entusiasm. Själv har jag nog rest färdigt, förutom kortare inhemska resor. När man inte är riktigt kurant, äter en massa mediciner och inte har orken längre, då är det inte lika lockande hur gärna man än skulle vilja. Island har varit ett drömresmål för mig också, den har jag gett upp men däremot har jag inte gett upp drömmen om att åka Hurtigrutten. Sitta på en båt och titta på fantastiska vyer skulle även jag klara av…
  Har du varit på Cypern förut? Jag var där för många herrans år, min dotter var kanske 13-14 år och det var då jag insåg att männen inte längre visslade åt mig, utan åt min dotter. Chocken var stor kan jag lova, haha
  Härligt att sitta och klicka och drömma och planera. För det är ju så att planeringen av en resa är minst halva nöjet, i alla fall om du frågar mig! Lycka till i jakten på härliga resmål!

  Gilla

  • Jag kanske är lite för entusiastisk och tror att jag plötsligt ska klara allt. Jag vet att jag behöver min tens-apparat för att orka en del av det jag planerar och jag måste lyda min kropps dagsform men jag kommer att klara allt om jag bara tar dessa hänsyn. Jag har turen att ha haft en sjukdom som jag har blivit av med och resten känns väldigt överkomligt 😀
   Hurtigrutten och även andra kryssningar låter väldigt lockande. Men jag vill inte ut på stora hav och hamna i stormar. Men flodkryssningar (kanske t ex på Nilen) eller kryssningar nära land skulle jag gärna åka på 🙂
   Jag har aldrig varit på Cypern men någon gång hoppas jag komma dit. Men nu är det inte solresor som är första valet längre och det finns så mycket annat kul. Att bila i Storbritannien t ex 😀
   Jag tyckte det var skönt när jag upplevde samma sak med mina döttrar. Men då kom beskyddarinstinkten fram i stället och jag gav ”visslarna” stränga ögonkast 😉
   Tack! Jag kommer att sitta och leta resmål, både inom och utom landet, många fler gånger. Allt kan jag inte göra men jag vill hinna med ganska mycket 🙂

   Gilla

 4. Så roligt att du kan planera resor! Det är ju något av det roligaste som finns och såklart extra roligt för dig. Det är verkligen ett nytt liv som väntar dig!
  Kram

  Gilla

 5. Men bara att planera resan eller resorna är halva nöjet kan jag tycka.Jag tycker dina planer bra.Lagom att börja med lite mindre projekt och sedan ta utlandsresorna nästa år. Kanske sprida gracerna lite. Jag trodde Island skulle vara dyrare men åker man iväg så ska man kunna unna sig. Spännande låter det hur som helst!

  Kram

  Gilla

  • Ja, planerandet är en stor del av nöjet och jag märker att jag blir glad av det 🙂
   Jag tror också att det är bra att börja lite försiktigt och det skulle kännas tryggt att få något slags friskintyg/godkännande från läkare innan jag reser utomlands. Det finns jättedyra Islandsresor men jag tycker att den här resan verkar både kul och överkomlig i pris. Det stannar såklart inte där för det kostar att äta också och någon mer aktivitet kanske jag vill lägga till i programmet. Men det är sådant som kan anpassas lite efter plånboken och alla mål behöver ju inte intas på dyra restauranger 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s