Bokrelease

Jag är ingen mingelmänniska men det här eventet såg jag fram emot. Ingen av er kan ha missat att min systers andra bok har släppts och nu har vi minglat, ätit gott, tävlat och lyssnat på hennes presentation av boken. En kul presentation med glada skratt som respons. Vår storasyster var anlitad som tilltuggsfixare eftersom hon är den av oss som har både erfarenhet och fallenhet för ett sådant uppdrag. Två av hennes döttrar hjälpte till med servering av dricka och jag blev helt plötsligt utnämnd till eventfotograf. Jag gick runt och knäppte med kameran men kände mig inte riktigt nöjd och det hade jag fog för. Jag ska helst hålla mig utomhus med mitt fotande. Det är helt klart efter den här kvällen. Inte många foton blev riktigt skarpa och det syns många skuggor i folks ansikten. Men en del bilder blev något så när användbara. Min syster tröstade mig med att ljuset i lokalen var dåligt. Så kanske det var men det skulle en duktig fotograf kompensera för på något sätt. Men jag är inte en fotograf så jag får väl helt enkelt konstatera att det här är ännu ett område där jag kan förkovra mig.

Syftet med kvällen och resultatet var det som var det viktigaste. Antalet sålda böcker översteg antalet deltagare i eventet så det blev i alla fall en framgång. Jag hörde många berömmande kommentarer om tilltuggen från belåtna besökare så det var också lyckat. Det är inte heller så dumt att ett antal goda tunnbrödsrullar ligger i min kyl nu.

Jag stannade inte till slutet. Det tar rätt hårt på mina krafter även om det är kul att komma ut och träffa lite folk någon gång. Hemma väntade två glada vovvar, mina smärtpiller och en kopp ingefärsté. Nu har jag tagit ännu en omgång citodon så det är absolut dags att avsluta inlägget innan jag slinter alltför mycket på tangenterna. I bland är det extra skönt att få gå och lägga sig. God natt!


16 comments

 1. Härligt att det blev en lyckad kväll!
  Jag tror inte jag skulle göra mig som eventfotograf jag heller, det där med att fota inomhus är inte helt enkelt – inte att fota människor heller för den delen. Jag tycker du har lyckats riktigt bra ändå om jag får säga det!

  Gilla

  • Jag har två problem när det gäller att vara ”eventfotograf”. Det som är svårast är nog att kränka folks integritet och plötsligt stå med en kamera framför dem och så skulle jag vilja kunna lite mer om foto så att det blir bra. När min syster hade presenterat mig som kvällens fotograf och sagt att de som inte ville hamna på bild skulle säga till så kändes det lite lättare 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Vad roligt att ha en syster som skriver böcker. Hon verkar ha ett spännande jobb. Förstår att du är stolt över henne.
  Kram

  Gilla

  • Hon älskar sitt jobb och gör precis det hon brinner för. Än så länge är föreläsningar huvudsysslan men jag vet att hon gärna skulle övergå till att skriva mer 🙂 Jag är väldigt stolt över det hon har åstadkommit men mest stolt är jag över att min lillasyster är en så fin person och vän 😀
   Kram

   Gilla

 3. Men så trevligt mingel och så roligt att det blev så lyckat! Så spännande med en skrivande syster och jag förstår att du är stolt över henne. Ett gott lagarbete gjorde ni dessutom 😀

  Kram och god tisdag!

  Gilla

 4. Ser väldigt trevligt ut! Härligt att bokförsäljningen gick bra och att alla verkar nöjda med kvällen. Smaskigt mingelgodis är aldrig fel … så bra att storasyster och systerdöttrarna stod för den biten – bra lagarbete!
  Hoppas nu du tagit igen dig och inte har alltför mycket trötthet och smärta i kroppen så här dagen efter,
  Kram

  Gilla

  • Alla såg glada ut och verkade ha trevligt med varandra och med dryck och mat 😀 Några köpte flera böcker och även de som vann en bok i tävlingen köpte fler för att ge bort. Bra resultat och en kul tillställning med andra ord 😀
   Släkten är bra att ha i bland och vi tre systrar trivs bra ihop. Kan man hjälpa varandra så är det roligt. Snälla systerdöttrar är också en stor bonus 🙂
   Jag sov utan avbrott hela natten och det är inte vanligt. Jag tog mina piller lite för tätt inpå varandra och det hjälpte nog till för att klubba mig. Det kan vara tillåtet vid ett enstaka tillfälle. Visst känns det i dag att jag gjorde något lite extra i går men det var det helt klart värt 🙂 Tack för omtanken.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Vad du är duktig *tumme upp*
  Fina foton och du förmedlar känslan av stolthet bra.
  Attans vad jag nu blev sugen *ler*
  Vad är det för goda röror i tunnbrödsrullarna?
  Har köpförbud på böcker just nu … måste läsa alla böcker på hög först *ler*
  Vad handlar din systers bok om?
  Ha en bra dag/ kram

  Gilla

  • Tack! Jag försökte i alla fall men resultatet kunde ha blivit mycket bättre 😉
   Det är jättegott med mingelmat och bäst är det när någon annan har fixat det. Min storasyster berättade vad fyllningarna bestod av men jag har redan glömt det mesta. Jag minns att hon pratade om kyckling och curry och i en annan röra var det vitlök, tomat och kanske finhackade oliver. Eller så var oliverna tillsammans med något annat. Gott var det i alla fall 😀
   Min systers böcker handlar mycket om det som du och jag redan har i oss. Den första boken visar med exempel och vetenskapliga studier att både privat och i arbetslivet blir resultatet mycket bättre om man utgår från det man gör bra i stället för att bara åtgärda problem. Ämnet är mycket mer komplext än så men det är en liten fingervisning Den heter ”Släng problemglasögonen, starta en positiv revolution”. Den nya boken handlar om våra 10 olika miljöer och hur vi kan förbättra det mesta i vårt liv genom att tänka igenom hur våra miljöer påverkar oss. Om vi ser till att vi har så bra miljöer som möjligt så hjälper de till att göra livet lättare för oss, inom alla områden. Sök på ”Gunnel Ryner” på bokus om du blir mer nyfiken.
   Både min syster och jag har mycket av detta i vårt tankesätt och hade det långt innan hon började föreläsa och skriva om det. Men jag har ändå fått massor av nya insikter.
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Sant det du säger om att detta har du och jag redan i oss *sant*
  Är så glad att jag har träffat på dig och det är tack vare Anki och hennes blogg. Hon tipsade om någon mer men jag fastnade bara för dig. Sluta förminska dig med bilderna och njut av det du visar oss istället. Ha en bra dag/ kram

  Gilla

  • Haha,tack för snälla ord 😀 Jag är omgiven av så många duktiga fotografer här i bloggvärlden och då är det lätt att förminska sina egna alster. Men du har rätt i att jag inte behöver göra det så nu slutar jag med det 😉
   Kram

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s