Dagg och sol i kombination

Ibland bjuder naturen på konstverk som man inte ser i vanliga fall. Spindelnäten finns alltid där, det känns när det fastnar trådar i ansiktet på mina promenader på skogsstigarna. Men en solig morgon då daggen inte har torkat bort ännu, då framträder dessa små underverk och plötsligt syns de överallt. Jag såg massor av nät men ingen spindel. Borde de inte sitta där och lura på alla flugor och andra insekter?

DSC_1107

Den här bilden tog jag med min gamla mobil. Den kanske hade blivit ännu bättre med Nikon men jag vet att den bara hade blivit en suddig röra med min nyare mobil. Jag vill verkligen inte byta tillbaka till den. Jag måste väl lämna in den på service men jag tror inte att jag kommer att använda den även om den blir som ny. Eller om jag t o m får en ny i utbyte. I stället får den bli min reservmobil och min gamla ”sony xperia z1 compact” och jag fortsätter att återigen vara kompisar. I alla fall tills ”sony xperia z5 compact” kommer ut på marknaden. Den vill jag ha!

De senaste dagarna har jag emellanåt ägnat mig åt att få ordning i mina receptpärmar. Mängder av utklippta och utskrivna recept låg lösa i en enda röra men nu är de sorterade, klistrade på papper och instoppade i plastfickor som nu sitter bakom rätt flik i pärmarna. Jag konstaterade att jag har massor av recept som jag aldrig har provat. Min matlagning hålls på en minimal nivå sedan jag blev ensam.  Det är inte kul att laga mat. Men jag måste ju äta och då och då gör jag något enkelt som det blir många matlådor av. När jag satt där med alla recept kände jag en liten lust att kanske åstadkomma något lite mer avancerat. Jag har ju tid. Allt behöver inte vara klart på en kvart. Jag bestämde mig för att hädanefter ska jag laga någon helt ny rätt minst två gånger i veckan. Det ska bli mer varierat än min nuvarande mathållning och jag ska bli duktigare på att även äta grönsaker (jag gillar ju grönsaker men är oftast för lat för att göra ens en sallad).

Det låter väl som ett ganska bra löfte till mig själv. När jag skriver att det ska bli mer avancerat än vanligt så betyder det inte så mycket eftersom det jag lever på nu oftast är väldigt simpelt. Det borde alltså inte vara så svårt att hålla mitt löfte och nu ska jag gå och inventera förråden för att se vad jag kan få till. Om inte annat så är det bra att ha några goda färdiga matlådor att ta med när det är dags för minisemester nr 2 på torsdag och över helgen.

 


19 comments

 1. Det där med att komma på vad man ska äta är ett evigt problem. Det blir ofta samma, samma. En bra idé att försöka infoga en eller två nya rätter i veckan till ”standardmenyn”. Det behöver ju inte nödvändigtvis vara krångligt för att det är nytt 😉

  Gilla

 2. Jag är också dålig på att laga mat. Känns som jag har typ 5 rätter som jag alternerar mellan. Vi har en fin nästan saluhall på en Coop-affär här och ibland köper jag lite lyxigare färdigrätter där. Blir oftast på helgen när jag jobbar. Man får lyxa till det lite ibland.
  Kram

  Gilla

  • Jag har också börjat köpa fler färdigrätter men oftast blir det inte någon lyxmat. Kanske borde jag också unna mig något lite lyxigare någon gång. Det är bara det att jag tycker att det är lika gott med goda smaker i enklare matlagning. På min dotters bröllopsmiddag blev det väldigt god mat och det är i sådana sammanhang som det är roligt att äta något festligare. Annars är det inget jag längtar efter.
   Kram

   Gilla

 3. Ett tag hade jag som ambition att laga minst en nytt rätt varje vecka och en period fungerade det. Men tyvärr har vi fallit tillbaka till ganska säkra kort men ambitionen är väldigt god så jag får nog skärpa till mig.

  Bilden på spindelnätet blev väldigt vacker tycker jag!

  Kram

  Gilla

  • Jag vågar inte lova att jag håller mitt löfte hur länge som helst men, som du säger, ambitionen är god även hos mig, så jag ska verkligen försöka 🙂
   Tack, det var fullt av spindelnät överallt och just där var det ganska öppet så solen speglade sig i de daggtyngda näten.
   Kram

   Gilla

 4. Snyggt foto på spindelnätet! Läckert på bild, men otrevligt att få i ansiktet!
  Svårt det här med vardagsinspiration när det gäller maten – lättast att ta det gamla invanda. Jag är usel på att följa recept .. det börjar så bra, men slutar ofta med att jag hittat på en alldeles egen rätt 🙂

  Gilla

  • Tack! Jag ägnar en stor del av promenaderna med att ta bort spindelnät från ansiktet och det skulle jag gärna slippa 😉
   Första gången jag gör en ny maträtt brukar jag följa receptet men sedan fixar jag till det efter min smak 😀

   Gillad av 1 person

  • Jaha, då missförstod jag infon när jag kollade upp mobiler. På flera sidor kunde man sätta upp sig på väntelista för att få meddelande när den kommer. Kanske är den bara slut i deras lager. Det blir nog en sådan så småningom för jag gillar, som sagt, min z1 väldigt mycket 🙂

   Gilla

 5. Du har så rätt. Det är trist att äta ensam och jag blir så lat och ids inte laga något ordentligt. Nu har jag ju sådan tur att brorsan och jag som bor så när varandra lagar mat var annan dag och då blir det lite trevligare och han är en fena på kinamat och jag är rätt bra på husmanskost . Han fiskar och filear och jag steker. Har du ingen granne som du kan göra som oss. Laga mat varannan dag. Då får man bra mat varje dag och varannan dag behöver man inte ens bry sig utan gå till dukat bord. Fint det.

  Gilla

  • Sedan jag flyttade hit har jag varken haft ork eller energi över till ett socialt liv så just nu känns det mest bara jobbigt att ha kravet att laga mat åt någon annan. Annars vore det en bra idé 🙂 Men våra grannar består av familjer så de har nog fullt upp med sig själva. Jag har ju min syster i samma hus men vi tycker båda att det är skönt att vi inte har några krav på varandra. Vi har en väldigt bra relation med precis samma uppfattning om hur vårt sysbo-arrangemang ska se ut. Trevligt umgänge i korta stunder men inga krav på något sätt. Vi har dessutom väldigt olika tider så det skulle vara svårt att få ihop det 😉 Det händer att vi äter tillsammans men oftast gör vi det inte. Men kanske kommer hon upp till mig om hon känner att det kommer goda dofter härifrån lite oftare 😀

   Gilla

  • Med rätt förhållanden kan man göra fynd där man inte tror att de finns 🙂
   Husbåt låter spännande. Jag måste titta in till dig och se om jag kan stilla min nyfikenhet 🙂

   Gilla

  • Du hade så rätt. Den låg i skräpposten så det var bra att du gjorde ett nytt försök. Jag har nyligen ändrat inställning och från att tidigare ha godkänt varje kommentar måste jag nu bara godkänna den första kommentar varje enskild person gör. Jag måste nog vara lite uppmärksam på om det innebär att dessa hamnar i skräpposten.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s