Ett ganska kort inlägg

I dag har jag inte mycket att skriva om. Men det behöver inte alltid vara så mycket text i inläggen och jag nöjer mig med att visa er några bilder. Som ni vet så gillar jag foton på himlar i olika färger men inte heller i det fallet behöver det vara som det brukar. I bland kan det lite mindre färgsprakande vara fint också och något i denna grå bild med lite inslag av rosa, vitt och ljusblått talar till mig.

433

Vår kärleksört är en riktig kämpe och överlevare. Mjukt inbäddad i snön fortsätter den att sprida sin kärlek.

434

Jag hade två påsar saffran kvar och hittade ett recept på en slags saffransbutterkaka med bakpulver. Jag slängde ihop en sådan (nåja, lite ansträngande var det) och fick en god bulle till eftermiddagskaffet. Min syster var inte hemma så hon missade (eller slapp) denna sötsak. Vi, som aldrig fikar tillsammans, har faktiskt gemensamt druckit glögg (alkoholfri) och ätit lussebullar två dagar i rad men idag fikade jag ensam igen.

438

 


17 comments

 1. Vilken vacker bild på himlen.
  Kakan såg verkligen god ut! Jag tror inte jag har julfikat med någon alls i år, jag drack förstås glögg när vi var hemma hos en arbetskamrat. Jo förresten det blev lite fika också på en saffranskaka när jag var och åt buffé med en väninna. Men det känns som den här decembermånaden gått rätt obemärkt förbi i år.
  Kram

  Gilla

  • Ja, visst är den bilden ganska fin 🙂
   Kakan (eller bullen, vet inte vad den ska kallas) blev god men söt och mäktig. Lite mindre socker nästa gång tror jag.
   Vi brukar ju inte fika ihop så att vi gjorde det två dagar i rad fick oss att skratta gott 😀 Första advent, när två av mina barn var här, blev det också en del glögg och lussebullar och därefter har jag tagit någon bulle helt ensam 😉
   Kram

   Gilla

  • Haha, nej jag bryr mig inte om hur långa inlägg andra bloggare skriver men för mig är det ovanligt med lite text. Jag använder gärna fler ord än jag egentligen behöver men det är helt enkelt min stil 🙂 Jag tycker om att skriva och har nog lite svårt för att begränsa mig 😉

   Gilla

 2. Härlig himlabild! Det behöver inte alltid vara så färgsprakande för att vara vackert!
  Korta inlägg – långa inlägg, vilket som fungerar bra tycker jag. Så länge den som skriver gör det på sina villkor så är det gott nog för mig. Känner lite igen den där känslan att man vill göra ett avtryck men inte riktigt har något att säga… lite märklig men likväl är den där. Ibland tror jag att jag blivit lite ”bloggberoende”, något jag kan leva med. Det finns värre beroenden 😉

  Gilla

  • Det är ett beroende men ett väldigt trevligt sådant och även ganska ofarligt 🙂
   Min blogg var från början mest en textblogg och det är nog därför jag fortfarande skriver ganska mycket i inläggen. Nu har bilderna börjat ta över och jag skulle egentligen kunna minska på ordflödet. Men jag har så svårt för det 😉 Man kanske kan se det som att jag lyckades i det här inlägget 😉

   Gillad av 1 person

 3. Om inläggen är långa eller korta spelar ingen roll … och det räcker gott och väl med vackra bilder! Jag liksom du älskar himlar och fotar dem nästan varje dag – ja inte om himlen är jämngrå utan några nyanser då, men annars 🙂 Din saffransbutterkaka ser väldigt god ut!
  Kram

  Gilla

  • Nej, du har helt rätt i det. Jag ska nog tänka om lite när det gäller hur jag vill att min blogg ska vara. Det kan få bli en mix av lite längre texter och inlägg där bilderna får tala för sig själva 🙂 Förmodligen blir det nog mest som förut i alla fall 😉
   Himlen är ett fantastisk motiv som förändras hela tiden. Vi kommer att hitta många fler spännande molnformationer och färger där 😀
   Den blev god men lite väl söt.
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Hahaha, jag väljer den rätta automatiska inställningen, lyfter kameran mot motivet, trycker ner avtryckaren till hälften för att skärpan ska ställas in och sist trycker jag ner den helt och så blir det ett foto 😀 Jag har inte lärt mig att hantera de manuella inställningarna och hittills tycker jag att automatiken har fungerat tillräckligt bra. Men kanske jag lär mig så småningom 😉
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s