Lugnt och tomt

Så har mina barn åkt hem och allt är som vanligt igen. Det blev plötsligt väldigt tomt och även lugnt. Inte ett efterlängtat lugn men ändå ett ganska trivsamt lugn. Känslan av tomhet går över snart och jag vet ju att vi ses om inte så lång tid igen.

Eftersom yngsta dottern inte ska fira jul med oss i år bytte vi julklappar med varandra. Jag hade nog trott att vi skulle spara våra paket till julafton men insåg sedan att det ju faktiskt är roligare att öppna när givaren är med och kan läsa sina rim. Min son och jag väntar med våra paketbyten till julafton men av dottern fick jag något som hon tyckte passade mig perfekt. En väggklocka med fåglar och fågelsång en gång i timmen. Hon vet att jag gillar fåglar och hon har så rätt i att det var en väldigt bra present till mig. Klockan är så avancerad att den känner av ljus och mörker och fågelsången blir tystare vartefter det mörknar för att tystna helt när det är riktigt mörkt. Trots det har jag placerat den i köket där ingen ska sova. Det är väldigt behagliga fågelsånger och nu har jag 12 fågelläten att lära mig hur de låter. Några av dem kan jag redan men snart kan jag flera.

received_10210975929413997

Första advent är här och första ljuset har tänts. Tyvärr har det lilla vita som syntes på backen igår försvunnit idag men om man låter bli att titta ut är det ändå väldigt fint med ett tänt adventsljus.343

Jag gjorde ett nytt försök med att få till en vegansk paj till dagens middag. Förra försöket blev totalt misslyckat och efter att ha kämpat för att få ner en portion slängde jag resten. Nu använde jag ett nytt recept och det blev mycket bättre. Det måste få bli några misslyckanden ibland när man rör sig i nya marker. Extra roligt blir det då när man hittar något som blir bra.

Precis innan middagen var solen på väg ner (vi åt ganska tidigt eftersom båda mina barn hade tågtider att passa). Jag kan inte låta bli att ta fram kameran när kvällshimlen ser ut så här och ännu en gång bjuder jag på solnedgång i Mjölby. En tråkig, fuktig morgon blev till en fin eftermiddag med en vacker himmel.

DSC_0001

Jag önskar er alla en riktigt glad och trevlig första advent.

 


17 comments

  • Ja, det var en både kul och lyckad julklapp 😀
   Min dotter fick lite olika saker, t ex ett set med olivolja/balsamvinäger och två fina flaskor att fylla på, en trälåda vars lock är en skärbräda där vald text är ingraverad. I lådan finns vin, kex, choklad och ett presentkort för att hon själv ska köpa de ostar hon vill ha. Utöver det fick hon tofflor, en stresshanterargrej (att sysselsätta händerna med) och några andra småsaker. Tillsammans med sin man fick hon saltstenar och tillhörand rivjärn i en träställning. Några paket skickades hem till maken också 🙂
   Tack, ibland bjuder solen på en fin kvällsshow 🙂
   Kram

   Gilla

 1. Ja visst blir det tomt, men rätt skönt också precis som du skriver. Lite dubbelt.
  Även här har det lilla vita som kommit töat bort, tyvärr får jag nog lov att säga. Trist men som vanligt så här års tror jag (minnet är ju kort men i det här fallet tror jag det är någorlunda funktionsdugligt i alla fall).

  Gilla

  • Ja, du vet ju precis och har samma erfarenhet den här helgen 🙂 Men de är ju inte så långt bort och både du och jag får snart se våra avkommor igen 😀
   Haha, mitt minne är precis lika kort och bra men jag tror att du har rätt 😉

   Gillad av 1 person

   • Jo så är det.
    Sonen kommer ju ”hem” runt jul igen, dvs till sin nya lägenhet. Betydligt närmare även om det fortfarande är en bit bort. Men just Gotland är ju så knepigt att ta sig till när man är beroende av båt eller flyg.

    Gilla

 2. Åh en sådan fin present! Jag har aldrig hört talas om klocka med fågelsång, frånsett gökuren folk hade förr. De har nog försvunnit helt nu.

  Fin blogg, med vackra foton!

  Gilla

  • Tack, så snällt sagt 🙂 Fotointresset är relativt nytt så jag använder mest automatiken. Har precis gjort ett försök med supermånen men det blev inget superbra resultat 😉
   Jag blev väldigt glad för klockan och min dotter känner sin mamma väl 🙂 Fina, lågmälda sånger som tystnar när det blir mörkt. Väldigt fin present!

   Gilla

 3. En riktigt härlig helg är slut, men minnena finns kvar 🙂 Så fin present du fick av din dotter – en sådan klocka ska jag önska mig vid tillfälle!
  Så vacker adventsstake du har … gillar att den är genomskinlig 🙂
  Härlig solnedgång … är lite avundsjuk för här går den ner bakom skogen redan strax efter lunch …
  Ha en bra dag!
  Kram

  Gilla

  • Ja, precis så är det och minnena från den här helgen får samsas med alla andra kul minnen som finns lagrade 😀
   Min dotter lyckades verkligen hitta rätt i år och hon var nog lika glad för det som jag 🙂
   Min adventsljusstake är köpt på Rusta och finns i olika varianter. Efter alla år med Fönsterlav 😉 i ljusstaken tröttnade jag på den dekorationen och la dit lite annat pynt. Lite plottrigt kan några tycka men i det här fallet vill jag ha det precis så 🙂
   Jag bor ju på andra våningen och kan se en bit men dina vyer är så mycket vackrare i alla andra sammanhang. Men du får gärna vara lite avundsjuk på mig eftersom jag ofta är det på dig 😉
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Så vacker solnedgång!
  En sådan klocka har jag allt tittat på i några år.
  Glada och fina du med din fina klocka *tumme upp*
  Bra att leva i nuet och att öppna din julklapp då din dotter var med/ kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s