Saker som kunde ha fungerat bättre

Regnkläder är väldigt bra. Jag har kostat på mig både ett set med jacka och byxor och något som är ett mellanting mellan kappa och jacka. Denna regnkappa når nästan ner till knäna och den är helt underbar när det regnar. I alla fall från huvudet och ner till just knäna. Där den slutar hamnar allt som har runnit av den, ända från luvan. Det innebär att jag kan vara helt torr till knäna men där plaskar det om mina jeans efter en liten stund. Jag kunde förstås ta på mig regnbyxorna men det skulle bli fruktansvärt varmt och klibbigt när det är varmt ute. Det konstiga är att nedanför knäna blir jag inte särskilt blöt. Det är bara ett litet område som fångar upp allt vatten. Det här kan inte vara ett fenomen som bara drabbar mig. Det borde vara känt för regnplaggstillverkare och kunskapen om att deras regnkappor ska vara någon dm längre borde finnas. Om jag någonsin behöver köpa en ny regnkappa så vet jag i alla fall vad jag ska titta efter.

En annan sak, som inte är riktigt som den ska, är min mobil. Den har varit seg nästan från första dagen jag köpte den. Inte så seg så att jag har orkat reklamera den men jag har märkt att den långsamt blir sämre på flera sätt. Nu har gränsen för vad jag accepterar nåtts. Jag kan stå ut med att skärmen låser sig några sekunder ibland och att det emellanåt tar evigheter att få till ett sms. Men när samtal plötsligt bryts och skärmen några gånger har varit helt svart trots att någon ringer till mig (svårt både att svara och att se vem som ringer då), då känns det inte så kul. Inte blir det bättre av oron för att det ska hända just när samtalet från Sahlgrenska kommer.  Jag letade fram kvittot och garantin gäller flera månader till. Ingen panik alltså utan jag kan åka in till Linköping och reklamera den någon dag när orken finns.

Nu har jag plockat fram min gamla, fina, snabba och mycket mindre mobil. Baksidan är krossad och en lucka är lös men vad gör det. Den fungerar felfritt och jag känner hur mycket jag tycker om den. Det är nästan så att jag inte vill reklamera den nya och få tillbaka den. Jag gillar den gamla mobilen mycket mer. Visst, allt blir mindre på den lilla skärmen men den är ju så smidig att stoppa i fickan och ta med sig. Jag får väl hoppas på att min sega mobil måste bytas ut och då kanske jag kan lägga till mellanskillnaden för att få en ny, uppgraderad version av kompaktmodellen.

DSC_0003

Nu är Nalle en väldigt glad vovve igen. Hans ”mamma” kom hem i morse och det blev pusskalas vid dörren och sedan fortsatte de kramas i vardagsrummet en lång stund. Det är tur att hundar inte blir sura för att de blir övergivna. Det är aldrig några bittra känslor utan bara massor av glädje och kärlek vid återseendet.

 


10 comments

 1. Låter härligt att Nalle är glad igen 😊 Min första perserkatt och jag hade ett speciellt förhållande. Hon var i stort sett aldrig längre än en meter från mig men gömde sig alltid när någon kom och hälsade på. En gång hade jag varit på semester några dagar och Svea, som hon hette, var överlycklig när jag kom hem. Samtidigt kom grannen in och då skulle ju Svea gömma sig men jag såg på henne att hon ville inte lämna mig, jag kunde riktigt se hur hon var brydd men då löste hon det med att istället försöka skrämma iväg min granne genom att se arg ut och fräsa på henne. Hon fräste på människan som gått dit och sett till att hon fick mat och hade det bra!! Jag fick be om ursäkt å Sveas vägnar.
  Det är inte så länge sen mobilerna var riktigt små och nu är dom stora igen. Men det var på den tiden man bara ringde eller skickade sms med mobilen.
  Kram

  Gilla

  • Stackars Svea, vilken knepig situation hon hamnade i. Hoppas grannen inte tog illa upp. Svea ville ju bara kunna välkomna sin matte.
   Vår första mobiltelefon var inte mobil. Jag har för mig att vi bara sa biltelefon på den tiden. Min man och hans kompanjon hade ett litet skogsföretag och ofta var de ensamma långt ute i skogen. Därför var de tidiga med att skaffa telefon, för säkerheten. Det var på 80-talet och jag minns att jag tyckte att 20.000:- för en telefon var hiskligt mycket pengar (det är det nu också). Det var ett stort schabrak som inte ens gick att bära med sig. Det såg mer ut som en vanlig gammal telefon med riktig lur och sladd till en enhet som satt i skogsmaskinen. Min man fixade så att vi kunde koppla in den i bilen också så vi hade tidigt med oss telefon på resor. Sedan blev telefonerna mindre och mindre tills för några år sedan. Min ”gamla” är också en smartphone men mer kompakt och eftersom jag oftast skriver på datorn går det bra att ha en liten telefon. Mycket smidigare 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Teknik ska liksom bara fungera, allt annat är otroligt irriterande. Och jag förstår ju att du väldigt gärna vill att din mobil ska fungera klanderfritt med tanke på vad du väntar på för samtal.
  Jag förstår att Nalle blev glad – hundar är härliga på det viset. Ingen långsurhet där inte 😉

  Gilla

  • Jag tänker ibland på hur det var när vi var bortresta och ingen kunde få tag på oss på flera veckor. Så skönt det var. Men samtidigt känns det mycket tryggare nu. Speciellt när ungarna inte är hos mig jämt för jag vill ju kunna ha koll på dem 😉 (jag ringer inte och kollar dem stup i kvarten).
   Nalle är inte riktigt lika glad längre för hans ”mamma” har stålsatt sig och satt på honom en tratt. Såren på tassen läker inte som de ska med bandage. Förhoppningsvis läker de fort nu så att han kan få bada mycket på vår lilla stugsemester i slutet av veckan 🙂

   Gillad av 1 person

   • Ja det var andra tider då, något man kan sakna ibland. Att inte alltid vara nåbar.
    Stackarn 🙂 Kommer matte hem och är lite hård på honom… men i förlängningen är det nog det bästa trots allt (inte lätt att förstå om man är hund förståss).

    Gillad av 1 person

 3. Jag har noterat precis samma sak med mina regnkläder. Vill man inte bli våt så är det bara att ta på sig regnbyxorna också. Som hundägare kommer man ju ut i ur och skur och kan inte alltid vänta ut regnet. Ibland är jag lite lat och tar ett paraply i stället vilket fungerar med en hund men när vi hade två var det helt omöjligt.

  Vilken otur med mobilen men tur att det finns garanti kvar så att du kan reklamera den. Även om din gamla fungerar så finns det ju ingen anledning att inte klaga. Min iPhone 7 går som en klocka och jag är supernöjd med den. Det är min tredje iPhone och alla har fungerat lika bra. Hade jag inte tappat sexan hade det inte blivit en sjua. Nu visade det sig att jag hade garanti kvar och fick en helt ny sexa så inköpet av sjuan var något onödigt…

  Kan tänka mig att Nalle blev väldigt glad när matte kom hem igen även om jag är säker på att det inte gått någon nöd på honom 😉 Men visst märks det när någon i flocken inte är hemma.

  Kram och trevlig lördag!

  Gilla

  • Då är det inte bara jag som på något sätt beter mig knasigt 😉 Paraply är svårhanterligt för mig när jag har båda hundarna men vore det inte för de blöta knäna så skulle jag inte alls ha något emot promenader i regnkappa.
   Jag tänkte skriva att det var otur med dina telefoner men så är det ju inte riktigt. Kanske var det otur att du hann köpa en ny men det var bra att garantin gav dig en ny. Det fanns säkert någon annan i familjen eller bekantskapskretsen som behövde en ny telefon eller så har du kvar en i reserv. Det kan vara bra om service behövs på den du använder.
   Nalle var överlycklig, ända tills ”mamma” satte en tratt på honom för att ge såren på tassen bättre chans att läka. Undrar om inte moster står lite högre i kurs just nu 😉

   Gilla

 4. Skönt att Nalle är glad och nöjd igen 🙂
  Jag känner igen problemet med regnkappa/ jacka där man blir genomsur där de slutar och det är nog bara regnbyxor som kan råda bot på blöta knän, men som sagt det blir varmt – väldigt varmt!
  Trist med din nya telefon – bra att du har garanti kvar och bra att den gamla funkar trots en del skador – jag förstår att det är livsviktigt för dig att vara anträffbar – det vore ju inte bra om du inte kan nås den dagen då Sahlgrenska ringer!

  Gilla

  • Det blev ”ur askan i elden” för Nalles del. Nu har han tratt i stället för förband. Men ibland måste man vara lite elak för att något ska bli bättre.
   Jag ångrar att jag slängde min morfars regnrock. Den täckte hela benen en bit ner på stövlarna. Men den var så stor och otymplig även om den fortfarande var i gott skick. Den dög ute på vischan men här skulle jag nog skämmas om jag hade den 😉
   Det är så skönt att ha en telefon som fungerar som den ska. Då kan jag ha överseende med krossad baksida och en lucka som hela tiden lossnar 🙂 Jag vill inte missa det samtalet. Mitt liv hänger kanske inte på det men min livskvalitet gör det absolut.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s