Ännu en härlig morgon

Jag tror att hundarna gillar att jag har med Nikon på promenaden. Det blir en hel del stopp då de kan nosa omkring i lugn och ro. Ibland blir de ändå lite otåliga och de var inte helt förtjusta i att bli tillsagda att sätta sig och posera för fotografering. Det kanske syns. Kasper ser helt förtvivlad ut och Nalle vänder sig demonstrativt bort. Men de sitter snällt där de har blivit placerade.

CSC_0084

Det sägs att det inte finns något att fota nu när det mesta är lite trist i naturen. Det sa jag också till min syster för en vecka sedan men hon sa med ett skratt att ”du hittar alltid något”. Så rätt hon hade. På något lustigt sätt dyker det upp små motiv som i alla fall jag tycker är fina eller kul nog för att de ska få hamna på bild. Särskilt dagar som idag då frosten har tagit sig lite längre upp än bara till marknivå. Här och där kan man se något kämpande bär eller någon liten frukt hängande från i övrigt bara grenar. Det är också motiv som talar till mig.

CSC_0093CSC_0097CSC_0099CSC_0100CSC_0103DSC_0010DSC_0020DSC_0026

Nu har jag så många frostbilder i mitt arkiv så jag hoppas att det snart blir dags för en annan sorts bilder. Härliga vinterbilder med snötyngda grenar och synliga spår efter alla djur i skogen. För tre år sedan, när jag nyss hade flyttat ner till Östergötland, närmare bestämt till min tillfälliga lägenhet i Bestorp, hade snön kommit den här tiden. Den låg förmodligen inte länge men jag minns min glädje över att det faktiskt kunde bli vinter här också. Det var troligtvis ovanligt tidigt men jag tänkte att alla vädergudar var med mig när det var som jobbigast. Min sista sommar ”hemma” var den varmaste och finaste som någon där uppe kommer ihåg och min första vinter här nere började väldigt fint. Precis som om någon ville göra mig lite gladare. Ni ser, jag kan tänka så trots att jag inte tror på det 😉


17 comments

 1. Visst finns det mycket att fotografera i naturen och det lyckades du bra med att hitta. Miss E gillar också när jag gör spontana stopp så att hon riktigt kan fördjupa sig i alla angenäma dofter 😀

  Kram och trevlig onsdag!

  Gilla

 2. Jag tröttnar aldrig på dina fina frostbilder!
  Jättefina bilder och jag njuter och tack för det!
  Puss till hundarna!
  Så klart att det finns foton att ta var dag … det har jag alltid sagt *ler*
  Läste för många år sedan att november månad hade ett bra ljus för foto … sant eller inte … fråga de lärda.
  /kram

  Gilla

  • Tack snälla du 😀 Frosten förändrar naturen till något nästan magiskt.
   Vovvarna blir pussade på varje dag men de ska få en extra från dig 🙂
   Ibland kan det kännas som om man har fotat allt redan men ger man sig bara ut med kameran så finns det mycket mer.
   Jag hör inte till de lärda när det gäller foto så det påståendet vågar jag inte säga varken ja eller nej till. Men det är i alla fall inte ett dåligt ljus 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. He he… jo så har jag nog sagt ja! Och nu har du bevisat motsatsen 🙂
  Härliga frostfoton. Visst är det märkligt att hundar ofta så tydligt visar att de inte vill vara i kamerans blickfång (fast jag tror mest det är för det är tråkigt), lite så var min hund också. Såg för tokig ut på foto för han gjorde alltid trista grimaser för att visa sitt missnöje 🙂

  Gilla

  • Hihi, jag skrev inte ut ditt namn men du tog åt dig ändå 😉 Men, som jag skrev, jag har tänkt precis likadant 😀
   Frost är tacksamt att fota och det är lätt att få till fina bilder.
   Kasper brukar vara linslus men det ska vara när han själv bestämmer sig för att han vill. På kommando är det inte lika kul och det syns 😀 Han gör inga grimaser, som din hund, men han ser ganska olycklig ut.

   Gillad av 1 person

   • 🙂 Japp, jag tog åt mig. Kändes som väldigt välbekanta ord!
    Zorro ville oftast inte vara med på bild men han är den första hund jag mött som faktiskt gjorde grimaser, men så var han allmänt annorlunda också 😉

    Gilla

   • Det var inte meningen som en pik till dig men eftersom jag visste att vi hade tänkt precis likadant så förstår jag att det kanske verkade så. Jag har en känsla av att många av oss har haft samma känsla av stiltje på fotofronten 🙂 Men det finns alltid nya grässtrån eller nya vinklar att fota. Något som jag inte villa ta kort på men som jag såg på min promenad var en halv ekorre. Där går gränsen och något sådant vill nog ingen se.

    Gillad av 1 person

   • Ingen fara, jag tog det inte alls som en pik 😉 Och vi har ju rätt, eller hur 🙂
    Nej halva ekorrar klarar vi oss utan, naturen är grym när den är på det humöret men det räcker att vi vet det, vi behöver inte se det på bild också…

    Gillad av 1 person

 4. Härliga frostiga bilder – och visst finns det alltid något att rikta kameran emot 🙂 De ser lite olyckliga ut där både Kasper och Nalle, eller snarare uttråkade – måste vi verkligen göra detta?
  Det blir härligt gnistrande bilder med blixt – snyggt! Hasselns hängen är beredda … i februari/ mars, kanske redan i januari om det blir en mild vinter kommer de att vara redo för att öppna sig – visst är naturen fantastisk 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det finns alltid något motiv och frostmorgnar finns det hur många som helst 🙂
   Nalle funderar nog inte så mycket. Han är bara snäll och gör som han är tillsagd. Kasper däremot är mer som en katt till sättet och har mycket egen vilja. Han lyder men visar tydligt att det inte är frivilligt. Men han kliver gärna självmant in i vissa motiv när det passar 😀 Jag hade tyvärr inget godis med mig men de fick mycket beröm.
   Ja, jag gillar när det blir mörk bakgrund till det skarpare motivet. Det är inte bara hasseln som förbereder sig. Jag har sett knoppar på andra träd och buskar också. Men jag vet inte om det är så det ska vara eller om något är fel i naturen. Hur som helst så är vi helt överens om att naturen är fantastisk…och det tar aldrig slut 😀
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s