Vilken dag!

Strax före halvsju i morse, efter en lång frukost i min soffhörna medan jag tittade på ett avsnitt av en serie jag följer, körde jag ut min bil på gatan och parkerade den där. Jag skulle nämligen lämna in den på service några timmar senare och min syster skulle ockupera infarten med ett lass böcker på en pall. De ska hämtas någon gång under dagen och eftersom det blev lite trångt ville jag inte riskera att backa in i dem när jag skulle ut med min bil. Klokt och förutseende tyckte jag.

När det började ljusna lite gick jag min vanliga skogspromenad med hundarna och när jag kom hem igen mötte min syster mig med beskedet att grannen hade varit lite stressad på morgonen och backat in i min bil. Där fick jag för att jag var så klok och förutseende 😉 Jag är inte särskilt stolt över min reaktion. Det här är inte vad jag behöver nu. Jag var så nöjd med att jag hann med att få bilen servad innan de ringer från Sahlgrenska igen. Nu blir det bök med verkstadsbesök och hjälp med skjutsning och jag vet ju inte om jag har tid för sådant framöver. Jag blev absolut inte arg på vår stressade och väldigt ledsna granne (min syster sa att hon var det) eftersom jag mycket väl kan sätta mig in i hennes situation. Det är själva böket och krånglet som hamnar hos mig som jag blir lite irriterad över. Min syster hade snällt skickat iväg grannen och sagt att det här löser vi senare efter jobbet. Jag hade självklart gjort samma sak men jag tillät mig ändå att sucka och stöna en del över situationen när jag fick beskedet. Det är inga stora skador men delar ovanför hjulhuset måste bytas ut.

Jag tog en kopp kaffe och åkte sedan iväg till verkstaden för den inbokade servicen. Naturligtvis kan de inte fixa sådana skador och det  hade jag inte trott heller. Promenaden hem tog ca 20 min. Inte särskilt långt ens efter mina förutsättningar men halva vägen sluttade det uppför och jag var rejält trött när jag kom hem. Då hade jag i alla fall kommit över min irritation och hittat tillbaka till mitt vanliga lösningsfokuserade jag. Det är ju inte värre än att grannen får hjälpa till med det praktiska om jag inte är hemma då. Tillsammans med min syster kan de ordna allt utan mig om det blir så. Inga problem alls egentligen.

Jag hann bara sitta och vila en halvtimme innan jag fick ett sms om att min bil var klar. Sedan kom det ett sms till om samma sak och för att vara på säkra sidan ringde servicekillen också och sa att nu var min bil klar. Min syster var snäll och frågade om hon skulle skjutsa mig men jag sa att jag tror att det är bra för mig att röra på mig även om det tar emot. Hon höll med och jag gav mig av igen. Nu var det mest nerför så jag blev inte alls lika trött och snart var jag hemma med min bil igen.

Lite lunch och en tupplur senare kom posten och där hittade jag något som uppvägde de tidigare lite tyngre delarna av min dag. Ni kommer väl ihåg att jag skrev om hur mycket jag saknar riktigt gott tunnbröd här nere i de södra delarna av vårt land. En av min svägerskas döttrar tyckte nog lite synd om mig för med posten idag kom en bunt med hembakade tunnbröd. Fantastiskt rart och snällt att hon tänker på sin moster (jag är ju ingift moster för henne och hennes systrar) och skickar sitt goda bröd till mig. För att vara bakat utan tillgång till en riktig bakugn är det otroligt likt ”riktigt” tunnbröd i konsistens och smak. Himla gott, även om jag gärna skulle lägga till lite anis. Jag blev jätteglad, både för det goda brödet och för omtänksamheten 😀

CSC_0017

Precis nu sjunger taltrasten i mitt kök. Det är också ganska fantastiskt. Jag har aldrig tidigare lyckats lära mig hur den låter eftersom sången varierar så mycket. Men till våren kanske jag har hört den så många gånger så att jag känner igen de olika variationerna.

Nu blev det ett ganska långt inlägg igen. Jag har svårt för att hålla det kort och använder gärna lite väl många ord. Men jag måste ändå avsluta med att skriva att jag ska vara väldigt snäll när grannen kommer hit efter sitt arbete. Kanske bjuder jag t o m på fika.


22 comments

  • Haha, kanske inte så händelserik för vanliga friska personer men för mig blev det lite mycket 😉 Jag försöker fokusera på att jag fick gott bröd 😋

   Gilla

 1. Oturligt för dig och även för grannen … men det löser sig säkert med hjälp av din syster och den som orsakade problemet… 🙂
  Så omtänksamt med tunnbrödet – så härligt att du nu kan få dig en tunnbrödssmörgås!
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är otur och lite stressande är det att det hände just nu. Men det är klart att det löser sig. Jag gillar bara inte att vältra över problemen på min syster ifall det blir så. Nu hoppas jag faktiskt att samtalet dröjer lite till. Vill gärna ordna upp det här först.
   Jag blev glad och nästan rörd av hennes omtanke 🙂 Jag har redan smakat och det var riktigt gott 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Känner igen det där att inte vilja vara till besvär – kan allt klara mig själv 🙂 Hoppas det ordnar sig snabbt så du kan fortsätta fokusera framåt på kommande händelser med operation och jul. 🙂
    Kram

    Gilla

   • Haha, ja det är väl ett slags kontrollbehov som vi starka kvinnor har gett oss själva 😉 Redan i morgon ska skadorna besiktigas och sedan får väl, i värsta fall, själva verkstadsbesöket vänta. Men jag gissar att min syster då fixar det medan jag är borta. Hon har ett ännu större kontrollbehov och det tog ett tag efter att vi flyttat hit innan hon insåg att jag också kan fixa 😉 Nu händer det t o m att hon säger att hon behöver stöd av sin storasyster 😀
    Kram

    Gillad av 1 person

 2. Jag förstår att du blev lite irriterad över påbackningen av din bil, det hade jag också blivit. Visst kan sånt hända men det är tråkigt när det medför en massa jobb. Vad snällt att få tunnbröd hemskickat! När jag åkte till Japan ville min son att jag skulle ha med mig en ost från Sverige. När vi kom till Tokyo la vi in osten i ett kylskåp på hotellrummet och när vi sen åkte vidare så glömde vi såklart osten. Sonen ringde till hotellet som skickade den till Kyoto och sen fick sonen ta emot osten när den levererades hem till honom. Han fick ju betala för det, så det blev en ganska dyr ost 😀
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag blev inte irriterad på den granne som backade in i min bil men på allt krångel som det medför för mig. Jag har inte tid med sådant nu. Men det kommer att ordna sig hur det än blir 🙂
   Ja, det var jättesnällt att hon skickade brödet 🙂
   Synd att det blev extra kostnader för osten men det kanske den var värd. Din son tyckte tydligen det eftersom han ordnade så att den kom till honom 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Oj, synd på bilen! Men sånt som händer ibland dessvärre (och alltid när en minst önskar det). Men härligt med hembakt tunnbröd. En annan vet ju knappt hur sånt smakar 😉
  Det är lätt hänt att skriva långt, jag är lite förvånad att jag i allmänhet kan hålla mig kort. Synnerligen olikt mig. Uppdaterade mig på remissvarsskrivande (regeringens ”tips” hur en lämpligen skriver) och blev full i skratt. Deras exempel med stora röda kryss över (imaginära sådana men ändå) var precis min variant av en text….
  Men, men… jag jobbar på det!

  Gilla

  • Tyvärr är det ju så och det är lika synd om tjejen som körde. Men timingen är inte särskilt bra så jag hoppas att det löser sig fort innan jag ska åka in.
   Jag har så många fina släktingar även på min mans sida och jag är tacksam för att de bryr sig, typ med gott bröd 😀
   Jag har väldigt svårt för att bara skriva korta fakta utan att brodera ut med lite tankar och iakttagelser. Men för min del gör det ju inget eftersom det är min blogg som är platsen där jag skriver. Hur jag skulle lyckas om jag var tvungen att skriva korta texter i arbetet vet jag inte. Men jag tror nog att du klarar det alldeles utmärkt även om du helst vill skriva många fler ord 😀

   Gillad av 1 person

   • Jo men visst är det, hon känner sig väl eländig över det som hänt kan jag tro.
    Ja det är svårt att skriva kort, jag håller helt med dig. På jobbet är det lättare på så sätt att jag inte skriver reflektioner över saker men svårt ändå. Här brukar jag hålla det ganska kort trots allt – det kunde vara värre. Men å andra sidan är det, som du är inne på, min (eller din) blogg och vi gör precis som vi vill.
    Jag tycker för övrigt inte du skriver långt alls – upplevelsen beror väl på innehållet. Hade du bara skrivit fakta hade det kanske upplevts som långt, med lite reflektioner och tankar blir det levande – inte långt 🙂

    Gilla

   • Det fina med bloggandet är att inte behöva tänka så mycket utan att bara skriva på det sätt som just då känns bra 🙂 Men någon gång ibland reflekterar jag över hur det blir och tänker att kanske borde jag korta ner det lite. Men sedan inser jag att då blir det inte riktigt äkta och då fortsätter jag som vanligt 😀
    Haha, du är snäll som säger (skriver) så. Jag är glad för att du orkar ta dig till slutet när det blir lite långt 😀

    Gillad av 1 person

   • Visst är det så! Och precis som du funderar jag ibland över vad jag skrivit och konstaterar att – äsch, det är min blogg och jag skriver som jag vill (men jag vill stava rätt, det är av någon anledning viktigt).
    Nä då, jag är inte snäll alls. Det upplevs helt enkelt inte som långt – inte av mig i alla fall.

    Gilla

   • Tack, och det är visst snällt att uttrycka det 😀
    Stavningen är viktig för mig också men visst trillar det dit några fel ibland och då försöker jag rätta mig själv så fort jag kan 😉

    Gillad av 1 person

 4. Aj då, det där med bilen var onekligen en smula irriterande och det kunde kommit lägligare. Men samtidigt så är det ändå väl när det ”bara” blir materiella skador även om det ställer till det för din del. Så omtänksamt att skicka tunnbrödet till dig. Kanske blev grannen bjuden på en smakbit 😉

  Kram

  Gilla

  • Ja, det kunde absolut ha skett vid ett bättre tillfälle men det är inte mycket jag kan göra åt den saken nu. Men jag hoppas att jag hinner ordna upp det innan det blir dags att ta nästa vända till Sahlgrenska. Min syster hjälper gärna till men jag vill inte lämpa över det på henne. Självklart är det skönt att ingen person blev skadad men det var väldigt låg hastighet tack och lov.
   Ja, det var väldigt snällt att skicka brödet till mig men jag är för snål för att bjuda grannarna på det 😉 Jag provsmakade en bit och frös in resten till jul 😀 Nu har vi både det beställda köpta tunnbrödet och det här brödet att rulla runt våra skinkskivor till jul 😀
   Kram

   Gilla

 5. Nämen detta var inte roligt att läsa. Du är förutseende och kör undan bilen och så blir du påbackad. Hur kan man inte se en hel bil är för mig en fråga som jag inte förstår?!?!
  Hur mycket orkar du goa vän … gå dit och sedan dit igen … ytterligare tankar på bilen. Kramar om och kramar om igen.
  Tur att du fick gott tunnbröd på posten /kram

  Gilla

  • Ja, det var lite oaktsamt men hon var så olycklig över vad hon hade gjort så jag tycker lite synd om henne.
   Orken var på upphällningen då men envisheten tog över. Tur att jag har mycket av den varan 😀 Det är ju, som jag sa till min syster, bara bra för mig att anstränga mig lite så det var kanske inte så dumt 🙂 Det jobbigaste är nog tankarna på att behöva åka till Linköping och lämna in bilen eller, i värsta fall, att min syster ska behöva göra det. Men det ordnar sig, det brukar alltid göra det.
   Tack för alla kramar 😀 De värmer.
   Ja, jag fick gott bröd och det gjorde dagen mycket bättre 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s