Regnet har gjort nytta

Vädret har inte varit särskilt kul sista tiden. Lite väl grått och ruggigt. Men jag hörde på nyheterna att grundvattennivåerna nu håller på att fyllas tack vare regnet. Det kan ju vara något att glädjas åt. Vi, som gillar svamp, kan även konstatera att nu ploppar de upp med en rasande fart. Det är också tack vare regnet. Jag plockar inte många sorter och jag letar inte efter de svampar jag vill ha men trots det har jag kommit hem med ett lass svamp varje morgon. Utom i dag. Det här blev den här dagens skörd:

CSC_0010

Ganska skönt med en dags vila från svamprensning faktiskt.

Min svägerska for hem igen i går eftermiddag och vardagen har nu återgått till det normala. Det blev några händelserika dagar när jag först åkte till Örebro i helgen och sedan fick trevligt besök några dagar i början av veckan. Jättekul alltihop men nu håller jag på att återhämta mig från allt detta roliga. Det innebär morgonpromenad, lite styrketräning (som jag tar ledigt från när jag har annat för mig) och nästan inget annat. Jag berömmer mig själv och säger till mig att jag är duktig som ändå håller igång med denna träning ca tre gånger i veckan. Men det står t o m i min journal att jag gör detta så det sätter lite press på mig. Det är faktiskt ganska skönt också och jag känner att det gör gott. Matlagning behöver jag inte hålla på med förrän om flera veckor. Jag har hållit mitt löfte och lagat nya maträtter flera gånger i veckan men nu måste jag tömma frysen på alla matlådor. Jag har nästan inga burkar kvar och väldigt dåligt med plats i frysen. Jag ser inte det som ett löftesbrott för jag ska återuppta den vanan när all denna mat börjar ta slut.

Jag fick ett samtal från min kontaktsköterska härom dagen. Hon brukar ringa någon dag efter provtagningarna och den här gången berättade hon att alla levervärden hade gått ner och nu är de normala. Så är det med den här sjukdomen. När cystorna tar över levervävnaden så växer levern och bildar ny vävnad. Det räcker för att ge bra värden. Kanske ska jag vara tacksam för det. Jag behöver ju aldrig vara orolig. Men det blir så trångt i min buk och organen kläms ihop. Som alltid frågade sköterskan om min vikt. Jag får inte gå ner i vikt och helst ska jag ha några kilo extra när det blir dags för operation. Jag sa att jag håller vikten och att jag och svägerskan har proppat i oss massor av godis. ”Vad bra” utropade  hon. Inte riktigt vad jag hade trott. Jag frågade om de inte vill att min kost ska vara lite nyttigare  än så men hon verkade inte orolig för det utan hon tyckte verkligen att det var bra att jag vräkte i mig godis. Hur många har fått den reaktionen från sjukvården?


8 comments

 1. Det var onekligen en oväntad reaktion för annars brukar sjukvården ha helt andra synpunkter. Men samtidigt är det skönt för lite gott behöver man unna sig lite då och då. Bra att du håller i gång med ditt träningsprogram. Många bäckar små… Kanske gör journalanteckningen sitt till men samtidigt så är du säkert klok nog att följa goda råd.

  Kram

  Gilla

  • Jag köper inte ofta godis men om jag gör det så proppar jag i mig för då är det så gott 😉 Det är lite kul att också få höra att det är bra. Lite frestande blir det att köpa mer godis men jag behöver, som tur är, inte handla den närmaste veckan så kanske suget hinner försvinna.
   Jag har faktiskt tränat med det här träningsprogrammet i många år. P g a min värk har jag testat massor av olika metoder och jag har plockat ut de bitar jag känner att jag mår bra av och satt ihop ett eget program. Det har fått godkänt av sjukgymnast. Jag fick höra att jag gör allt rätt och därför fortsätter jag med samma program. Nu har mina kontakter i vården varit snabba med att ta till sig det och peppar mig att hålla igång träningen även för att förbereda för allt som väntar. Ibland lyckas man göra något rätt 😀
   Kram

   Gilla

 2. Det var ju intressant att hon tyckte det var ok med godis! Men det visar väl att det är viktigast att du inte går ner i vikt. Jag är själv en riktig godisråtta 😀 men försöker hålla det till helger. Jag har ett mantra: hellre chokladrutor än magrutor 😀
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag tyckte att det var en lite kul reaktion på mitt godisätande 🙂 Jag förstår ju att hon inte vill att jag ska leva på godis men det gör absolut inget om jag någon gång stoppar i mig lite för mycket.
   Ditt mantra fungerar säkert bra, det förgyller i alla fall livet 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Oväntat att sköterskan var så positiv till godiset 🙂
  Bra att du håller igång och tränar – bra för både kropp och själ 🙂
  Önskar dig en fin helg!

  Gilla

  • Ibland blir man lite överraskad 🙂
   Jag känner att jag mår bra av min träning och då är det inte så svårt. Visst tar det emot emellanåt men bara jag kommer igång så känns det lättare. Totalt, med stretching efteråt, tar det ca 50 minuter och tiden har jag ju 🙂
   Tack detsamma.

   Gillad av 1 person

 4. Hon tänker nog att du får lite extra energi av godiset kanske 🙂 Du verkar vara duktig på att ta hand om dig så säkert därför hon inte oroar sig över ditt godisintag 🙂 Vad härligt att inte behöva laga mat på ett tag, eller att åtminstone kunna välja om man idag ska laga något eller bara ta något ur frysen beroende på vad man vill lägga sin energi på 🙂 Kram

  Gilla

  • Haha, hon skulle nog inte jubla om jag hade den dieten varje dag men som en engångsgrej tyckte hon att det var bra 🙂 Jag äter nog ganska bra och varierande i vanliga fall men visst, lite mer grönsaker skulle inte skada. Det är så lätt att bara fixa en stor bytta med vitkålssallad och sedan äta av den i en vecka. Jag får alltid massor av mat över så vissa perioder måste jag äta ikapp och tömma frysen. Det är väldigt skönt när matlagningslusten inte vill infinna sig 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s