Snart skördedags

I alla fall när det gäller vårt ena äppelträd, det enda av våra två träd som i år ger oss frukt. Skördat har jag gjort hela sommaren men det har hittills bara gällt rabarbern. Nu är det inte mycket kvar av den och den verkar inte växa till sig så mycket mer. I stället kan jag nu se fram emot äppelkakor, äppelpaj och kanske något enstaka äpple naturellt, direkt från trädet och ner i magen. Jag ska titta igenom mina recept och se vad jag blir sugen på att göra med våra äpplen.

674

Jag har ingen aning om vad för äppelsorter vi har. Det här trädets frukter blir lite sötare och lite mjöligare än de lite syrligare äpplen som vanligtvis växer på vårt andra träd. Det spelar inte så stor roll för kakorna och pajerna brukar bli goda ändå.

677

Vår nya fläderbuske, som vi planterade i våras, växer så det knakar. Nu har blommorna förvandlats till bär. Det blir spännande att se vilken färg de så småningom får. Enligt google ska äkta fläder ha svarta bär och falsk fläder får röda bär. Vår buske är inköpt på ”Plantagen” så jag hoppas verkligen att det är en s k äkta variant.  Blommorna såg ut som de ska göra så jag är ganska säker på att det är som det ska vara med den saken.

676

Jag sitter och försöker komma på något lite mer intressant att skriva om men det är tomt i huvudet på den fronten. Det får räcka med min rapport om våra äpplen och fläder. Nu struntar jag i det här och går och fixar mig en kopp kaffe i stället 😉


16 comments

 1. Äpplekaka är så gott, jag gillar hemgjord äpplekräm också. Det är en härlig skördetid vi har framför oss. Ibland kan jag inte heller komma på något att blogga om… men det räcker med några rader ibland, det är så roligt att läsa om andras liv.
  Kram

  Gilla

  • Ja, det är jättegott med bakverk med äpplen.
   Du har rätt i att det inte alltid måste vara så spännande. Jag tycker också att det är kul att läsa om andra människors vardag. Men ibland ställer jag lite högre krav på mig själv och blir besviken när idéerna inte kommer.
   Kram

   Gilla

 2. Ibland blir det lite stilltje i huvudet på en, kanske det är precis som det ska vara? Jag tror bestämt att du har ”fixat lite” på din blogg du också. Läcker bakgrundsbild!

  Gilla

  • I vanliga fall brukar jag låta bli att skriva när idéerna uteblir men jag fick sådan lust att knattra ner något.
   Jag blev faktisk inspirerad av dig när du skrev att du ville ha större bilder. Jag såg på min blogg att bilderna var ganska små så jag bytte tema och upptäckte att jag kunde ha en omramning. Jag valde en blombild, en vädd 🙂 Den kan bytas ut när jag vill ha förändring.

   Gillad av 1 person

   • Så där gör jag också ibland, skriver fast jag egentligen inte har något att skriva utan för att jag bara vill. Det funkar det med 😉
    Jag har ju en liten ”mani” i att byta tema stup i kvarten. Tror nästan jag gör det bara för att jag kan… och så för att jag tycker det är kul så klart! Ditt nya tema blev väldigt lyckat!

    Gilla

 3. Här blir det inte ett enda äpple på det enda äppelträd vi har … blommorna frös, eller om det var bina som frös. hur som helst så blir det inga äpplen och det är väldigt dåligt även i grannarnas äppelträd.
  Fint med vädden och med blombocken mitt i blomman 🙂

  Gilla

  • Det är många som blir utan frukt i år så jag ska nog vara glad för att ett av våra träd ger oss äpplen 🙂
   Tack, men jag kan inte förstå hur du kan se det lilla krypet som är gömt bakom alla inlägg. Kanske ser det annorlunda ut när någon annan än bloggaren tittar för hos mig syns inte den lilla blombocken (tack för den upplysningen) någonstans.

   Gillad av 1 person

 4. Inte ett endaste äpple på vårt i år. Däremot levererar plommonträdet lite. Dock bara så det räcker att stoppa direkt i munnen!

  Gilla

 5. Här kan man inte odla äpplen och inte äkta fläder heller tyvärr. Det är bara druvfläder som går och dom är giftiga. Däremot så växer det rejält med bär av alla sorter så man får väl göra paj på dom för påj är minsann gott

  Gilla

  • Hmm, kanske därför det aldrig blev något av mitt äppelträd i Optand 😉 Du har säkert väldigt god tillgång på hjortron i stället och det skulle jag gärna byta mina äpplen mot. Vaniljglass med varm mylta – mums 😀
   Paj är alltid gott och i den kan man stoppa lite av varje 🙂

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s