Åh, en sån underbar morgon…

Den strofen från en välkänd låt ur musikalen Oklahoma snurrade runt i mitt huvud under hela morgonpromenaden. Jag anpassade hastigheten efter mina steg så att jag kunde gå i takt. Det är helt omöjligt att ha en låt i huvudet och inte gå i takt med den. I alla fall för mig.

Det var verkligen en underbar morgon. Tillräckligt kyligt för att jag skulle inviga min lite varmare jacka och ta på de tunna fingervantarna där jag njöt av solen som speglade sig i de höstfärgade trädkronorna. Det är sådant som ger mig energi. Skogen, solen, den klara lite kyliga luften som är så lätt att andas och att jag av någon okänd anledning känner mig väldigt glad. CSC_0011

Jag kan möjligtvis ha påverkats av avsaknaden av motorljud från skördaren som gav mig den negativa reaktionen i förrgår. Det var tydligen bara ett ganska litet område som skulle avverkas så den var bara där en dag. Snart kommer skotaren och sköter efterarbetet men det går nog också ganska snabbt och kanske jag klarar mig undan den upplevelsen. Jag ska i alla fall njuta så mycket jag kan av de dagar som blir som denna.

Vilken skillnad det blev och så långt jag kan se nu. Men snart börjar byggandet och utsikten blir en helt annan. Vår stig viker av till vänster så jag kommer ganska snabbt in i skogen igen och bort från den framtida bebyggelsen. Lite synd är det om de som har haft skogen som granne och som nu kommer att hamna mitt i bostadsområdet.

DSC_0107.JPG

Den här dagen väntar ett besök till Motala Lasarett för den rutinmässiga ultraljudsundersökning jag gör var tredje månad. Inte ens det kan förstöra mitt goda humör i dag. Sedan de kom på att jag ska fasta innan undersökningen så går det både fortare och är mindre smärtsamt. Jag får visserligen klara mig utan frukost men den här gången löste det sig ganska bra. Jag vaknade till vid halvtvåtiden i natt och då gick jag upp och åt en frukost med god tidsmarginal till när jag var tvungen att börja fasta. Det räcker med sex timmar utan mat så det är ingen jättestor uppoffring. Men det känns ändå bra att magen fick i sig lite gott så att den slipper skrika av hunger. Jag somnade om väldigt snabbt igen efteråt och sov några timmar till.

Senare i dag väntar jag en leverans, kanske t o m två, och ett tredje paket väntar redan på avhämtning på ortens ica-butik. Nästan som julafton alltså. Tänk att det är så kul att göra av med pengar och jag behöver inte ens lämna soffan för att handla. Oroa er inte. Jag är noga med min ekonomi. Men det är både kul och spännande att få hem sina beställda varor och mer om dem kanske jag berättar i nästa inlägg.

Nu ska jag snart ge mig iväg och det verkar som om solglasögonen kommer till nytta när jag ska köra till Motala.


10 comments

 1. Härligt med paket! Ja nog är det något särskilt med det där i att göra av med pengar, det är tur att en tillhör den lyckliga skaran som kan hantera det – precis som du. Det finns ju dom som inte är så bra på det!
  Jag hoppas att ultraljudsundersökningen blev så ”lindrig” som möjligt och att allt gick bra!

  Gilla

  • Jag tittade in i frysen och konstaterade att jag inte behöver köpa mat på hela månaden så då blev det lite andra kul saker i stället 😀 Jag har ju bara mig själv och Kasper att ta hänsyn till och vi har så vi klarar oss.
   Ultraljudet gick bra. Läkaren sa att hon är extra försiktig med mig för att hon vet att jag är lite ömtålig. Hon hade även en elev med sig och han kände så försiktigt och verkade väldigt rädd för att göra illa mig. Det är snälla människor på den röntgenavdelningen 😀

   Gillad av 1 person

 2. Sökte nya bloggvänner och fick tips om dig från Anki.
  Ska testa med att följa dig om det går bra 🙂
  Ha en bra dag / kram
  Ps Hoppas att det var givande saker i alla dina paket *ler*

  Gilla

  • Kul att du tittade in till mig. Du är så välkommen 🙂 Jag ska besöka dig lite senare. Alltid roligt med nya bloggvänner!
   Haha, jag väntar fortfarande på mina paket men ett kommer i dag och det andra vet jag nu att det kommer i morgon 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Härligt att ha skogen så nära.
  Visst är det kul att klicka hem saker man hittar på nätet. Man har ju tillgång till allt känns det som. Lite oroande dock för butikerna för det kommer nog att öka med internethandel i framtiden.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det var en stor bonus när vi flyttade hit. Skogen är viktig för både oss och hundarna 🙂
   Jag klickar hem betydligt fler varor nu än förut och jag kommer nog att återgå mer och mer till att handla i butiker när orken har återkommit. För, precis som du, tänker jag en del på att det vore synd om vanliga affärer försvinner.
   Kram

   Gilla

 4. Jag kan se dig dansa fram i takt med musiken där på stigen … ser härligt ut! Lycka till med undersökningen – ja, den är förmodligen redan över när du läser detta 🙂
  Paket är alltid kul och visst är det praktiskt att handla på nätet – tyvärr så är det väl inte så bra för den ”vanliga” handeln…

  Gilla

  • Hahaha, så mycket dansande vet jag inte om det blev, mer ett vaggande. Jag har ju en kropp som en gravid och beter mig nog lite som så 😉
   Undersökningen gick fort och lätt. Läkaren sa att hon tar extra hänsyn till mig och mina besvär när jag kommer och det är ju väldigt snällt 🙂
   Jag har förändrat mitt beteende ganska mycket de senaste åren och sitter hemma i soffan och beställer saker. Men jag bekymrar mig också en hel del för butiksdöden och kommer att återgå till att besöka fysiska butiker när krafterna är tillbaka. Det är i alla fall min avsikt och sedan får vi väl se om jag har blivit alltför bortskämd med att inte behöva ta mig ut. Men jag längtar efter att göra saker så jag tror nog att det blir som jag tror 😀

   Gillad av 1 person

 5. Visst är det roligt att få hem saker som man har beställt. I dag hämtar yngsta fröken ut ett paket innehållande tre blusar som ska vidare till mig. Hoppas undersökningen gick bra på alla vis. Smart att ta en så pass tidig frukost för att slippa att bli vrålhungrig!

  Kram

  Gilla

  • Ja, det är alltid spännande att se om artiklarna motsvarar förväntningarna 😀 I bland blir man besviken men jag hoppas att det inte blir så nu. Jag hoppas du också blir nöjd 😊
   När jag ändå var vaken tyckte jag att det var en bra idé med tidig frukost och det blev nog lite lättare att stå ut tills undersökningen var klar. I bilen hem åt jag en medhavd matsäck 😀

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s