En liten sötnos på besök

Det var inte jag som såg den först. Jag hörde hur Nalle skällde till en gång och sedan såg jag hur han uppspelt hoppade fyrfota med blicken fastnitad vid vår besökare. Den lilla igelkotten rullade ihop sig av rädsla men Nalle gick inte fram utan höll sig på behörigt avstånd för att sedan tröttna och gå därifrån. Men jag blev kvar och jag väntade tills igelkotten övervann sin rädsla och tittade fram.  Jag lyckades få ett ganska bra foto med mobilen, för naturligtvis låg kameran kvar på övervåningen. Det händer lite titt som tätt att vi hittar igelkottar i vår trädgård men det är lika kul varje gång.

DSC_0190

Som ni vet nalkas det bröllop mellan min yngsta dotter och hennes sambo. Jag förväntas hålla tal och det gör jag gärna. Men det är inte så lätt att få till det där perfekta talet så jag blev glad när min syster, den erfarna och duktiga föreläsaren och författarinnan, erbjöd sig att titta på vad jag hade totat ihop. Jag vågade knappt titta på henne medan hon läste men jag blev lite lugnare när jag hörde ett fniss och senare ett litet ljud som uttryckte att hon blev berörd. Jag hade varit nära att förkasta allt och börja om från början men jag blev glad när min syster faktiskt sa att hon gillade mitt tal och att hon  t o m rös och fick knottrigt skinn på armarna. Jag skulle vilja att det vore roligare men nu får det vara som det är. De dagar som återstår till bröllopet ska jag träna in hela talet så att jag kan det utantill. Sedan är det bara att hoppas på att jag inte är alltför påverkad av fejkfeber eller piller just när jag ska hålla mitt tal. Det skulle inte vara den extra krydda som kanske behövs, om brudens mor står och sluddrar med ofokuserad blick medan hon försöker säga något fint till brudparet. Jag är faktiskt inte orolig för jag vet att det går bra.


7 comments

 1. Fin bild på igelkotten, gällande talet på bröloppet antar jag att de flesta gäster ändå känner till dig och ditt liv, å annars så är det väl en bra öppningsreplik. Det går säkerligen alldeles utmärkt.

  Gilla

  • Det är alltid kul när man får se vilda djur på nära håll, även om de är så långsamma så att de inte hinner springa undan 😉
   Jag är inte nervös inför att hålla talet. Jag kommer att träna in det så bra så att jag nästan kan sova och hålla det samtidigt 🙂 Det svåra var att få ihop något bra.

   Gilla

 2. Åh men så söt! Tyvärr hatade, verkligen hatade, min hund igelkottar. Det var det enda djur han visade någon form av aggressivitet mot. Nu har vi inte många häromkring så det var inte ett bekymmer egentligen, men trist ändå.
  Jag är säker på att ditt tal både är alldeles underbart och att du kommer att genomföra det med bravur 😉

  Gilla

  • Ja, just det. Det var ju din hund som gillade grodor 😉 eller kanske det var paddor. Igelkottar är vassa så han kanske hade gjort illa sig på en sådan någon gång.
   Haha, nu ska vi inte överdriva. Mitt tal är fint enligt min syster men jag vill inte påstå att det är underbart. Men det duger 🙂

   Gillad av 1 person

   • För din dotter är det nog underbart 😉
    Jo han var sån min hund, pysslade om djuren – utom igelkottarna. Ingen aning om varför men dem avskydde han.

    Gilla

 3. Så fin bild du fick på den taggiga besökaren 🙂 Här har vi inte några igelkottar – ganska konstigt egentligen, men så är det…
  För många, många år sedan innan det blev förbjudet att ta hand om skadade djur på egen hand födde vi upp fyra igelkottsungar som blivit moderslösa – det var spännande och de fortsatte att komma till oss lång tid efteråt 🙂
  Klart det går bra med bröllopstalet – och har du dessutom fått tummen upp av din syster så känns det så klart tryggt!

  Gilla

  • Igelkottar är ju snälla och håller sig stilla medan fotografering pågår så det var bara att vänta på att den skulle våga visa sig 🙂 Så bra det måste ha känts att rädda de små krabaterna. Du måste ha undrat många gånger hur det gick för dem.
   Jag tror att man aldrig själv blir helt nöjd men nu blir det inga fler ändringar. Min syster kom med två små förslag, bra förslag som jag har använt mig av. Det är bra att kunna ta råd från ett proffs 🙂

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s