Mera snö

Jag och Nalle är nog de som är gladast när snön kommer. Kasper har inte heller något emot den men visar inte sin glädje på samma sätt. Min syster tycker nog att det är fint med nyfallen snö men hon är den som måste kämpa med att skotta bort den tunga, blöta massan och då är det förståeligt om hon inte känner riktigt samma lycka.

Det kom ännu mer snö i natt och eftersom det är plusgrader tyngdes de kala trädgrenarna återigen ner av den blöta nederbörden. I skogen hade grenar gått av och ramlat ner på en del ställen och under hela morgonpromenaden hördes dunsar från snö som rasade ner från träden. Jag tittade lite oroligt upp i trädkronorna för att se om det såg ut att vara riskabelt att gå under dem. Det är inte lätt att avgöra för om någon gren brakar under snötyngden så går det nog ganska fort. Vi klarade oss i alla fall utan att få varken ihoptryckt snö eller grenar på oss. Det blev en promenad i väldigt sävlig takt och med många små stopp. Det är en väldig skillnad att pulsa i ett decimetertjockt snötäcke så vi stannade ofta. Jag fotograferade, med mobilen, och hundarna luktade och krafsade. Tack vare att vi tog det så lugnt så räckte krafterna (hundarna hade mycket ork kvar) och det blev en skön, lite avkortad runda.

När vi närmade oss vårt hus såg vi min syster som slet med skottning av trottoaren. Nalle blev överlycklig och skällde glatt och länge på sin älskade matte och kunde inte fort nog komma fram till henne. Jag släppte honom lös på insidan av staketet och där hjälpte han sin matte med grävandet så gott han kunde. Nalle är 11,5 år men tror att han är en unghund och han har energi som en valp. Han kan gräva, springa, hoppa och leka i snön nästan hur länge som helst. Det är ingen tvekan om att våra hundar är friska och lever bra liv när man tänker på hur pigga de är för sin respektive ålder. Nalle kommer också att må bra och vara pigg när han har passerat 15 år. Det är jag helt övertygad om.

 


13 comments

 1. Härligt med hundar som får ha hälsan upp i åren! Han ser sannerligen lycklig ut Nalle!
  I onsdags sprang jag lite mellan olika hus på jobbet (andra förvaltningar). Mötte en lycklig stjärngosse och hans ledsagare och sa några vänliga ord – precis när jag gjorde det fick jag ett rejält sjok blötsnö i huvudet. Jag hade lyckats parkera rakt under ett träd. Inte så härligt men somliga tyckte det var vansinnigt rolig – jag får väl trösta mig med att jag, med isande kallt vatten rinnande nerför nacken, gladde någon i alla fall 😉

  Gilla

  • Nalle var lika pigg på nästa promenad och sprang lös och jagade snöbollar berättade min syster. Sedan var han så trött så han ville inte gå någon middagspromenad så åldern tar nog ut sin rätt i alla fall. Men han hade roligt 😀
   Usch för kall snö i nacken men det är ju bra att du kan se något lite fint med det. Den lyckliga stjärngossen blev nog ännu lyckligare 🙂 Men jag tycker i alla fall lite synd om dig.

   Gillad av 1 person

   • De är fantastiska djuren 🙂
    Nja, synd om mig vet jag inte. Lite kylslaget bara 🙂 Han hade roligt åt mig stjärngossen så det fick väl vara värt det!

    Gillad av 1 person

 2. Fina bilder! Ni får nog en vit jul. Härligt när djuren inte fattar hur gamla dom är 😀 mina katter beter sig som kattungar varenda dag. Det är så roligt.
  Kram

  Gilla

  • Nja, enligt väderappen kommer det flera dagar med plusgrader lite senare så det blir nog som vanligt i jul. Men då har vi i alla fall haft lite vinter under advent 🙂
   Det är härligt att se sina djur må bra och ha kul 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Härliga bilder på lyckliga hundar … och glad syster/ matte 🙂 Visst mår man bra själv när man ser att ens älskade djur mår bra och fortsätter leka och vara nyfikna på omgivningen trots aktningsvärd ålder.
  Kram

  Gilla

 4. Så härligt när hundarna är pigga och friska trots att åren har gått.Herr Hund blev fjorton men han hade värk i flera år. Miss E däremot som blir tio i vår beter sig som en valp! Det njuter vi av. Underbara bilder 😀

  Kram

  Gilla

 5. Snö är väldigt vackert på bild, tycker jag och brukar betona just det där på bild. Men kommer det torr, fin snö som blir liggande utan en massa blask, då är det även härligt att vistas utomhus på promenad, gärna med kameran i hand.

  Önskar dig en trevlig och fin snö-dag den tredje advent!

  Gilla

  • Jag gillar vintern och blir glad för den lilla snö som kommer här där jag bor nu. Men självklart är det bäst när det samtidigt är några minusgrader och torr snö ❄ och visst blir naturen mycket vackrare då 😊
   Tack, jag önskar dig detsamma ☺️

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s