Morgonmåne följt av ännu en höstpromenad

Månen var så fin i morse och jag försökte få till en snygg bild. Jag inser att det är just sådana här bilder jag måste lära mig mycket mer om innan jag får till det. Himlen är alldeles grumlig och ingen av alla månens skuggor syns men jag, som gillar blått, tycker ändå om färgkompositionen 😉CSC_0025

Motiven förändras med årstiderna och efter att först ha ägnat hela sommaren åt att fota blommor har jag gått vidare till svamp och nu höstfärger. Jag får inte nog och varje promenad upptäcker jag nya höstmotiv. Jag vet att det inte bara är jag som fotograferar dessa naturfenomen och därför inbillar jag mig att det inte gör så mycket om jag blir lite tjatig. Jag gillar ju att se höstbilder hos er andra.013016,01016017020

Här har en mänsklig hand hjälpt till med konstskapandet.022024027

Nalle älskar att sprätta och det sprätter rejält om honom och alla som råkar stå i vägen. Han är en riktig sprätthöna (har aldrig hört talas om en sprätt-tupp så han får finna sig i ett feminint smeknamn). Kasper tröttnar lätt och visar att han inte vill vänta längre.031,01032

Jag tror minsann att det har varit frost i natt, i alla fall fläckvis.033,01034,01035

Efter promenaden fick båda hundarna bråttom in till mamma/moster för att berätta för henne om allt vi sett. Linsen var immig och jag hann inte fundera över inställningar så resultatet blev lite sisådär040

Min duktiga syster har fått sin första leverans av sin andra bok och gissa vem som fick det första exemplaret. Jag känner mig både rörd och smickrad och hennes ord värmer. Jag vet att vi har utvecklat en väldigt stark vänskap förutom syskonkärleken men att få skriftligt på att man är viktig känns väldigt bra.CSC_0009CSC_0006

Nu till alla mina paket som jag skrev om i förra inlägget. Varje år gör jag en ny fotobok och i år är det tionde året. Som av en slump går mitt omslag väldigt bra ihop med min systers bokomslag.CSC_0015

Det andra paketet innehöll min nya mobil. Jag fick nyss tillbaka den gamla efter service och visst funkar den bättre nu. Men skärmen låser sig lika ofta och då är det bara att vänta innan det går att göra något. Nu har jag tröttnat och beställt en ny. Samma märke men en annan modell. Det blev inte den compactmodell jag har skrivit om tidigare. Efter lite funderande kom jag fram till att det är ganska bra med en relativt stor skärm nu när synen blir allt sämre och fingrarna fumligare. Skärmen är lika stor som på min förra mobil men totalt sett skiljer storleken sig med någon mm åt alla håll. Färgen är ”limeguld”. Det ni, jag visste inte ens att den färgen fanns. Kameran ska vara väldigt bra och det är det som jag fastnade mest för, plus att priset inte är i värstingklassen. Jag har börjat fixa till alla inställningar och appar men det tar ett tag innan det blir klart. Jag lyckades faktiskt med överföring av mycket material så jag känner mig ganska nöjd med min insats hittills. Nu får min gamla mobil bli en reserv för det duger den bra till.CSC_0013

Mitt tredje inköp levererades fraktfritt hem till min dörr och äntligen har jag kastat den gamla, slitna, ofräscha vardagsrumsmattan. Trådar som hade börjat repas upp och en känsla av att den började bli luddig har länge irriterat mig. Nu lyder jag min systers råd i boken och rensar ut irriterande detaljer i min miljö. I stället ligger nu en lite mer färgglad men även en, enligt min smak, snyggare matta där och jag hoppas att den duger åt Kasper också. Jag vill att han ska ligga bekvämt på en skön matta.DSC_0002

Det blev en väldig massa bilder och ett långt inlägg. Jag borde kanske ha delat upp det på två inlägg men nu blev det så här. Vissa dagar finns det mycket att berätta och andra dagar är det helt händelselöst. Det har förresten hänt en sak till i dag. Jag upptäckte att glasrutan i källardörren hade spruckit och sprickor åt alla hål känns inte så bra säkerhetsmässigt. Jag ringde ortens glasmästare och han kom några timmar senare. Snart satt det en ny ruta på plats. Det är snabb service en fredagseftermiddag.


16 comments

 1. Så är det ju. Ibland ser man mycket fint som man vill prata om och ta bild av och ibland hittar man inte på något. Så roligt att ha en syster som skriver böcker. Att ha en syster måste vara kul. Jag har bara tre bröder och det är minsann inte alls samma.

  Gilla

  • Jag har turen att ha två systrar men jag delar bara hus med den ena av dem. När jag var yngre önskade jag mig en storebror men jag är väldigt nöjd och glad för att jag har mina systrar 🙂

   Gilla

 2. Att fotografera månen är inte det lättaste och jag har gjort en del försök med min systemkamera. Tyvärr har resultatet inte varit imponerande.

  Miss E sprätter som bara den! Dessutom stannar bakbenet i en utsträckt pose som om hon stretchade. Ser väldigt kul ut.

  Så fin mattan är och den passar verkligen perfekt. Kan misstänka att även Kasper gillar den. Vi behöver en ny matta till hallen för Miss E:s senaste magsjuka gjorde vår nuvarande oanvändbar. Blir nog ingen dyrare variant dock med tanke på att det är en hall.

  Kram och trevlig kväll!

  Gilla

  • Då behöver jag inte känna mig så värdelös när det gäller månfotografering. Det är kanske svårare än jag inbillade mig.
   Undrar varför vissa hundar gillar att sprätta. Nalle gör det överallt och så ofta han kan. Inte bara när han har gjort något behov 😉 Det gäller att hålla sig undan om det är lös jord eller sand just där han sprätter 😉
   Tack. Jag gillar mattan men jag måste nog skaffa några enfärgade kuddfodral och byta ut duken på bordet. Det blev lite väl mönstrad totalupplevelse. Kasper ligger just nu och sover gott på mattan så hos honom är den godkänd 🙂
   Kram

   Gilla

  • Tack snälla du 🙂 Jag brukar vara feg med både mönster och färger men nu blev jag nöjd. Lite för mycket mönster totalt sett men kuddarna ska bytas ut.
   Kram

   Gilla

 3. Åh jag tyckte om att inlägget var långt, och jättefina bilder. Supersnygg matta som passa kuddarna så himla fint. Jag bytte lås häromdagen och de kom samma dag utan att det behövde vara något akut och utan att ta jouravgift så jag blev också positivt överraskad av snabb service 🙂 Kram

  Gilla

  • Haha, tack snälla Ina 🙂 Här har jag svarat flera om att jag tycker det blev lite för mycket mönster tillsammans med kuddarna men det kanske är jag som är lite för försiktig 😉 Färgerna är bra ihop i alla fall.
   Det brukar dröja lång tid innan hantverkare har tid att komma så jag blev glatt överraskad. Då har vi haft tur båda två och det ska man väl ha i bland 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Wow vilket härligt inlägg *tumme upp*
  Fina bilder och en bok som din syster har skrivit.
  Tionde året med fotobok … samlar du bästa bilder och skriver texter där. Blev nyfiken och kanske något för mig också *ler*
  Skrev på min blogg till din fråga var jag bor *ler*
  Vad heter dina hundar och vad är det för raser?
  Vad du verkar vara lik mig … ser det redan efter några inlägg.
  Tack för besök och välkommen igen nya vän.
  /kram

  Gilla

  • Tack, så snällt sagt 🙂
   Fotografering är en relativt ny hobby. Jag blev inspirerad av bloggvänner och köpte min kamera i våras. Tanken var att jag skulle lära mig mycket nytt men jag skyller på att jag alltid har två hundar att hålla ordning på och det blir mest autoinställningar jag använder.
   Min syster både föreläser och skriver böcker och hennes budskap är både tankeväckande och ganska självklara. Hon lägger ner mycket arbete på research och letar efter forskning i de ämnen hon behandlar.
   Jag får plats med ganska mycket i fotoböckerna. Förutom de första så har de 100 sidor vardera och där ryms många foton och lite text. I bland tar jag fram dem och minns tillbaka och jag tycker att det är det bästa sättet att samla minnena 🙂
   Jag är en utflyttad jämtlänning med mycket hemlängtan så jag blir lite avundsjuk på alla som bor norrut. Jag såg att du är väldigt mycket norrlänning och förmodligen tycker du att Östersund ligger ganska långt söderut, för att inte tala om Mjölby där jag har hamnat nu 😉
   Min hund, den svarta, heter Kasper. Han fyller snart 15 år och är bordercollie/labrador/new foundland (bästa blandningen 🙂 ). Du kanske har förstått att jag och min ena syster har ett tvåfamiljshus ihop och vi hjälps åt med mycket, bl a med våra hundar. Nalle, den vita hunden, är min systers. Han är 11 år men tror att han fortfarande är en valp. Vi vet inte vilka raser som finns i honom eftersom han är räddad och adopterad från Spanien. Men han är väldigt fin och det räcker långt 🙂
   Ja, vi verkar ha liknande syn på livet och jag tror att vi som har den inställningen mår bäst 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Vi är inne på vår fjärde blandis. Sokko är Finsk Lapphund/Eurasier. 6 år.
    Vår första hund var border collie/schäfer och han blev 14 år.
    2-familjshus … bor tillsammans med syrran och hennes hund … tack för den uppdateringen. Duktig syster du har med sina spännande som hon berättar om.
    Jag är född i Eskilstuna och var 6 år då vi kom upp hit till norr. Älskar mitt län 🙂
    Det sägs att skapar man bara trivsel och vistas mycket ute så trivs man var än man bor *ler* Måste ta mig i kragen och göra några fotoböcker. Förr gjorde jag egna fotoalmanackor men nu väljer jag ut foton och Fuji får göra resten på fint fotopapper.
    /kram

    Gilla

   • Jag såg några bilder på Sokko när jag bläddrade i din blogg. Jättefin vovve 🙂 Jag har hört att blandraser ofta är friskare än renrasiga hundar men i stället är det ofta lite osäkert vilket temperament de får. Vi har i alla fall haft tur med våra hundar och du har säkert också samma tur.
    Jag blev änka för drygt tre år sedan och då föreslog min syster att vi skulle köpa hus tillsammans. Jag kom närmare både mina barn och övrig släkt så på det viset är det toppen. Men jämtlänningen i mig gråter inombords i bland. Jag har en del medicinska problem som hindrar mig från att åka upp dit på besök just nu men det ska bli många tripper norrut senare 😀
    Jag trivs här, brukar alltid kunna acklimatisera mig bra i olika omgivningar, och det finns massor av fördelar med att bo här. Men jag har inte riktigt kunnat komma igång och börja leva, mycket på grund av sjukdom, så därför är det inte så underligt att jag längtar tillbaka till det liv jag hade.
    Jag rekommenderar verkligen att göra fotoböcker. Dels är det jättekul medan du väljer ut foton och går igenom dina minnen och dels är det väldigt lätt att ta fram dem när du blir sugen på att titta tillbaka. Jag älskar böcker så det kanske är därför jag gillar att ha mina foton i bokform 🙂
    Jag bodde i Strängnäs under en period och jag trivdes där med. Men jämfört med den norrländska naturen kan ingenting här nere riktigt tävla så jag förstår att du trivs där du bor 🙂
    Kram

    Gillad av 1 person

 5. Jag kan nog tröttna lite på svampar då mitt instagramflöde just nu fylls av det. 🙂 Men höstbilder i sig är vackra och jag tycker verkligen om bilden med dimman.

  Gilla

  • Jag förstår om det kan bli lite tjatigt när liknande motiv återkommer gång på gång 😉 Det kan bli lite väl mycket om man inte delar intresset och vi som har samma intresse eldar nog på varandra lite.
   Kul att du tittade in till mig och jag är glad att du hittade någon bild som du gillar 😀
   Jag tittade in som hastigast till dig och blev genast engagerad i ditt senaste inlägg 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s