Målsånna

Ett alldeles nyupptäckt ställe med permanentboenden och uthyrningsstugor blandat. Vår lilla stuga, som heter Blåsippan, ligger precis vid Anebysjön och ännu en gång njuter jag av att kunna titta ut över sjön vad jag än sysslar med. Undantaget är mitt sovrum men där ska jag ju i alla fall mestadels ha ögonen stängda, så jag kan överleva utebliven sjöutsikt därifrån.

Jag är väldigt stolt över mig själv just nu. Jag är en teknisk idiot men nu har jag lyckats koppla upp datorn mot min mobiltelefons G4-nät. Min syster hjälte mig en god bit på vägen i går men vi lyckades inte klura ut hela lösningen. Nu, när jag som vanligt är uppe tidigt på morgonen, har jag listat ut det som fattades och kan alltså surfa och blogga med datorn. Jag hade klarat mig med att bara kolla läget på min mobil ibland (gillar inte att skriva på den) men livet blir faktiskt roligare av att kunna ansluta även datorn. Javisst, vi klarade oss utan sådant förr i tiden men nu har vi vant oss vid allt kul nätet erbjuder så varför ska vi avstå från det när möjligheten ges att koppla upp sig.

I går eftermiddag packade vi in oss i syrrans bil och gav oss iväg. Vägarbeten sinkade oss en kvart men vi hade ingen tid att passa så vad gjorde det (förutom att två kontrollfreak, som är inställda på något, har lite svårt att ställa in sina hjärnor på något nytt). Vi kom i alla fall fram till en söt, lite avskavd stuga, som ligger ca 10 m från sjön och det är precis så fint som vi hade föreställt oss. Nalle fick glädjefnatt när han såg att han har en sjö. Det var galopp ut i vattnet, några varv runt stugan av ren glädje och sedan ner och virvla runt i vattnet igen. I vanliga fall lyder han sin matte och stannar på kommando även om något djur springer förbi. Men en sjö är alldeles för lockande för en vattenälskande vovve. Trots bandage fick han hållas tills han var nöjd och det gick inte att låta bli att glädjas med honom.

DSC_1111_20170824_171008_20170824_171114

Min syster satte upp sitt fårstängsel och vovvarna fick hålla sig på insidan av det medan vi packade in alla grejer. Jag hade även den här gången med mig stora kuddar som jag kunde bulla upp bakom bäddmadrassen i min säng och jag fick till det ganska bra. Jag har sovit otroligt gott i natt så min kropp måste ha gillat den väldigt mjuka sängen.

_20170824_170845

DSC_1121

Nu är det dags för hundpromenad så jag avslutar med några bilder från vår tomt och några gäster som besökte oss.

006008009011


11 comments

  • Det är verkligen ett fint och mysigt ställe 🙂 Jag googlade campingstugor. Först i Östergötland och då kom jag till Vadstena, sedan Småland och då dök den här pärlan upp 😀 Det var självklart ett krav att hundarna skulle kunna följa med.
   Kram

   Gilla

 1. Så härligt det ser ut! Hoppas ni får en mysig och behaglig vistelse där. De där gästerna lär ni se mer av gissar jag (om de inte är rädda för hundarna då).
  Visst är det så att en vant sig vid tekniken. Jag vill också gärna kunna koppla upp datorn, föredrar den framför mobilen (liksom jag föredrar kameran framför mobilen). Sen hinner jag inte alltid men det är en annan femma 😉

  Gilla

  • Det blir som man gör det och vi har båda inställningen att det här blir bra. Vädret är inte det allra bästa men det är inte det viktigaste. Jag har en bekväm fåtölj, en skön säng och en sjö alldeles utanför. Då trivs jag 😀
   Nu vet jag hur jag ska göra så nu är jag bara begränsad av hur många Gb jag har och det är jag lite osäker på. Jag hittade en text om att jag ska bli varnad när 2 gb har använts så jag har i alla fall så mycket.

   Gillad av 1 person

   • Jag lärde mig minsann igår att tanka hem extra GB – inte för att det var så svårt precis men jag har inte behövt göra det förr 😉

    Gilla

   • Ha ha… det var synnerligen enkelt i alla fall med Telia. Känner mig inte så särskilt duktig det är nog bara så att jag brukar vara bekväm och låta sambon sköta det mesta i den vägen 😉

    Gillad av 1 person

 2. Så fint och trevligt det ser ut så jag hoppas ni får sköna dagar. Grattis till uppkopplingen. Jag är inte säker på att jag hade fixat det utan Husses hjälp men visst är det ett smart sätt.

  Kram och trevlig fredag!

  Gilla

  • Ja, vi ska ha det skönt oavsett väder 🙂
   Jag tror nog att du också skulle ha lyckats klura ut lösningen. Det är så enkelt att be någon annan om hjälp men om den hjälpen inte finns så klarar man oftast mer än man tror. Sunt förnuft och tålamod räcker långt 😀
   Kram

   Gilla

 3. Kommenterar i fel ordning, men jag har haft så mycket omkring mig de senaste dagarna att jag knappt vet vad det är för dag.
  Det ser verkligen fint ut där i Målsånna! Härliga bilder på glada hundar – och så praktiskt att ha fårstängsel i bagaget!

  Gilla

  • Du måste inte kommentera alla inlägg men tack för att du tar dig tid trots tidsbrist. Det är alltid kul att få kommentarer men ibland hinner man inte och då är det bara så.
   Vi har nog hittat vårt framtida sommarsemesterställe. I alla fall inom landets gränser. Vi bokar nog snart två veckor nästa sommar 🙂
   Fårstängslet kommer väl till pass både när vi är ute så här och när gräsmattan behöver förbättras och hundarna ska hindras från att gräva upp den 😉

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s