Härliga, härliga snö

Jag känner att jag riktigt måste lovsjunga den vackra snön för vi är inte många som tycker om den och jag vill att den ska känna sig välkommen hos mig. Tidigt i morse gick jag och Kasper ut i trädgården och så här fångade kameran min vackra värld. Jag lägger aldrig på några filter på bilderna och även om ögat inte uppfattade färgerna riktigt så här så måste det ha funnits något som kameran fångade upp.

 

001002006

007,03

Nu ska jag och hundarna gå vår vanliga morgonpromenad så jag lämnar er en stund mitt i inlägget. Återkommer med mer lite senare.

Nu är jag tillbaka och jag tog en stund med att bara andas och dricka lite kaffe medan jag återhämtade mig efter promenaden. Mitt goda humör och min glädje har inte minskat men det var jobbigt att pulsa fram i snön. Med sprängkänsla i bröstet och magen tänkte jag ändå att jag skulle ta mig runt min vanliga runda i lagom takt men när feberkänslorna blev värre tänkte jag om och kortade ner promenaden.  Jag gick där och kämpade och kunde inte låta bli att skratta åt mig själv (ja, jag skrattade faktiskt högt. Hoppas ingen hörde mig). Vilken ynklig figur jag måste framstå som. Men jag känner mig inte ynklig, bara lite begränsad och det är bara tillfälligt.

Jag ville inte ta med kameran eftersom det snöade och den är lite fuktkänslig. Men mobilen gav mig några spännande bilder och det är ganska kul att jämföra hur den fångar upp snön mot hur min Nikon gör det. Här ser det ut som om det faller snöprojektiler och Nalle ser ut att huka sig under dem.

DSC_0236DSC_0237DSC_0244

DSC_0233

Nu har jag använt det bildminne som var tillgängligt men den här gången startar jag inte en ny blogg. I stället har jag köpt en domän, en egen som bara är min, och om ni vill kan ni nu även välja att skriva in ibod11.com när ni vill komma till mig. Det går bra att fortsätta med den gamla adressen också. Den tar er också hit.

Jag hade tänkt att jag skulle vara lite mer sparsam med bilder nu så att jag inte slösar bort utrymmet lika snabbt igen. Ni ser ju hur det gick med den föresatsen 😉

Om ni undrar varför jag väljer att fortsätta heta ibod11 så har det sin förklaring. En gång i tiden, när jag startade min första blogg, förstod jag inte att det kanske var viktigt vad bloggen hette. Jag ville bara ha något som var anonymt men som ändå var jag. Bokstäverna är från både mitt för- och efternamn och 11 har alltid varit mitt turnummer. Därför blev det just den kombinationen. Så småningom funderade jag på att byta till ett lite mer kul eller spännande namn men fick då rådet av en dåvarande bloggvän att inte ändra något. Han skrev ”det är ju ditt varumärke”. Jag kände direkt att ja, han hade helt rätt i det. Det har blivit en symbol för mig och därför fortsätter jag att heta så i bloggvärlden och även på instagram. Nu är det nästan som om jag faktiskt heter så, åtminstone på webben. Jag känner inte att jag måste vara anonym längre men på ett sätt är jag ju inte det så länge jag använder mitt varumärke…och nu är det registrerat som mitt 😀


23 comments

 1. Åh vilka härliga bilder. Jag var också på en promenad för att köpa tekakor på vårt kvarterskonditori men här är det snöblandat regn.
  Kram

  Gilla

 2. Riktiga vinterbilder … förstår att du njuter!
  Hm … tycker inte det var länge sen du bytte blogg för att bildutrymmet var slut – i våras någon gång eller …? Jag startade min blogg här på wp i februari och har ännu inte använt hälften av utrymmet …
  får fundera på att göra som du när mitt utrymme börjar ta slut 🙂
  Kram

  Gilla

  • Ja, nu är det fint 😀
   Du har alldeles rätt. Jag bytte blogg i maj i år 😉 Trots att jag har gått igenom alla inlägg (mycket jobb) och minskat alla bilder så räcker det i alla fall inte. Jag måste bli bättre på att välja ut bara någon eller några få bilder 😉 Men jag tror att det är bättre att göra så här än att starta nya bloggar så fort det blir fullt. Så småningom kanske jag måste göra ännu en uppgradering och till sist finns det en där man har obegränsat mediautrymme. Men det är lite dyrt så jag vill helst inte hamna där.
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Du har alltså mer än dubbelt så många bilder som vad jag har – det verkar lite konstigt för jag snålar ju inte heller med bilderna. Säkert bra med mer utrymme – får kanske göra så jag med vartefter 🙂
    Kram

    Gilla

   • Det kan kanske vara så att mina bilder är mer utrymmeskrävande. Jag har krympt dem, både i bildbiblioteket och i varje inlägg men det verkar inte ha varit tillräckligt. Jag har också försökt minska storleken på bilderna genom inställningarna men jag har ändå inte lyckats. Jag måste kanske göra dem ännu mycket mindre.
    Så småningom måste du nog göra det valet. Eller radera bilder från äldre inlägg. Jag vill inte ta bort mina bilder för då försvinner mycket av min ”dagbok” och det är kul att kunna gå tillbaka och titta 🙂
    Kram

    Gillad av 1 person

   • Så blir det nog så småningom för jag vill förstås inte heller radera några bilder 🙂
    Blir lite nyfiken på hur stora dina bilder är …
    Kram

    Gilla

   • De flesta bilder är mellan 5-6 kb och dimensionerna är ofta 6000 x 4000. Jag har börjat bakifrån och minskat dem till dimensionen 400 x 267 och då blir de omkring 30 kb. Jag har inte märkt någon större skillnad på utrymmet efter detta och då gick jag in i varje inlägg och redigerade bilderna. Drog ihop dem till ca 600 x 400. Det gjorde inte heller någon stor skillnad. Jag har även hittat en inställning där man kan ange hur stora fotona ska vara och jag angav 400 x 267. Ingen av dessa åtgärder har gett mig mycket mer utrymme så nu har jag gett upp. Mycket jobb för väldigt lite resultat. Jag tar gärna emot tips. Ska man krympa dem på något sätt innan de läggs in i mediabiblioteket? Om du vet så berätta gärna 😀
    Kram

    Gillad av 1 person

 3. Snön är vacker (jag ogillar ju regn, rusk och kyla mer än snö trots allt). Spännande med jämförelsen mellan kamerorna. Jag har noterat att min kamera gärna fångar upp det lite gula i fotona, som gårdagens foto på den snöiga vägen. Så gult sken har vi inte i gatlyktorna!
  Ha ha… ser att vi har samma tanke vid val av namn när vi bloggar. Min blogg heter ju en sak men mitt användarnamn är byggt på samma princip som ditt – förutom turnumret då 😉

  Gilla

  • Ja, snön är verkligen vacker och ännu bättre blir det när kameran tar fram det finaste ur färgerna 🙂 Färgerna måste ju finnas där men de förstärks väl på något sätt av någonting i kamerorna 😉
   Din domänadress skulle kunna vara anneri.com . Enkelt och bra. Men det spelar kanske ingen roll om du får registrera en egen domän om det bara är utrymmet du vill ha 🙂

   Gillad av 1 person

   • Möjligen registrerar jag en adress någon gång, annars inte. Jag får se helt enkelt 🙂
    Bloggen måste ju inte heta samma sak som bloggadressen så klart… men som sagt, vi får se!

    Gillad av 1 person

 4. Vilka härliga vinterbilder och det blir snabbt mycket av det. Jag plockar bort en del gamla men det känns också tråkigt så det får kanske bli en egen domän…

  Kram och trevlig Lucia!

  Gilla

  • Tack 😀
   Det är inte ofta jag går tillbaka till gamla inlägg men det händer ibland. Då vill jag gärna se bilderna också. Det händer att gamla inlägg hittas genom olika sökmotorer och då är det också synd om inte bilderna är kvar. Just nu känns det som om min domän har ett överkomligt pris men jag ska försöka hålla igen lite för jag vet inte om jag har lust att kosta på mig en dyrare uppgradering.
   Kram och detsamma till dig. Du har nog redan fått en ordentlig dos av luciasånger 😀

   Gilla

 5. Jättefina bilder från mobil och kamera. Det med bänken ute skulle bli ett jättefint julkort!
  Ser mycket av härliga energier i dina bilder! Härligt att se hur hundarna trivs.
  Jag trivdes jättebra i WordPress men jag gillade inte att betala in pengar på deras sätt. Fick också slut allt gratis pga. alla mina bilder. Vägrar att göra bilderna mindre för att spara plats. Bytte blogg och där trivs jag. Själv har jag ändrat alias men varje nytt alias har med ljuset att göra /kram

  Gilla

  • Tack, det är roligt när bilderna överraskar med mer färg än man själv ser 😀 Jag är faktiskt riktigt nöjd med bänkbilden 🙂
   Ja, jag tror att vi har ordnat det bra för våra vovvar. Det är för deras skull vi har staketet.
   Jag trodde att det var ungefär likadana regler på alla bloggsajter. Jag har flyttat min ”sjukblogg” en gång och det var lite bök att få med allt till Wp. Jag har inte den energi som krävs nu för att flytta alla tre bloggar och jag vill ha dem på samma plats. Nu är det lugnt ett tag men jag ska fundera på den möjligheten om utrymmet blir för litet igen.
   Jag gillar ditt alias, det är hopp i det ordet. Vi är nog båda en slags ljusletare så jag kan förstå ditt val 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s