Det är snart jul

I år har jag inte riktigt hängt med i hur fort tiden går. Om några veckor är det första advent och sedan är det bara tre veckor kvar till jul, hur har vi redan kommit hit?

Som en följd av det hoppingivande samtalet från Sahlgrenska fick jag lite bråttom när det gäller julstöket. Det handlar inte om maten för det fixar sig alltid och vi behöver inte ha så mycket traditionell julmat. Inte heller är det jätteviktigt med pyntning eller julklappar men jag vill ändå förbereda det som går att förbereda. Jag kan inte gärna börja julpynta redan. Möjligtvis kan jag ta fram alla backar med tomtar och andra dekorationer (här brukar det pyntas ordentligt) men sedan får de komma på plats när möjlighet finns. Jag tror att jag som vanligt kommer att kunna sysselsätta mig med det runt första advent.

Det jag kan förbereda är julklappar. Vi har inte väldigt påkostade paket under granen men jag tycker att det skulle vara tråkigt utan julklappsutdelningen. Därför har jag de senaste dagarna roat mig med att ”klicka hem” diverse bra och kul saker från nätet. I alla fall tycker jag att jag fick ihop en ganska bra samling blivande julklappar och sedan får väl framtiden utvisa om mina ungar, svärson och svärmor tycker likadant. Nu är alla inköp på väg hem till mig och det känns väldigt skönt att det är ordnat. När de är här ska jag snarast slå in dem, skriva rim (det är ett måste) och förbereda de paket som ska skickas så att det bara är att lämna in dem några dagar före jul.

Mer än så kan jag inte förbereda nu och jag känner ingen stress över det. Resten får bli som det blir. Min äldsta dotter har redan förklarat hur hon tycker att julen ska vara. Jag kopierade hennes meddelande för jag tycker att det låter som en ganska trevlig jul.

”Du ska vara opererad och klar i jul och så ska du sitta och bli ompysslad av oss och ha det bra. Jag ska göra skinkmacka till dig och krama dig och tala om hur mycket jag älskar dig och så ska du tindra med ögonen när jag och Magnus klär granen och dansar och sjunger julsånger”.

017


21 comments

 1. Jag tycker att du ska ta fasta på din dotters tankar om julen så jag hoppas att det blir precis så. Syster min ringde precis och vi pratade om julen. I år är det vår tur att vara hos dem. Den lilla familjen firar med äldsta frökens svärfar som tyvärr inte är helt frisk men vi träffar dem på juldagen. Går bra det med.

  Kram

  Gilla

  • Ja, jag tycker att det låter som en perfekt jul så jag hoppas på det 🙂
   Det är jätteroligt när barnen kommer hem till jul men naturligtvis måste de få fira på annat håll också. I år har min yngsta dotter och hennes man bestämt sig för att fira hemma hos sig själva för första gången och jag förstår dem så väl. I ett visst skede vill man skapa sina egna traditioner och det passar ju utmärkt första julen som gifta 😀 Men det låter som om hon också vill fira lite här någon annan dag 🙂
   Kul att fira med sin syster, det ska jag också göra 😀

   Gilla

 2. Jag tycker det låter som din dotters tankar om julen är alldeles underbara 🙂
  Inte lätt att planera något under rådande omständigheter, men det låter som du gör ditt bästa!

  Gilla

  • Visst är de 🙂 Inga krav på mig förutom att jag ska sitta och tindra 😀
   Jag är inställd på att det kan dröja till efter nyår även om jag hoppas på att det ska ske snart. Men återigen, så är det ett dilemma att önska en lever när det innebär någon annans död. Planera måste man men om planerna sedan spricker så får vi ändra oss. Det kan ju bli en jul på Sahlgrenska också 😉

   Gillad av 1 person

   • Ha ha… men att tindra kanske är krav nog, det är inte alltid så lätt att göra det 😉
    Så jobbigt med denna oklarhet när det ska ske men du verkar hantera den väldigt bra!
    Förstår din tanke om att någon ska gå bort för att det ska bli av, men det skulle ju skett ändå oavsett om du önskar en lever tänker jag.

    Gilla

   • Jag tindrar nog automatiskt av att se mina barn dansa och höra dem sjunga julsånger 😀
    Efter nästan två års väntan är jag van vid att hantera oklarheten. Nu är det snarare en stor lättnad att veta att det är ganska nära och jag är beredd när det än blir 🙂
    Ja, förnuftsmässigt tänker jag att döden skulle ha inträffat i alla fall men lite blandade känslor är det i alla fall.

    Gillad av 1 person

 3. Det lät som en jättebra beskrivning av din dotter, så skulle jag också vilja ha det trots att jag inte har någon inplanerad operation som väntar 😀
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag hoppas det blir så men att jag orkar lite mer än att bara tindra 😉 Hur det än blir så är det härligt att fira jul med mina barn, vare sig det är hemma eller på Sahlgrenska 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Haha den där visionen vill jag också ha av julafton. Kanske är det så man ska göra? Skriva ett manus i förväg ? Nu brukar jag gilla mina jular (du med, jag vet) men annars skulle det vara ett bra alternativ. Kram

  Gilla

  • Jag har inte alls något emot om julen blir precis så som min dotter skrev 😀 Det låter helt underbart så jag hoppas på det. Samtidigt så tror jag nog att när jag väl är hemma från sjukhuset så har jag mer ork än bara till att sitta och tindra 😉
   Kram

   Gilla

 5. Rama in den texten från din dotter. Jag fryser och ryser och ögonen tåras. Vilken juvel till dotter du har *tummen upp*
  Julstakar och adventsstjärnor är framme på torpet. Julstaken lyser liksom julljus i balkonglådan med enris. Grannar efter vår väg har pyntat ännu mera. Var och en gör som den själv vill *skratt* Huvudsaken att du får göra din operation/ kram

  Gilla

  • Alla mina tre barn kan säga eller skriva så fina saker till mig och de är alla väldigt måna om att jag ska ha det bra. Min äldsta dotter är kanske lite mer kärleksfull i det hon säger och det har nog både med personlighet och vår väldigt nära relation att göra. Från hennes tonårstid har vi kunnat prata om precis allt och varje samtal, flera gånger i veckan, avslutas med att vi säger att vi älskar varandra. Inte av slentrian utan för att vi vill säga så. Jag sparar gärna på alla hennes, och även de andras, fina ord men det kommer nya fina ord regelbundet så jag är nog lite bortskämd med det. Jag har helt klart världens bästa ungar (det är ok att säga emot mig 😉 )
   Du har helt rätt i att alla får göra som man vill 🙂 Jag har satt upp gränser för mig själv för att inte helt tröttna på julstämning innan jul. Det är med nöd och näppe jag lyckas och efter nyår är jag så trött på allt som har med jul att göra och jag brukar vara tidig med att städa undan alla tomtar och ljusstakar. Men julen är härlig och vi är en julälskande familj 😀 Ännu en anledning till att jag och min syster måste ha separata bodelar i huset. Jag älskar julpynt och hon pyntar nästan inte alls 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Jag och min mamma stod också varandra nära. Hon var 17 år då jag föddes och hon fyllde 18 år 2 månader efteråt. Saknar henne så klart. Hon dog i cancer då hon var 63 år. Fick veta i augusti att det var obotligt och var död i början på december. Bra att du har fina barn och det gör mig glad 🙂
    Älskar julen, mörkret och att bara vi tre får mysa av det vi har gemensamt.
    /kram

    Gilla

   • Ja, då har vi tyvärr en likhet till. Min mamma dog i cancer alldeles för tidigt också. Vi vet båda hur det är och du hade säkert en alldeles speciell relation till din mamma. Ni var ju så nära i ålder. Så klart att du saknar din mamma och er vänskap. Men jag tror att du även är glad för att du har många fina minnen att tänka tillbaka på 🙂
    Så härligt det låter med er tre som myser tillsammans 😀 Det är fint att läsa.
    Kram

    Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s