Supermåne

Jag har fotograferat månen många gånger med både mitt vanliga objektiv och teleobjektivet men aldrig lyckats. Jag ska inte säga att jag lyckades den här gången heller för det finns många fler förbättringsmöjligheter. Men det här är det bästa hittills och jag är just nu väldigt glad för att jag inte bara fick med en vit, lysande boll. Kanske kan ni inte se gubben i månen men han gömmer sig nog någonstans i de skuggor som faktiskt syns.

På nyheterna pratades det om att det just nu är en supermåne och eftersom det var en klar kväll tog jag med mig kameran ut i trädgården. Det blev inget superfoto av supermånen då, vilket ni kan se på de tre sista bilderna. Men jag gav inte upp helt. Tidigt i morse lyste månen fortfarande lika vackert och jag gjorde ett nytt försök. Medan Kasper klarade av sina morgonbehov i trädgården satte jag på teleobjektivet och placerade kameran på staketet. Jag var tvungen att lyfta lite på framdelen av kameran så det blev inte helt perfekt men jag lyckades hålla den tillräckligt stilla för att få till det bästa resultatet hittills.

357

Mina bilder från gårdagens försök är ändå inte helt värdelösa, i alla fall tycker inte jag det. De kan i alla fall vara kul att visa som en kontrast till den ganska lyckade första bilden.

352356

För denna bild får jag lite lust att låna en idé från Ljusletaren  och be er berätta vad ni ser i just den. Släpp loss fantasin. Eller avstå om ni inte tycker att det är kul 😉

354


19 comments

 1. Jag såg supermånen igår när jag gick hem från jobbet, den var vacker. Sovit har jag gjort hur bra som helst, ibland händer det att jag blir påverkad av fullmånen.
  Kram

  Gilla

  • Den är så klart ännu mer vacker i verkligheten och min bild är inte helt skarp. Men jag är ändå ganska nöjd 😀
   Jag har aldrig känt att månen har påverkat min sömn eller något annat. Men jag känner med de som varje månad får besvär. Tur att du inte alltid får problem med sömnen vid fullmåne 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Jag missade supermånen helt och i morse när det var dags för morgonrundan så var den inte lika imponerande. Jag tycker att du lyckades fantastiskt bra med dina bilder!

  Kram och ha en fin måndag!

  Gilla

  • Tack snälla Znogge 😀 Jag är ganska nöjd men inte helt för inte ens den bästa bilden är riktigt skarp. Men för en glad amatör som inte förstår sig på
   annat än de automatiska inställningarna i kameran så är det inte så pjåkigt 😉
   Önskar dig detsamma!
   Kram

   Gilla

 3. Fina bilder vännen!
  Va kul … det bästa jag vet är att få berätta något om bilder.
  Då börjar vi …
  Här har vi ett nollställt ansikte. Inte en känsla och ingen mimik finns att se.
  Är varelsen i andevärlden och är bara ett med ett eller vad händer?
  Tandvärk på en ljusvarelse … jag vad vet man *skratt*
  Älskar att känna in kring bilder så varmt tack för det vännen och gör gärna om det hur ofta du vill *ler*
  /kram

  Gilla

  • Tack 😀
   Jag borde kanske skaffa ett stativ men det är så sällan jag behöver det. På skogspromenader vill jag inte släpa med det och ofta är det lite bökigt att hålla på med när jag samtidigt går med två hundar 😉
   Haha, ja du kanske har rätt i att det är jorden på väg upp bakom något annat 😀

   Gilla

 4. Månen är galet svår att fota… tro mig, jag har också försökt en massa gånger. Var ut en sväng i kväll också, ska kolla igenom fotona efter att middagen är intagen. Men jag har inga större förhoppningar 😉

  Gilla

 5. Tycker allt du lyckades riktigt bra! Det är lite av ett lotteri att få till en bra bild på månen … så det gjorde du bra!
  Vad ser jag i bilden då? Hm … jag är ju lite skadad, men det första jag såg, redan innan jag läst klart din text var en svamp! Tänk dig en ”svampknopp” – alltså en nyuppkommen individ med lite rundad hatt som du klyver längs med … då ser du hatten och foten 🙂
  Kul det här att försöka delge vad man ser 🙂
  Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s