Storasyster på besök

Inte bara storasyster utan även två av hennes döttrar kom och hälsade på mig en stund i dag. Planeringen gjordes med hänsyn till mina må-bra-tider och sovtider och intentionen var väldigt god men slutade ändå i att de kom alldeles lagom till min mat-och-sov-stund. Jag kunde inte låta bli att skratta åt det. Det var ingen fara för jag visste att jag kunde ta det lugnt när de hade åkt och de var fullt medvetna om att hos mig är det inga långa besök som gäller. Min syster såg att jag höll på att somna och då tackade de för sig och åkte.

Som vanligt lever jag upp och blir glad när mina fina släktingar, både på min och på min mans sida, kommer förbi en stund. Jag brukar visserligen oftast vara glad men dessa besök gör mig ännu gladare. Tänk så lyckligt lottad jag är som har så många att tycka om, även om vi inte ses särskilt ofta.

Lite senare hade jag ett avtalat telefonmöte med min kontaktsköterska i Linköping. Efter rapport om provsvar och frågor om mitt mående, frågade jag varför det vid det här provtagningstillfället hade tillkommit ett prov. Ett prov som jag efter googling visste handlade om att kontrollera om jag hade någon alkoholkonsumtion. Läkarna på Sahlgrenska hade hört av sig och undrat varför det provet aldrig har varit med och de påpekade att de ville se svar på ett sådant. Min kontaktsköterska sa till mig att hon, efter att ha haft mycket kontakt med mig, inte ens hade tänkt tanken att det provet behövdes och därför hade det inte blivit gjort. Nu är i alla fall det provet också inlämnat och det visade att jag har skött mig bra. Jag var faktiskt tveksam till att äta av tårtan på min dotters bröllop när jag hörde att det var likör i den. Men så överdrivet noga kan man inte vara så att man inte ens kan ta en liten tårtbit. Och det gav inte heller utslag på blodprovet 😉

Jag kan rapportera att min matlagning redan har utökats med två nya rätter. Inga märkvärdigheter utan mer skåprensning. Jag hittade två recept som jag hade ingredienser till. Först blev det en korv- och broccoligratäng. Jag slängde ner några körsbärstomater i formen också och med lite pasta till blev det väldigt gott. Efter att ha ätit en portion blev det fyra matlådor som åkte in i frysen. I dag har jag gjort en ny kycklingrätt med soltorkade tomater, parmesanost, oregano, timjan och lite annat gott. Den glömde jag fota innan jag hade ätit en portion och fryst in de tre matlådor som blev över.

Ni inser nog också att så här kan det inte fortsätta. Jag kanske måste ändra mitt löfte till att bara göra en ny maträtt i veckan. Med alla dessa matlådor kommer frysen snart att spricka annars och det finns inte en chans att jag hinner äta upp allt. Jag måste kanske passa på att laga min mat de dagar då min syster är hemma och kan hjälpa mig att äta. Jag tror att hon skulle uppskatta det. Vi brukar skämta om att hon är lite besviken för att jag inte lagar en massa god mat åt henne. Hon skulle nog vilja att det var som när hon kom upp till oss i Jämtland en vecka på somrarna och jag serverade nya maträtter varje dag. Den tiden är förbi och kommer inte tillbaka. Men kanske kan jag bjussa på mat lite oftare än hittills.

CSC_0009

I morgon eftermiddag ger jag mig iväg till den lilla stugan, alldeles vid en sjö i en småländsk skog. Jag har ingen aning om ifall det finns wifi där så om ni inte hör något ifrån mig (kanske kan jag i alla fall kommentera era bloggar med mobilen) så vet ni varför. Är det på det viset så hörs vi nästa vecka i stället.


9 comments

 1. Så trevligt med besök även om det inte blev så långvarigt. Men visst uppskattar man att träffa nära och kära lite då och då. Skönt att ha alla proverna avklarade för denna gång även om det tillkom ett nytt.

  Båda maträtterna lät väldigt goda tyckte jag. Smidigt dessutom med matlådor i frysen men visst, det finns en gräns för hur mycket man kan ha.

  Hoppas det blir en härlig stugsemester där vid sjön. Fint väder vore väl önskvärt så att ni kan vara ute och njuta av naturen. Här har vi haft ovanligt fint väder med alldeles klarblå himmel och i princip vindstilla. Men jag är inte förvånad för i dag var det ju slut på sommarlovet. För min del blev det två härliga långrundor med Miss E så gärna fler sådana här sensommardagar!

  Kram

  Gilla

  • Jag träffar inte min storasyster särskilt ofta trots att det numera bara är drygt en timmes bilresa mellan oss. Det är synd men hon jobbar mycket och det är ändå ganska långt att åka hit för så korta besök. Vi får ta igen det senare 🙂
   Jag är nöjd med både korv- och kycklingrätt. De blev goda och det är gott med något nytt. Men jag får antingen ge mig mer tid för att äta upp allt eller så måste jag laga mindre mängd av allt, vilket är svårt att vänja sig vid 😉
   Vädret verkar bli lite växlande. Ingen sommarvärme men jag har en liten förhoppning om att det ska finnas svamp i nära anslutning till stugan. Då blir det lyckat oavsett väder 🙂
   Ni kan nog behöva sköna promenader efter jobbet så det är bra för både dig och Miss E att vädret visar sig från sin bästa sida. Sköna promenader i fint väder är så avkopplande.
   Kram.

   Gilla

 2. Mysigt att få besök. Det påminner lite om när man har en liten bebis där man ska försöka tajma in mat- och sovtid vid besök 😊 Vad mysigt det låter med en liten semester vid en sjö. Det är jättehärligt med små resor så man får lite miljöombyte. Härlig tid nu också med sensommar och ett lugn som det inte är när alla har semester. Hoppas du får några sköna dagar!
  Kram

  Gilla

  • Ja, jag är nog lite besvärlig 😉 Men om alla ska få utbyte av besöket så är det bäst att anpassa sig efter mina tider så långt det går. I dag blev det ju inte riktigt så, även om de försökte, men det var kul ändå 😀
   Det ska bli så skönt att få komma iväg några dagar igen. Ännu en gång ska jag sitta och titta ut över en sjö och känna lugnet från naturen. Härligt! 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Ser gott ut det där! Jag ska nog följa ditt exempel och hitta på något nytt varje vecka.
  Ha det så skönt på semestertrippen! Wifi och uppkoppling kan kännas viktigt (brukar vara det för mig i alla fall) men jag tror också att det är bra att koppla ner ibland 😉 Skulle jag själv behöva tillämpa betydligt oftare!

  Gilla

  • Nu för tiden är det så lätt att googla fram ett nytt, gott och spännande recept. Bara att knappa in det du är sugen på och vips, så har du massor av recept att välja mellan 🙂
   Kanske klarar jag mig utan internet i fyra dygn men det kommer att kännas konstigt och tomt. Förhoppningsvis har de något att erbjuda där. Jag hoppas i alla fall att det finns bra mobiltäckning så att lite nättid kan bli möjligt.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s