Trädgårdsliv

I en trädgård kan man ägna sig åt diverse olika sysselsättningar beroende på intresse och behov. Är man en vovve så brukar man naturligtvis gå och skvätta lite på olika buskar men det finns också andra roliga och sköna saker att göra. Nu ska ni få se vad våra hundar prioriterar.

Först står de och väntar på att någon ska få ändan ur vagnen och avlägsna det som hindrar dem från att komma ut.

689

Kasper går ofta direkt ut en liten bit på gräsmattan, lägger sig ner och börjar rulla runt. Jätteskönt och det både syns och hörs att han njuter.

687686685

Under tiden går Nalle iväg lite längre bort och ägnar sig åt att frenetiskt och med stor inlevelse gräva en grop. Tyvärr prioriterade jag att få honom att sluta framför att ta ett bevisande foto. Man får inte skrika åt Nalle. Då blir han väldigt rädd och ynklig. Det räckte med att jag sa ”nej” med lite eftertryck så slutade han genast med sitt grävande.

DSC_0054

Efteråt satt han en bit ifrån sin grop och försökte se oskyldig ut. ”Ser du inte att jag sover, jag kan inte ha gjort det där. Och förresten är det väldigt synd om mig som har sår på tassen”. Hans moster kan inte vara arg när han är så söt så jag klappade om honom för att han skulle våga gå och kissa i stället.

688

Jag fyllde igen gropen igen, transplanterade dit några grästuvor (vi har börjat uttrycka oss så sedan jag hamnade på listan), vattnade och la dit ett kompostgaller. Nu hoppas jag att det inte blir en ny grop någon annanstans. Han blev ju ertappad med tassen i kakburken och blev tillsagd direkt. Kanske hjälper det. Kanske får vi skylla hans lilla bus på att hans ”mamma” inte är här hos honom. Han längtar väldigt mycket efter sin bästa vän.

DSC_0055

Några blombilder med vattendroppar och fina insekter är nästan obligatoriskt efter en regnig förmiddag. De finns också i vår trädgård.

680681683684

 

 

 


10 comments

 1. Härliga foton! Och hundarna är för härliga 😉
  Senaste hunden jag hade var också en grävare men aldrig, aldrig någonsin att det var han som gjort de märkliga (ibland livsfarliga) groparna i gräsmattan.

  Gilla

  • Tack. Ja, våra vovvar är riktiga glädjespridare 😀
   Det är konstigt att de alltid är så oskyldiga 😉 Till Nalles försvar ska jag säga att det inte är ofta han gör så här. Han ligger väldigt ofta bara och njuter på gräsmattan.

   Gillad av 1 person

   • Det tror jag nog att de är 😉 Och visst är det lite märkligt hur oskyldiga djur kan vara – särskilt när de är skyldiga!
    Jag kan tyvärr inte försvara min hund, han grävde jämt och med vett och vilja den rackarn.

    Gilla

 2. Härliga bilder på både fina vovvarna och på blommor med droppar och besökare! Ingen kan konsten att se så oskyldig ut som en skyldig hund 🙂

  Gilla

 3. Åh älskade hundar! Så roligt att läsa och djur är det bästa som finns. Dom är såna personligheter och ju äldre dom blir desto roligare blir dom. Har ju mina egna små sötnosar. Min ena katt är en chinchillaperser och dom är väldigt pratiga. Jag vaknar på nätterna ibland av att hon sitter i vardagsrummet och snackar. Har ingen aning om vem hon pratar med. Och den andra ligger och sover jämte min huvudkudde.
  Kram

  Gilla

  • Jag älskar katter också, man kan faktiskt vara både katt- och hundmänniska fast en del påstår att man inte kan det 😀 Det är kanske som med oss människor, att de bästa svaren får man om man pratar med sig själv. Jag tycker att du ska tyda det som att hon trivs så bra hos dig så att hon kan sitta där och känna sig trygg och prata på. Kul att du har två med så olika personligheter 🙂
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s