Ett väldigt roligt besök

Så glad jag blev när min son hörde av sig på kvällen i förrgår och frågade om han och hans flickvän (och nu även sambo) fick komma och hälsa på nästkommande kväll och stanna till dagen efter. Klart jag ville det. Det är alltid lika kul när något av mina barn kommer hit och jag såg väldigt mycket fram emot att även få träffa det nya tillskottet i familjen, den tjej som jag hade förstått snabbt hade vunnit min sons hjärta. Jag hade inga som helst planer på att denna fina tjej skulle behöva känna sig granskad för att bli godkänd. Det är inte min uppgift. Jag var helt övertygad om att jag skulle tycka mycket om henne eftersom min son har fallit pladask för henne och har pratat väldigt varmt om henne. Så rätt jag hade i det.

Det kändes väldigt bra direkt, precis som jag hade trott. En varm kram och några hälsningsord var allt som behövdes och det fanns ingen is som behövde brytas. Bara glädje över att min son och hans flickvän har hittat rätt och att jag genast tyckte mycket om henne.DSC_0089

För första gången på länge regnade det inte i morse. Nikon fick följa med och det har nog dykt upp några fler höstfärger sedan förra gången.CSC_0065CSC_0067CSC_0080

Här var det någon som tyckte att jag hukade för länge så han klämde in sig i motivet och tittade förebrående på mig. Hela bilden blev suddig men ändå ganska söt.

CSC_0079

Flera av mina bloggvänner har visat upp väldigt fina foton på dekorativa svampar, både ätliga och oätliga. Jag har sett sådana också men som kontrast väljer jag att lägga ut några bilder som är lite mer äckliga men kanske i någon mening även lite dekorativa. Jag har haft med foton på bläcksvampar förut men här ser ni hela förloppet i en bild. Lite suddigt även här men ni kan i alla fall uppfatta förfallet från fin matsvamp till inte så trevligt kladd. Nästa bild är ganska fascinerande om man klarar av att titta på det som är lite äckligt.CSC_0072CSC_0077CSC_0085CSC_0086CSC_0088DSC_0014DSC_0019DSC_0024DSC_0026


15 comments

 1. Härligt med nytillskott i familjen! De ser lyckliga ut de tu 🙂
  Jo de där svamparna kan se rätt ruggiga ut och vilken märklig svamp egentligen. Jag har nog alltid trott att den är oätlig (du vet ju att många svampar faller in under den kategorin hos den svampanalfabet som jag är) men se där har du lärt mig något nytt 😉

  Gilla

 2. En mycket sund inställning som mamma/svärmor att möta barnens respektive med ett öppet sinne, det finns dessvärre dom som inte gör det. Min son är ju bara elva, snart tolv, men så småningom hoppas jag att jag ska ha samma öppna sinne….

  Gilla

  • Eftersom du redan nu har den inställningen så är jag säker på att det blir så. Jag tycker att det är ganska självklart. Vi vill ju våra barns bästa och att välkomna deras val av partner ger bäst förutsättningar för en fortsatt fin relation med dem. Om någon gör min son lycklig så blir jag också lycklig. Så enkelt är det 🙂

   Gilla

 3. Så mysigt med oväntat men kärt besök och självklart tackar man inte nej. Så roligt att du fick träffa sonens flickvän och sambo och att allt kändes bra direkt. Jag tror också att det är viktigt att möta en flick- eller pojkvän med ett öppet sinne för barnen ska göra sina egna livsval och finna den rätta vägen. Jag har tyvärr varit med om att det inte alls kändes så men det var bara att acceptera. Relationen tog slut efter två år och vår avkomma i fråga insåg då att det varit helt fel. Men som mamma aktade jag mig väldigt noga för att säga något under resans gång.

  Kram och god tisdag!

  Gilla

  • Det var säkert klokt av dig att inte säga för mycket i den situationen. Det kunde ha påverkat tilliten senare när du verkligen behövdes för ditt barn. Men det är klart att det finns gränser för hur mycket man kan hålla inne med. Om det värsta skulle hända och misshandel el annat hemskt skulle finnas med i en relation så skulle jag inte vara så tyst. Men jag har alltid tyckt om de partners som jag har blivit presenterad för. Det enda som är tråkigt är att förlora kontakten med någon som man har tyckt om när ett förhållande spricker.
   Kram och detsamma!

   Gilla

   • Men visst, hade det gällt misshandel så hade jag inte tigit en sekund men nu var det inte så illa. Även om jag faktiskt tyckte att ett psykiskt undertryckande förekom. Men nu löste det sig själv och med det är vi alla nöjda i dag. Däremot är det tråkigt när personer som man tyckte mycket om har försvunnit ur bilden vilket också har hänt. Men inte heller över det ska jag styra…

    Kram och god kväll!

    Gilla

   • Så skönt att det löste sig och utan att du behövde blanda dig i. Jag hoppas att det inte gav några stora men som måste hanteras. Även om vi inte vill påverka så vill vi ju ändå att våra barn ska förstå att de kan be om råd och hjälp om de vill. Jag tror att både du och jag har lyckats förmedla det budskapet och det är också en trygghet för både oss och dem.
    I ett fall har det blivit jättebra med en före detta relation. Min son är bästa kompis med en tidigare flickvän och trots att de nu båda har nya relationer kan de inte vara utan varandra. De säger att de är familj och de är verkligen viktiga för varandra. Alla är ok med det och jag tror att det också är en förändring som ligger i tiden 😀 Då känns det som om jag inte har förlorat henne helt heller.
    Kram

    Gilla

 4. Så roligt att få besök av son och flickvän! Jag resonerar precis som du, skulle aldrig heller granska för att godkänna någon. Sen finns det tyvärr föräldrar som varit med om att upptäcka att en flickvän/pojkvän inte varit bra. Men då får man hoppas att ens barn upptäcker det själv.
  Kram

  Gilla

  • Det blir ju mycket roligare om man är inställd på att tycka om sina barns partners. Oftast är det säkert helt rätt val men det är klart att mammainstinkten ibland varnar och om det visar sig vara befogat kanske man i alla fall vill visa att man finns där om hjälp behövs. Hos mig ringer inga varningsklockor för någon i mina barns närhet så jag är bara glad för deras lycka 😀
   Kram

   Gilla

 5. Så trevligt med besök! Självklart är det barnen själva som gör sitt val numer och som förälder hoppas man att de hittar den stora kärleken – sen är det förstås en bra bonus om man klickar bra med barnens val 🙂 De ser lyckliga ut och är ett fint par tillsammans!
  Fina höstbilder … ser ut som hösten kommit längre hos dig än här, men det kanske bara är ditt urval av bilder som förstärker den känslan. Bläcksvampar är fascinerande och jag tycker inte bilderna är det minsta äckliga – har ett antal liknande bilder i arkivet 🙂

  Gilla

  • Jag tycker att vi ska ta död på myten om dåliga svärmor/svärdotterrelationer. Möter man varandra med positiv inställning och respekt så tror jag att det oftast leder till något bra. Jag har en jättebra relation till min svärmor och mycket kontakt med henne och min man tyckte mycket om min mamma. Kanske goda förebilder från vår tid har påverkat, det vet jag inte, men jag vet att livet blir mycket roligare om man söker vänskap i stället för konflikt.
   Det är fortfarande mycket grönt hos mig och du har helt rätt i att jag har valt ut motiv med höstfärger. Men de finns där och blir fler hela tiden. Med lite solsken skulle det vara en fantastisk tid nu 🙂
   Nej, egentligen tycker jag inte heller att bläcksvamparna är äckliga. Men jag vill inte gärna att hundarna ska gå nära och bli kletiga i pälsarna 😉

   Gillad av 1 person

 6. Underbara bilder Ingrid!! Och den förebrående blicken är så ju bra haha – älskade vovvar! Mysigt att få en extra familjemedlem och vilken läcker hårfärg. Det är En av de saker min ålder hindrar mig från, att ta en härlig färgklick i mitt hår! Men det har jag å andra sidan gjort en del när jag var yngre. Jättefint är det.
  Bläcksvamparna var för mig väldigt intressant att se.
  Kram

  Gilla

  • Tack Ina! Ja, Kasper slängde fram sin nos precis när jag skulle trycka ner knappen så jag hann inte låta kameran ändra fokus och samtidigt ryggade jag bakåt lite. Ändå blev det inte suddigare än så och jag gillar bilden 😀
   Jag gillar också hennes hårfärg och jag beundrar folk som vågar vara annorlunda. Min yngsta dotter hade en period då hon hade knallblått hår och då var jag lite stolt över hennes mod. Nu är det lite vanligare med annorlunda hårfärger och man ser det oftare. Det är synd att ålder ska behöva vara ett hinder men tyvärr tror jag att du har rätt i att många, i alla fall äldre, skulle titta lite snett och vara dömande. Jättetråkigt!
   Fjällig bläcksvamp är lite speciell och många tvekar nog att plocka dem. Men de är trestjärniga (läckra) när de är små och helt vita. Bara man undviker dem så snart de börjar skifta färg så är det ingen fara 🙂
   Stor kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s