Naturens magi

Jag får ofta höra att jag är fantastiskt positiv och att andra personer beundrar mitt sätt att hitta glädjeämnen även när livet inte går som på räls. Själv brukar jag uttrycka det som att jag är äckligt positiv och ibland kan jag tänka att det kanske är avstötande för en del. Hur det än är med det så är jag inte mer än människa och jag känner alla känslor som de flesta känner.

Jag har varit inne i en jobbig period nu. Inte så att jag bittert har suttit och deppat men den väntan, som under två år var något jag accepterade och tyckte var ok, har känts tung och har dragit ner mitt vanligtvis glada sinne. Jag ska inte skriva så mycket om det men för att ni ska förstå hur stor naturens magi är så måste ni också veta hur stor skillnaden blev. Från en känsla av att ”nu orkar jag inte mer” och ”jag har ingen lust att fira jul” till att leende, både inombords och synligt utåt, komma hem från morgonpromenaden och känna mig helad, tända adventsljus, spela julmusik och känna den där härliga framtidstron igen. Tack vare en härlig morgon och även tack vare att bloggvänner i våras inspirerade mig till att köpa en kamera och börja fotografera, så har jag de verktyg jag behöver för att ganska snabbt ta mig ur mina svackor.

 

Nu ska ni få följa med på min vanliga morgonrunda och se vad som så drastiskt förändrade mitt sinnestillstånd.

426427428425424423422415416431421

Nu, när jag mår så här bra, så ska jag inte tillåta de jobbiga tankarna att komma tillbaka. Det var extra jobbigt just den här morgonen eftersom jag nu har passerat gränsen för att hinna med både ingreppet och komma hem innan julafton. En psykologisk gräns, men jag tror att nu, när den är passerad och det inte går att göra något åt det så kan jag sluta känna stressen över det. Nu ställer jag in mig på en jul hemma och hoppas att det inte dröjer så länge sedan. Utanför mina fönster är det en gnistrande vacker vinterdag och jag behöver inte så mycket mer än så för att bibehålla min återvunna glädje.

Tredje advent och en vecka kvar till julafton. Vi är mitt i den bästa tiden på året och jag ska njuta av den. Hoppas ni kan känna samma glädje som jag.

414

 


20 comments

 1. Du är så härligt positiv men givet förstår vi att du också, som alla andra, har dina ”dippar”. Då är det underbart att ha naturen i sin närhet och ta sig ut, den läker och helar (ok, lite väderberoende – i alla fall blir inte jag så positiv när regnet vräker ner). Att ha hittat sina verktyg när livet är lite motsträvigt är ju värt sin vikt i guld!
  Härliga vinterfoton, jag gissar att ni – precis som vi – fått några minusgrader nu! Bilden med tallarna gillar jag lite extra mycket, den har en drömsk stämning som tilltalar mig! Där skulle jag kunna göra mig av med många hjärnspöken 😉

  Gilla

  • Ja, oftast är jag faktiskt äkta och ärligt positiv men jag tillåter mig att ha lite tyngre tankar ibland. Det behövs nog för jämvikten 😉 Jag blir inte heller särskilt upplyft av grådis och regn men efteråt, när vattendropparna hänger och glänser lite överallt, då kompenserar naturen för det lite tråkiga 🙂 Vi, som kan se och njuta av detaljerna i naturen, är lyckligt lottade. Men andra hittar nog sina styrkor i andra miljöer och bara det funkar så är det bra.
   Tack, vi hade i alla fall fyra minusgrader i morse men nu tror jag att det nästan börjar tippa över på fel sida nollan. Bilden med tallarna är tagen där det snart ska byggas hus men nu har de nyss täppt igen marken efter alla rördragningar och det ser ganska orört ut. Lite markdis ger den drömlika stämningen 🙂

   Gillad av 1 person

   • I grunden är nog jag också ganska positiv även om jag dippar rätt ofta – men kortvarigt! Gott så tänker jag 🙂
    Jag tror nog alla har sitt sätt, det gäller bara att hitta det. Naturen är mitt, kanske beroende på att jag är uppvuxen mitt i den.
    Här går det också mot noll tyvärr, men än håller sig termometern på rätt sida (den sitter i solskottet också så den luras väl lite).

    Gilla

   • Jo, jag har nog fått den uppfattningen om dig 🙂 Du ser oftast något bra i det mesta. Men jag vill framhålla att det naturligtvis är fritt fram för alla att skriva om sina sämre dagar eller perioder. Jag hade en hel del sådana inlägg för några år sedan så jag vet att det hjälper.

    Gillad av 1 person

   • 🙂 Jag tillhör de som snabbt deppar ihop eller snabbt brusar upp för att ganska omgående vara på banan igen. Då är jag liksom klar. Men, nog hinner jag gnälla av mig lite också – både här och hemmavid (i torsdags när jag var så sur över förlikningen föreslog faktiskt sambon att jag åkte tillbaka till jobbet och kom hem igen när jag surat klart – jag var nog inte så rolig att umgås med vad jag kan förstå 🙂 ).
    Jag håller med, alla får skriva vad de tycker och vill. Ibland hjälper det att skriva av sig lite, man kan ju dessutom få ta del av lite kloka tankar som får en att ändra inställning en aning. Inte så dumt alls 🙂

    Gilla

   • Hahaha, förlåt om jag skrattar åt din dåliga dag men jag ser en bild av hur du åkte tillbaka till kontoret, satt där och surade en stund och åkte hem igen. Som en litet argt barn som stänger in sig på sitt rum 😉 Men din sambo verkar veta hur han ska handskas med dina lite mindre glada stunder 🙂 Jag tror att det är bra att släppa fram allt en stund och sedan gå vidare. Du gör nog helt rätt, även om det inte är en strategi utan bara så som du fungerar.
    Vi får många insikter och råd från våra bloggkompisar. Det är egentligen ganska fantastiskt att vi delar med oss om våra liv till helt okända och ändå får så mycket tillbaka 😀

    Gillad av 1 person

   • 🙂 Skratta du, det gör då rakt ingenting – inte idag. I torsdags hade det varit värre 🙂 Skojar bara. Det är helt okej att skratta, det var ju inget annat än mitt humör som skadats så det är lugnt. Jo då, han är van vid mina suriga dagar (eller stunder, de varar inte så länge). Nu är det glömt även om det var synnerligen irriterande då.
    Visst är det så! En klar bonus med bloggandet, så är det!

    Gillad av 1 person

  • Det måste få pysa ut lite mindre roliga känslor ibland också men det är nog förmågan att hitta tillbaka till att må bättre som gör att jag oftast uppfattas som glad och positiv. Naturen är en bra medicin och eftersom jag gillar vintern blir jag alldeles hänförd sådana här dagar. Jag har alltid beklagat att jag inte kan måla men att ha hittat fotointresset kompenserar lite för det. Nu kan jag avbilda och spara de fina dagarna 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Fantastiska bilder! Jag beundrar dig för att du är så positiv men har full förståelse för att det känns tungt också. Det är nog bra att erkänna att det är tungt ibland. Jag förstår också att det varit en magisk gräns det här med att få det gjort innan jul. Allt kommer att bli bra och jag hoppas du får fira dina juldagar i harmoni och glädje.
  Kram

  Gilla

  • Tack 😀 Så snällt sagt. Ja, det är inte bra att tränga undan känslor men jag vill inte stanna kvar så länge att jag fastnar i de lite tråkiga tankarna. Jag har tur som lätt går vidare och som bor med min syster som också har lätt för att se det som är bra 🙂
   Jag ser fram emot en fin jul med mina barn men jag skulle bli jätteglad om de ringer från sjukhuset innan jul. Jag firar hellre jul på Sahlgrenska än att vänta längre. Men nu känner jag mig inte lika stressad över det här längre 🙂
   Kram

   Gilla

  • Tack! 🙂
   Då är jag glad att jag bor här 🙂 Men tyvärr verkar det som om det ska töa onsdag-torsdag så det blir nog ingen vit jul. Men det är inte helt fel med en vit tredje advent heller 🙂

   Gilla

 3. Jag upplever dig som en glad och positiv person, som även när du känner dig nere, ser framåt med både framtidstro och entusiasm. Visst är det så att naturen har en positiv effekt … glädjen, lyckan och hoppet finns där och har man dessutom kameran med sig – ser allt det vackra och kan föreviga det så som du gör, då tror jag att man orkar med det som är lite jobbigt ibland. Nu kan jag ju bara tala för mig själv, men jag tror vi har samma känsla för naturen du och jag.
  Jag är ju inte så förtjust i vintern, men jag ser ändå det vackra med den när snön ligger vit och fin 🙂
  Dina morgonbilder är jättefina och speciellt i de första förstärks vinterkänslan av snöflingorna som sakta dalar här på din sida 🙂
  Önskar dig en lugn och fin julvecka!
  Kram

  Gilla

  • Tack Anki! Du beskriver precis det som jag upplever och det är helt klart att naturen har en helande kraft. Kameran har gett mig möjlighet att upptäcka ännu mer fina detaljer och när jag har med den och går där med hundarna så är jag väldigt mycket i nuet. Det är stor skillnad när jag går utan kameran för då kan tankarna fladdra iväg åt alla möjliga håll och både bakåt och framåt i tiden. Men det är också befriande skönt 🙂 Går jag i ett samhälle är det en helt annan sak. Då måste jag ha koll på så mycket annat och det är inte alls lika vilsamt för hjärnan.
   Jag har en teori om varför ni här nere inte gillar vintern. Snöröjningen är urdålig och jag förstår att alla som måste ta sig till arbetet får ångest av att tänka på tjocka strängar av modd på vägarna. Men när vägarna är röjda och det blir sådana dagar som igår, då tror jag att de flesta kan tycka lite om vintern 🙂 I alla fall en kort period.
   Tack, de flesta bilderna är tagna med ett enhandsgrepp eller när jag samtidigt försöker knipa fast två koppel mellan knäna och få hundarna att stå stilla 😉 Så jag blev ganska nöjd med resultatet.
   Haha, jag vill inte ha en lugn julvecka – jag vill ligga på operationsbordet – men tack i alla fall och jag önskar att du får just den lugna fina julveckan 😀
   Kram

   Gilla

 4. Grattis till din vän som bad dig köpa en kamera *tumme upp*
  Jag har fått mig flera gånger för att jag är positiv. Fått höra att det inte är normalt att vara på det sättet osv.
  Det har blivit tårar när personer låter på det viset.
  Du har så rätt att både du och jag har våra svårare stunder men att vi kanske inte går ut då eller inte skriver om det osv.
  Varför ska alla människor vara skapta i samma mallar?!?! Vill vi försöka se och förmedla ljuset så ska inte andra försöka att kväva den lågan. Tacka Gud för att du har fått din fina läggning och tacka Gud för att du kan se det fina i allt det fina som finns gratis framför oss om vi bara vill se. Att gå som du gör och vara beredd på något det måste slita något så otroligt på själen och även kroppen så du gör det bra som hittar massor av små guldkorn efter vägen. Nu ska vi alla önska att du snart får göra ditt stora ingrepp så att du sen får må bättre /kram

  Gilla

  • Jag har aldrig fått höra av någon att de tycker att jag är jobbigt positiv men kanske är det för att jag försöker att hålla igen lite när det gäller andras livsvillkor. Jag har stor förståelse för t ex depressioner och andra psykiska diagnoser och där kan man göra mer skada än nytta om man försöker övertyga om allt positivt. Men när det gäller mig själv håller jag inte igen och inte om jag märker att någon annan påverkas på ett bra sätt 😀
   Jag är väldigt tacksam för att jag har denna förmåga att alltid komma igenom svårigheter på ett bra sätt. När man väl har upptäckt att livet blir roligare med det förhållningssättet så är det nog lite enklare att leva så 🙂
   Du är säkert också lika tacksam för att du kan tänka likadant och se det som är bra. Om någon har något emot det så är det deras problem. Jag vill inte tvinga min positiva livssyn på någon men jag vill heller inte bli påtvingad någons negativa syn. Men jag vill gärna lyssna och kanske hjälpa om någon går igenom något svårt. Jag vet hur mycket det värmer om någon vill lyssna.
   Ja, jag tar gärna emot önskningar om att det snart blir dags och när det än blir så kan det bara bli bättre 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Jag resonerar precis som du om att vara positiv och tar givetvis hänsyn till de som är sjuka osv. Förstår inte varför de vill klanka ned på mitt livssätt?
    Mera önskningar till dig och ditt mående 🙂

    Gilla

   • Jag hoppas att du kan skaka av dig dumma kommentarer och åsikter om att du är ”för positiv”. Om det är möjligt kanske du kan skaka av dig de avundsjuka personer som klagar också. Det kanske är bäst för alla parter så alla kan vara som de vill. Jag tror att du går ut som en vinnare ur det 😀
    Omge dig med personer du trivs med. Alla behöver inte vara lika dig i allt, det viktiga är att respektera varandra.
    Kram ❤

    Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s