Reklam utan vinstintresse

Nu ska jag göra lite reklam. Det händer nästan aldrig och om det någon gång kommer någon slags rekommendation från mig så kan ni vara säkra på att jag inte gör det av ekonomiska skäl. Det är bara mina egna åsikter jag framför och det är helt utan vinstintresse.

Jag är en stolt storasyster och nu ska min lillasyster Gunnel (som jag f ö delar hus med) släppa sin andra bok. För att presentera den på ett lite festligt sätt blir det bokrelease med mingel, snittar, bubbel och annat gott. Naturligtvis ska min syster även säga några ord och som den vana föreläsare hon är blir det helt säkert ett trevligt inslag i programmet. Denna bokrelease går av stapeln i Linköping den 9:e Oktober kl 17.00 och om någon är intresserad så hjälper jag gärna till med anmälan. Jag tänker vara med, åtminstone en del av kvällen, beroende lite på dagsformen. Jag ska leta upp en skön sittplats och sitta där med lite smaskigt tilltugg medan jag med ett leende tittar på folk och kanske t o m säger något till någon. Det är vår gemensamma storasyster som står för tilltugget. Hon är duktig på sådant och van att laga stora mängder mat. Vi kommer alltså att vara där alla tre i syskonskaran. Gunnel Ryners foto.

För att få en aning om vad Gunnels bok handlar om kan ni klicka på länken nedan. Där hittar ni de första 30 sidorna och kanske ger de mersmak.

Gunnels bok

Nu har jag gjort något som jag troligtvis inte gör igen. Ett helt inlägg som bara är reklam för något. Men när det gäller min syster och hennes bok och när jag dessutom helt ärligt tycker att boken och ämnet ger insikter och aha-upplevelser som alla kan ha nytta av, då är det ok med ett reklaminlägg – helt utan vinstintresse.

 


11 comments

 1. Det lilla jag har kikat på boken får mig att tro att den är skriven för att just jag ska läsa den. Nästan lite läskigt att du tipsar om den precis när det stormar som värst både privat och på jobbet 😉
  Men den ska jag absolut införskaffa och läsa både fram och baklänges! Tackar och bugar för tipset!

  Gilla

  • Kul att du känner så 🙂 Jag tror inte du blir besviken. Jag vill inte pressa dig till fler inköp men hennes första bok kanske är ännu bättre, eller i alla fall lika bra (Släng problemglasögonen – starta en positiv revolution). Den visar med exempel och vetenskapliga undersökningar hur mycket bättre man presterar och mår om man utgår från det man gör bra i stället för att fokusera helt på problem. Både privat och i arbetet. Jag har fått många aha-upplevelser när jag har läst böckerna. Så självklara saker egentligen men så lätt att glömma bort.
   Nu blev det ännu mer reklam men du förstår nog att jag inte vill att du ska känna dig tvingad till något 🙂

   Gillad av 1 person

   • Ingen fara, jag förstår 🙂
    Jag tackar och bugar för tipsen som skrivet. Har lagt en bevakning på den nya boken och vem vet, kanske den första åker med av bara farten!
    Och givet ska du göra lite reklam för systers böcker – det finns det nog ingen som misstycker att du gör! (och det skulle jag också göra)

    Gillad av 1 person

 2. Vad roligt att din syster skriver böcker och föreläser. Jag hade jättegärna kommit men det är lite för långt tyvärr.
  Jag har ju ett långt arbetsliv bakom mig och har haft åtskilliga chefer, med tanke på vad vi skrev om tidigare. Vissa saker är så självklara, att man får beröm och cred för vad man gör och att man inser att god stämning och bra ledarskap främjar trivsel och att man därmed presterar bättre. Därför är det så obegripligt att en del arbetsgivare gör precis tvärtom.
  Kram

  Gilla

  • Min syster har lyckan att jobba med det hon brinner för och verkligen trivs med att göra. Jag tror att det märks både i böcker och i föreläsningar 🙂 Det säger ju sig självt att om man mår bra och trivs så presterar man bättre. Det gäller bara att få alla chefer att inse det. Men även i privatlivet behöver många tänka till. Hur är vi egentligen mot andra människor? Vi är deras miljö och tvärtom. Oftast kan det vara en bra idé att fundera över hur man själv är. Jag har tänkt mycket på det och även om jag inte kan ändra på allt så försöker jag tänka till lite oftare 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Klart du ska göra reklam för din systers bok!
  Absolut en intressant och läsvärd bok för alla mitt i arbetslivet! Hon är duktig din syster!
  Jag är lat av naturen och numer när jag är pensionär så gör jag bara det jag vill (nästan) … och miljön är garanterat stressfri 🙂
  Den 9 oktober är tyvärr en måndag och varje måndagskväll är jag upptagen av svampklubben – vi är två som håller i artbestämningen till deltagarna … varav jag är den ena och vi brukar ha fullt upp.
  Önskar din syster Lycka till i alla fall! 🙂

  Gilla

  • Haha, ja många av oss har redan fixat den bästa miljön för just oss 🙂 För en del går det av bara farten och utan att man tänker så mycket på det. Det är ju det absolut bästa.
   Min syster är absolut jätteduktig och jag tror inte att någon kan förstå hur mycket arbete hon har lagt ner på sina böcker och för att få till bra föreläsningar. Men så älskar hon ju det hon gör och det underlättar så klart 😀
   Hälsningen ska framföras 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Vad roligt, tänk om jag bodde närmare. Jag klickade upp boken i mobilen men får nog öppna den i datorn sen eller köra ut sidorna för att kunna läsa. Den verkar spännande. Är övertygad om att hon har bra tips.

  Gilla

  • Det hade varit kul om du hade kunnat dyka upp där men självklart är det en för lång resa. Men boken, eller böckerna, är väldigt bra och ger många insikter 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Men självklart ska du göra reklam för din duktiga systers andra bok! En snabbtitt gjorde mig definitivt nyfiken så det är inte otänkbart att det blir ett köp här 😀

  Kram

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s