Jag älskar frost

Det finns mycket vackert i vår natur men jag undrar om något kan slå de konstverk som frosten bjuder på. Den lilla frost som gav mig glädje i dag går ändå inte att jämföra med de tavlor som kan beskådas när nakna trädgrenar blir alldeles fluffiga och gnistrande av rimfrost och luften är så kylig att det bildas moln av andedräkten. Sådana dagar, med solsken, ger en av de vackraste naturupplevelserna vi kan få uppleva. Åh, så jag önskar att jag får några sådana dagar här.

Trots att det ”bara” var markfrost i morse hittade jag en del fina motiv och jag delar gärna med mig till er.CSC_0052CSC_0054CSC_0056CSC_0059CSC_0062CSC_0064CSC_0067

Frusna vattendroppar på ett visset eklöv.

CSC_0068

Ingen frost men ändå ett motiv som talar till mig. Lite vemodigt kanske men jag kan känna igen mig lite i att kämpa mot förutsättningarna och hålla ut 😉

CSC_0070

Nyss var skogsmaskinerna här och nu har markarbetena inför husbyggandet startat i utkanten av vår skog. Som vanligt är åsikterna om detta delade men jag känner mig inte särskilt engagerad i frågan utan konstaterar bara att några blir glada för att få flytta hit och några blir tyvärr ledsna över att få sin närhet till skogen förstörd.

CSC_0074

Prickiga Lönnlöv.

CSC_0075

Märkligt angrepp på ett träd. Kanske en sorts svamp eller så är det något annat.

CSC_0077CSC_0079

Det här skulle kunna vara frost men det är växten som ser ut så här i sitt sista skede. Lite fint tycker jag.

CSC_0072


17 comments

 1. vilka alldeles underbara bilder och visst är frost vackert. Hittills har vi dock varmare temperaturer men det kan nog slå till när som helst. Hoppas att du får en riktigt härlig fredag!

  Kram

  Gilla

  • Tack! Det här är nytt för mig. Jag har aldrig sett detaljerna i frostnupna växter innan jag köpte min kamera. Massor att upptäcka och njuta av 😀
   Jag såg på tv i går att det var sommar i södra Skåne och vinter längst i norr så variationerna är stora. Om du vill ha frost så hoppas jag att du får det snart men jag vet att du gillar värme så kanske det ska få vara varmt ett tag till 🙂
   Kram

   Gilla

  • Tack!
   Det finns varma kläder som hjälper mot kall frost och kylig luft 😉 Jag blir extra glad när jag tittar ut och ser en solig, frostig morgon 🙂
   Jag har sett det konstiga angreppet många gånger men aldrig tänkt på att fota det förut. Kanske någon slags parasit…

   Gillad av 1 person

   • Så är det! Kallt men vackert – tyvärr missar jag det för det mesta men nu är det helg, då kanske jag hinner med 😉
    Säkert är det någon parasit av något slag, en svamp?

    Gillad av 1 person

 2. Underbara gnistrande frostbilder – fint fångat med kameran! Det du ser på trädstammarna där ser ut som en svamp som heter piggplätt – den brukar vara vanlig på döda stammar och grenar av lövved. De svarta prickarna på lönnlöven är också svamp – lönnens tjärfläcksvamp.
  Önskar dig en fin kväll!
  Kram

  Gilla

  • Tack! Det är kul att komma så nära med kamerans hjälp 🙂
   Jag är så imponerad av dina stora kunskaper. Visst, du är svampkonsulent, men att kunna namnen på alla konstiga arter är imponerande. Det är kul att få svar på allt man undrar 😀 Tack för det!
   Trevlig helg!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Älskar också frost med mera. Superfina foton och inget foto är det andra likt.
  Jättefina konstverk!
  Ja, varför ska man bo så nära varandra och dessutom förstöra en fin skog?
  Förr var det längre till grannarna och det lämnades lite skog var på var tomt.
  Ha en bra dag /kram

  Gilla

  • Tack! Ja, naturen är den bästa konstnären 😀 Det enda vi behöver göra är att lägga märke till allt det fina. Med kamerans hjälp kan man komma väldigt nära och göra nya upptäckter och det är nya härliga upplevelser för mig 🙂
   Jag skulle helst vilja bo vid en sjö med lite skog på tomten och grannarna på behörigt avstånd, precis så som jag bodde förut. Men vi är olika och då fick jag ofta frågan hur jag klarade av att bo så isolerat och mörkt när min man var borta på jobb flera dagar i rad. En del vill ha tryggheten som många grannar ger och jag vill ha tryggheten som avskildheten ger. Jag kommer aldrig mer att bo så men jag hade lyckan att få göra det. Jag är tacksam för den tiden i mitt liv 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Jag hade turen att få bo med min man i mitt barndomsparadis 😀 Vi renoverade den stuga som mina farföräldrar byggde på 30-talet och flyttade dit permanent. Den låg lite söder om Östersund, vid Storsjöns strand och med utsikt mot Frösön. Om vi gick en liten bit såg vi Åreskutan vid klart väder. Jag har aldrig känt mig så hemma eller varit så lycklig någon annanstans 😀 Men jag kan faktiskt säga att en ny sorts lycka har hittat till mig och nu känner jag att livslust och längtan är de största drivkrafterna 😀
    Kram

    Gillad av 1 person

   • Låter underbart! Kan du inte göra ett reportage om det huset eller hänvisa mig till ett inlägg om det. Låter helt ljuvligt! Bara man trivs så finns lyckohem och lyckostunder överallt/ kram

    Gilla

   • Haha, det gör jag gärna. Det kommer så småningom. För mig är det inga problem men de som har följt mig en tid kanske tycker att det räcker med bilder från den tiden 😉 Då får de hoppa över det inlägget 🙂
    Kram

    Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s