En jul hemma

Dan före dan, före dan, före dan, före dopparedagen. Jag tror att jag har räknat rätt och att det i dag är just den dagen. Plötsligt blev det så nära. Jag inser att jag måste fixa de sista detaljerna för en jul hemma. Planen är att jag ska ta mig till affären efter promenad och morgonkaffe. Trängsel är något jag helst vill undvika så jag vill vara där så tidigt som möjligt och gärna några dagar innan den sista julruschen. Jag har pratat ihop mig med min son om vad som behövs på den veganska delen av julbordet så nu tror jag att jag kan klara av den sista vändan till affären före jul.

Jag börjar känna den där riktiga julstämningen igen. Den har inte riktigt velat infinna sig förut av förklarliga skäl. Men nu känns det väldigt roligt och mysigt att få vara här hemma med två av mina barn och fira jul. Vi kommer att fira tillsammans med min syster och hennes son också så vi blir en lagom liten skara som trivs ihop. Självklart blir det lite tomt att för första gången fira utan min yngsta dotter men jag önskar henne och hennes man en jättefin jul när de startar sina egna jultraditioner som nygifta i sitt eget hem. Nu hoppas jag bara att min stackars son blir av med sin feber och andra besvär innan jul så att vi inte måste klara oss även utan honom.

En liten julbild på min hyacint vill jag skicka med. När jag ändå var i farten kände jag att jag saknade att ta närbilder på blommor så det blev även några foton på en orkidé. Det kommer nog att bli kul att fota blommor igen till våren i alla fall. Jag trodde att jag var väldigt trött på just den sortens bilder men nu känner jag att lusten spirar igen.

CSC_0007

399401

 


14 comments

 1. Förstår att det känns skönt att kunna koppla bort operationen för ett tag och bara fokusera på julen med nära och kära 🙂
  Underbara makrobilder! Vilka skönheter!
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag ska inte påstå att jag helt lyckas med det men jag försöker 🙂
   Det är roligt att kunna ta sådana bilder. Jag får tacka min kamera för jag har inte bidragit med mer än att rikta kameran 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Åh så fin bild på hyacinten! Det där med julstämning ….. jag minns faktiskt inte när jag hade det sist. Om jag känner doft av hyacint, kanske äter en lussekatt och lyssnar på någon vacker julsång så kanske jag kan få lite stämning. I år ska jag ju åka iväg och fira jul, för mig är det roligaste att få träffa mina kära. Brukar ju bara vara dottern och jag eftersom sonen inte bor i Sverige. Men i år är det utökat till dotterns sambo också!
  Kram

  Gilla

  • Tack 🙂 Hyacinten är fin men jag tycker nog att bilderna på orkidén blev bättre.
   Julstämningen kommer kanske inifrån oss själva. Jag är en julälskare och brukar lätt känna den stämningen. Men det kan ju bero på att jag har så mycket tomtar och pynt under hela advent 🙂 I år kom julstämningen lite senare än vanligt och det är nog för att jag hade annat att tänka på.
   Det är samma sak för mig, det viktigaste är att få vara med familjen. Så länge mina barn vill fira med mig så är det riktig jul. Men det är helt ok när de vill starta egna traditioner.
   Kram

   Gilla

 3. Jättefina bilder av din hyacint!
  Läkande energier till din son!
  Vi ska julhandla i morgon eller på fredag och letar då också efter den bästa tiden för att undvika trängsel 🙂
  /kram

  Gilla

 4. Jag kan förstå att det varit svårt att frammana den riktiga julkänslan på¨grund av väntan på operation. Men som det ser ut nu verkar det bli en lugn och skön jul hemma. Hoppas att sonen tillfrisknar från febern så att ni kan fira tillsammans som tänkt.

  Kram

  Gilla

  • Ja, det tog lite tid men nu känns det nästan som det brukar några dagar före jul 🙂 Min son är i kontakt med vården idag och jag hoppas att han får besked om att han har dragit på sig något som går fort över. Dels för sin egen skull och dels för att det just nu inte är så bra om han kommer hit med något som smittar. Vi håller tummarna här 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Hoppas sonen kryar på sig till jul, förstår så väl det dubbla i att verkligen vilja fira julen med honom samtidigt som du vill undvika smittor.
  Härlig blomfoton – som du minns var jag också ohyggligt trött på blomfoton (mina foton alltså, inte andras) när hösten kom men nu börjar lusten att fota blommor minsann komma igång igen 😉 Tycker hur som helst du lyckats riktigt bra med båda blommorna!

  Gilla

  • I går kväll mådde han bättre och det verkar inte vara någon fara med smitta så vi hoppas på en fin jul tillsammans 😀 I vanliga fall skulle jag inte ha brytt mig om risken för smitta, har aldrig haft bacillskräck.
   Tack, det är ju tur att lusten att fota blommor vaknar till liv igen för snart kommer de små rackarna överallt 😉 Eller kanske inte så snart, men så småningom 😉

   Gillad av 1 person

   • Härligt att höra! Jag har inte heller någon rädsla för smittor men jag förstår om du har det just nu.
    Jo men visst är det snart, tiden går så fort. Sen hinner vi bli less på blomsterfoton igen 😉

    Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s